Bilişim Vadisi

Bilişim Vadisi

Son dakika bilişim vadisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilişim vadisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilişim vadisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilişim Vadisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilişim vadisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 bilişim vadisi haberi bulunmuştur. Tüm bilişim vadisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Şubat 2024.
12.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve tecrübesiyle TSE, hem bölgemizdeki ülkelere hem de İslam dünyasına standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet sağlıyor, liderlik ediyor" dedi.
14.10.2023 Ekonomi
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'de düzenlenen 24'üncü Dünya Bilgi Forumu'nda yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı ve kazanmaya devam edecek, bundan emin olabilirsiniz. İhtiyacınız olan desteği size sağlamak için durmaksızın çalışıyoruz. Gelin birlikte çalışalım ve kazanalım" dedi.
13.09.2023 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün’ü atadı.
5.06.2023 Ekonomi
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla, İzmir'in Urla ilçesindeki Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde yapılan törende, İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, "Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız" dedi.
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul, İzmir ve Bakü'de de bilişim vadileri açılıyor
İstanbul, İzmir ve Bakü'de de bilişim vadileri açılıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla hayata geçirilen Bilişim Vadisi, Kocaeli'nin ardından İstanbul, İzmir ve Bakü'de de açılıyor.
1.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Togg'un doğduğu yerde sürücüsüz araçlar yarıştı
Togg'un doğduğu yerde sürücüsüz araçlar yarıştı TEKNOFEST kapsamında düzenlenen sürücüsüz otomobillerin yarışması Robotaksi’de Togg sürprizi yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 3’üncü gün yarışlarına Bursa’nın Gemlik ilçesinden rengini alan mavi Togg ile katıldı. Yarışmacı takımların garajlarını tek tek ziyaret eden Bakan Varank, “Togg ile geldim. Anahtarına kapışalım mı?” esprisi yaptı. Yarışmacı öğrenciler Togg ile Bilişim Vadisinde tur attı.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST’te bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST’te bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu Kocaeli’de Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finallerine katılan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu. Yani üniversite sınavına başvurur gibi 40 farklı alandaki yarışmaya, ülkemizin gelecek teknolojilerine bir anlamda damgasını vurmak için 1 milyona yakın gencimiz yarıştı” dedi.
13.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek Bursa'nın İnegöl ilçesinde altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino'nun yeni tasarımı dikkat çekti. 3 kişilik ilk elektrikli mikro otomobil olarak adlandırılan tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından paylaşıldı. Amperino'nun 150 kilometre yol gidip, kullanıcısına park sorunu da yaşatmayacağına dikkat çeken Yakup Canseven; seri üretimine 2025 yılında başlanacak otomobili A2 ehliyeti ile 16 yaşındaki gençlerin kullanabileceğini söyledi. Amperino heyeti Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret edip projenin son aşamasını aktardılar. Bakan Varank da her yerli ve milli projede olduğu gibi Amperino'ya destek vereceklerini bildirdi.
28.03.2023 Ekonomi
Bilişim Vadisi firmaları Avrupa'ya dahil oluyor
Bilişim Vadisi firmaları Avrupa'ya dahil oluyor Bilim ve teknoloji alanında Avrupa Birliği’ni (AB) güçlendirmeyi amaçlayan Ufuk Avrupa Programı’na Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi de katılıyor. Bilişim Vadisi’nde yer alan firmaların Ufuk Avrupa programından yararlanması amacıyla Bilişim Vadisi ile TÜBİTAK iş birliğinde Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, Ufuk Avrupa’ya dahil olarak Bilişim Vadisi’nde yer alan firmaların daha fazla uluslararası proje yapmasını hedeflediklerini söyledi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da amaçlarının Bilişim Vadisi’nin potansiyelinin sadece ülke sınırları içinde kalmaması olduğunu kaydetti.
23.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Hedefler belirlendi! İşte Türkiye’nin 2030 teknogirişim vizyonu
Hedefler belirlendi! İşte Türkiye’nin 2030 teknogirişim vizyonu Türkiye, teknoloji girişimciliğinde 2030 hedeflerini belirledi. Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ile 100 bin teknogirişim oluşturulacak. Strateji doğrultusunda TURCORN100 programı da start aldı. Program ile 2030’da bir milyar değerlemeyi aşan 100 Turcorn çıkarılacak.
21.12.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı
Bakan Varank: Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı. 2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık" dedi.  
13.11.2022 Bilim ve Teknoloji
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak Bilişim Vadisi’nde yer alan 50 start-up, marka değerleme hizmeti alacak. Değerleme çalışmasıyla firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere büyük avantajlar sağlanacak.
21.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan CHP'ye girişim fonu tepkisi
Bakan Varank'tan CHP'ye girişim fonu tepkisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD ziyaretinde teknoloji firmalarını da gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. CHP’nin, kalkınma ajanslarının girişim sermayesi fonlarına katılımını öngören maddeyi, Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını açıklayan Bakan Varank, “Orada güya teknoloji firmalarını geziyor. CHP’nin içinde bir tane mi akıllı insan yok, ‘Ya kardeşim girişimciliğe destek vereceklermiş bu maddeyi iptal ettirmeyelim’ diyecek. Bu işler lafla olmaz elini taşın altına koymakla olur.” dedi.
14.10.2022 Siyaset
Bakan Varank: 'Airtaxi' 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek
Bakan Varank: 'Airtaxi' 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek Airtaxi Dünya Kongresi kapsamında, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde insansız 'Airtaxi’, dikey hava şovu gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aracı inceleyerek, "23 Nisan'da Galataport'tan Üsküdar'a insanlı uçuş yapabileceklerine inandıklarını söylediler. Arkadaşlarımız 23 Nisan'a bunu yetiştirebilirlerse Türkiye'den 'Airtaxi' uçan araba, 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek" dedi. 
15.09.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde büyük ivme kazandı
Bakan Varank: Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde büyük ivme kazandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde DIGIAGE Oyun Geliştirme Yaz Kampı'nda 51 ülkeden 600 gençle bir araya geldi. Varank, "Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde müthiş bir ivme yakaladı. Bundan 3 sene önce Türkiye'de bir tane Unicorn yani milyar dolarlık şirket yokken şu anda 6 Unicorn'umuz var. Bunlardan 3'ü oyun ve yazılım firmaları. Bu alana gençlerin de ilgi duyması ile beraber yakaladığımız ivme, Türkiye'yi farklı bir boyuta taşıyacak" dedi.
10.09.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Katma değerin anahtarı yazılımda, tasarımda
Bakan Varank: Katma değerin anahtarı yazılımda, tasarımda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin, katma değerli üretimle muasır medeniyetler seviyesini yakalayabileceğini belirterek, "Katma değerin anahtarı nerede? Siz genç kardeşlerimizde, yazılımda, tasarımda. Bu alanlarda ne kadar çok insan yetiştirirsek Türkiye'yi de bu manada muasır medeniyetler seviyesinin üzerine o kadar kolay çıkarabiliriz" dedi.
9.09.2022 Ekonomi
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda Yazılım ekosistemini geliştirmeye amaçlayan Türkiye Açık Kaynak Platformu’na bir destek de teknoloji şirketi Trendyol’dan geldi. Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan ilk decacorn’u olan Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçileri arasında yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Karadeniz’in açılış gününde tüm yazılım ve teknolojileri Türk mühendislerinin imzasını taşıyan Trendyol’a Platin plus teşekkür plaketini verdi. Trendyol, platformun kurduğu Ekol 42 okulları başta olmak üzere açık kaynak yazılım projelerine destek sağlayacak. Bu okullarda eğitim gören öğrencileri istihdam edecek.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji
TOGG'dan sürü halinde test sürüşü! Vatandaşın kamerasına yansıdı
TOGG'dan sürü halinde test sürüşü! Vatandaşın kamerasına yansıdı Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'dan yeni bir görüntü geldi. TOGG'un sürü halindeki sürüş anı bir vatandaşın kamerasına yansıdı.
15.08.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye'nin yarınlarını TEKNOFEST kuşağı inşa edecek
Bakan Varank: Türkiye'nin yarınlarını TEKNOFEST kuşağı inşa edecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu yılki TEKNOFEST yarışmalarına 40 farklı kategoride 150 binden fazla takım, 600 binin üzerinde yarışmacının katılacağını ifade ederek, “Yolumuza aynı kararlılıkla, aynı istikamette devam edeceğiz ve inanacağız. İşte Türkiye'nin yarınlarını TEKNOFEST kuşağı inşa edecek” dedi.
12.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bilişim Vadisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilişim vadisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.