Bilimadamı

Bilimadamı

Son dakika bilimadamı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilimadamı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilimadamı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilimadamı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilimadamı gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 bilimadamı haberi bulunmuştur. Tüm bilimadamı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Onur Erol hayatı ve biyografisi!
Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Onur Erol hayatı ve biyografisi! Miss Turkey'in jüri üyeleri arasında yer alan Onur Erol'un hayatı merak konusu oldu. Peki, Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İşte Onur Erol hayatı ve biyografisi…
20.09.2022 Televizyon
Gelecek 40 yıllık uzay stratejisi hazır
Gelecek 40 yıllık uzay stratejisi hazır ABD Uzay Kuvvetleri Baş Bilimadamı Dr. Joel B. Mozer: "Uzay maceramızda 63 yılı geride bıraktık. Yörüngede 3 bine yakın uydu var. Önümüzdeki yıllar için binlerce uydu planı var. Sadece yakın zaman içindeki projeksiyonlar bile, halen 351 milyar dolar düzeyinde bulunan küresel uydu sektörünün 3 trilyon dolara ulaşacağını gösteriyor. Halen uzayda 51 ülke ortalama 41 milyar dolar yatırım yapıyor. Önümüzdeki 20 yılda ülke sayısının sayının 81’e yükseleceğini öngörüyoruz"
3.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'yi heyecanlandıran göktaşı ile ilgili flaş açıklama
Türkiye'yi heyecanlandıran göktaşı ile ilgili flaş açıklama Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan, dün Türkiye'nin doğu bölgesinde yaşanan görüntünün tipik bir göktaşı olduğunu belirterek, "Erzurum'dan Artvin'e doğru gittiği görülüyor Artvin tarafından da yüksek ihtimalle Soçi tarafına ya da Gürcistan tarafına doğru düşüyor." dedi.
28.05.2020 Yaşam
Bilim dünyası ayakta! En eski kalıntı...
Bilim dünyası ayakta! En eski kalıntı... Fas’ta 300 bin yıllık insan iskeleti kalıntısı bulundu. Kalıntının keşfedilen en eski insan iskeleti kalıntısı olduğu bildirildi.
7.06.2017 Bilim ve Teknoloji
Rogue One Star Wars Gücün adı var kendisi yok
Rogue One Star Wars Gücün adı var kendisi yok Star Wars serisinin yeni filmi ‘Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi” vizyona girdi. Ana hikayeye sadık kalan filmde adrenalin bir an olsun azalmıyor. Ancak “güç” felsefesinin ve karakterlerin derinlikten yoksun olması senaryoyu gölgede bırakıyor
15.12.2016 Arşiv
Çavuşoğlu: Rusya sıcak bakarsa düşünebiliriz
Çavuşoğlu: Rusya sıcak bakarsa düşünebiliriz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus-Türk ilişkileri ile gelişmeleri Sputnik haber ajansına değerlendirdi.
29.09.2021 Gündem
Gençliğin sırrı ‘kızıl gen’de
Gençliğin sırrı ‘kızıl gen’de ‘Algılanan yaş’a yönelik araştırma Hollanda’daki Erasmus Üniversitesi ve Unilever’in işbirliğiyle gerçekleştirildi...
29.04.2016 Dünya
Gençliğin sırrı 'kızıl gende'
Gençliğin sırrı 'kızıl gende' Bilim insanları neden bazı insanların genç görüntüsünü korurken diğerlerinin daha hızlı yaşlandığı konusunda önemli bilgiler edindiklerini söylüyor...
29.04.2016 Sağlık
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti Başbakan Ahmet Davutoğlu YÖK üyeleriyle buluştu.
29.09.2021 Gündem
Mamutların gen haritası çıkarıldı
Mamutların gen haritası çıkarıldı Farklı türleri son buzul çağında Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'da yaşamış ve nesli tükenmiş mamutların gen haritası çıkarıldı...
24.04.2015 Bilim ve Teknoloji
Felçlilerin tedavisinde yeni yöntem!
Felçlilerin tedavisinde yeni yöntem! Kanada’nın Calgary Üniversitesi’nde bir grup bilimadamı, felçlilerin tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdi.
12.02.2015 Sağlık
Felç tedavisinde yeni umut
Felç tedavisinde yeni umut Geliştirilen yeni bir stent ile beyinden kan pıhtısı alma tedavisinde ilerleme sağlandı...
12.02.2015 Sağlık
'Depremi bilmeyen' uzmanlara beraat
'Depremi bilmeyen' uzmanlara beraat İtalya'da 2009 yılında meydana gelen depremi tahmin edemedikleri için 6'şar yıl hapis cezasına çarptırılan 6 bilimadamı, temyiz duruşmasında beraat etti.
11.11.2014 Dünya
Kanı en şekerli olanlar parmak kaldırsın!
Kanı en şekerli olanlar parmak kaldırsın! Eğer şişmansanız diyabet olma riskiniz daha yüksek. Türkiye’de yüzde 65 oranında fazla kilolu insan olduğunu düşünürseniz“ aman dikkat edin” diyorum!
9.11.2014 Magazin
O anket CHP'de kriz yarattı!
O anket CHP'de kriz yarattı! CHP İzmir İl Başkanlığı’nın seçimlerin ardından hatalarıyla yüzleşmek için geçen cuma günü gerçekleştirdiği konferansa, ilk kez açıklanan anket damga vurdu. CHP seçmeninin yüzde 89’unun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağına inanmadığı yönündeki verinin konferansta kamuoyuna açıklanması örgütte tepkiye neden oldu. Eski il başkanları tepki gösterince İl Başkanı Ali Engin, "Daha dikkatli olunabilirdi" dedi.
29.09.2021 Gündem
Japonlardan müjde: İlk uzay asansörü...
Japonlardan müjde: İlk uzay asansörü... Bilimkurgu filmlerinde ve kitaplarında sık sık bahsedilen, uzaya gidip gelmeyi kolaylaştıracak uzay asansörleri gerçek oluyor...
24.09.2014 Bilim ve Teknoloji
NASA Bodrum'a yer istasyonu kuracak!
NASA Bodrum'a yer istasyonu kuracak! "İnsanlık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olacak"
29.09.2021 Gündem
Diyet yapmak bazılarını deprese ediyor!
Diyet yapmak bazılarını deprese ediyor! Diyet yapıp fazlalıklarından kurtulmak pek çok insanın hayali. Ancak kilo vermek o kadar da kolay değil. Çünkü önce çok kararlı ve sonra da çelik gibi iradeli olmanız gerekiyor. Hele de kilo kaybetme hızı düşükse kişi deprese olabiliyor.
24.08.2014 Magazin
Flaş! Domuz gribinden daha tehlikeli!
Flaş! Domuz gribinden daha tehlikeli! Bu virüs yayılırsa milyonlarca kişi ölebilir!
3.07.2014 Sağlık
İşte ilk android robotlar!
İşte ilk android robotlar! İlk insan robot canlı yayında tanıtıldı. Japon bilimadamları insansı robot konusunda da bu android robotlarla çığır açmış oldu.
25.06.2014 Bilim ve Teknoloji
Oyun için geliştirilen laptoplarda son nokta!
Oyun için geliştirilen laptoplarda son nokta! Asus''tan sınırları zorlayan dizüstü oyuncu bilgisayarı!
4.06.2014 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin bilgisayarı icat edildi mi?
Geleceğin bilgisayarı icat edildi mi? Kanadalı bir firmadan bilim dünyasını heyecanlandıran haber...
21.05.2014 Bilim ve Teknoloji
Godzilla çapraz ateşe düştü...
Godzilla çapraz ateşe düştü... Radyasyonun ve kontrolsuz nükleer santrallerin yarattığı ‘ucubeler’le ilgili yazılmış sayısız distopik hikaye sayabiliriz...
16.05.2014 Arşiv
Osmanlı arşivlerinden ilk kez çıktı!
Osmanlı arşivlerinden ilk kez çıktı! Ermeni soykırımı iddialarının yeniden gündeme geldiği şu günlerde Türk Tarih Kurumu tarafından Van'da "1.Dünya Savaşı'nda Ermeniler Sempozyumu" düzenlendi.
29.09.2021 Gündem
Prezervatiflerde deniyorlar...
Prezervatiflerde deniyorlar... işte o yeni maddenin özelliği
21.11.2013 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilimadamı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilimadamı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.