Kanada

Kanada

Son dakika Kanada haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanada ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanada haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanada

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanada gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.460 kanada haberi bulunmuştur. Tüm kanada haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Hayallerinin peşinden gitti! Ünlü oyuncu Kanada'ya yerleşti
Hayallerinin peşinden gitti! Ünlü oyuncu Kanada'ya yerleşti Hayallerini gerçekleştirmek için Kanada'ya yerleşti... Yönetmen olmak isteyen oyuncu Capilano Üniversitesi'ne kabul edildi.
21.04.2024 Magazin
28 Nisan İstanbul maratonu! İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta?
28 Nisan İstanbul maratonu! İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda koşulacak. Peki, İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta?
20.04.2024 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Clinton’dan Trump uyarısı! Güneş tutulması açıklaması
Clinton’dan Trump uyarısı! Güneş tutulması açıklaması Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen güneş tutulması öncesinde ‘hatırlatma’ notuyla bir uyarı paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski başkanı Trump’ın 2017’deki tutulmayı çıplak gözle takip ettiği fotoğrafı paylaştı. Clinton,“ Hatırlatma: Lütfen güneş tutulmasına doğrudan bakan bir adamdan tıbbi tavsiye almayın” dedi.
9.04.2024 Gündem
8 Nisan güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta? Türkiye’de güneş tutulması ne zaman 2024? Güneş tutulması hangi illerde görülecek?
8 Nisan güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta? Türkiye’de güneş tutulması ne zaman 2024? Güneş tutulması hangi illerde görülecek? Türkiye’de güneş tutulması ne zaman, 8 Nisan güneş tutulması saat kaçta? Nisan ayına girilmesiyle güneş tutulmasıyla ilgili detaylar da sorgulanmaya başladı. Ay, Güneş ve dünyanın arasına girecek, dünyanın ışığı bir süre gölgelenecek. Tutulma ülkemizden izlenemeyecek, Amerika, Kanada, Meksika, Asya’nın doğu kıyılarından görülecek. Peki, 8 Nisan güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta? Türkiye’de güneş tutulması ne zaman 2024, hangi illerde görülecek?
6.04.2024 Yaşam
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
Ünlü şarkıcının kızı Türkiye'ye döndü! Havalimanında duygusal anlar
Ünlü şarkıcının kızı Türkiye'ye döndü! Havalimanında duygusal anlar Ceylan’ın Toronto’da yaşayan kızı Melodi, Türkiye’ye geldi. Anne-kızın kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.
25.03.2024 Magazin
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor?
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor? Ali Haydar Üstay kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İstanbul’da kaçakçılık polisi, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen iş insanı Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda şoke eden detaylar ortaya çıktı. Ali Haydar Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi. Üstay'ın kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi. Peki, Hayvan kaçakçılığı cezası nedir? Kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay hakkında merak edilenler…
21.03.2024 Gündem
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Öte yandan Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi.
19.03.2024 Gündem
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıktı
Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıktı Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Union Saint Gilloise'ya 1-0 mağlup oldu. Rakibini ilk maçta 3-0'la geçen Fenerbahçe, skor avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.
14.03.2024 Futbol
Kim olduğu merak edildi! Shiva Kaviani’nin hayatı: İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir?
Kim olduğu merak edildi! Shiva Kaviani’nin hayatı: İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir? İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, Kanada'da oturum süresinin dolması nedeniyle vize başvurusundan red aldı. İran'a geri dönmek istemeyen Dr. Kaviani, Ankara'dan yapmış olduğu vize başvurusunda da ret cevabı alınca İstanbul'a geri döndü. Akademisyen, şu anda İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 2 aydır bekliyor. Peki, İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir? Shiva Kaviani’nin hayatı…
14.03.2024 Gündem
'Terminal' filmi gerçek oldu! Havalimanında yaşıyor
'Terminal' filmi gerçek oldu! Havalimanında yaşıyor İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, Kanada Toronto'da hayatını sürdürüyordu fakat otorum süresi doldu. Kanada'ya yeniden vize başvurusu yapmak için Ankara'ya gitti, red cevabı aldı. İstanbul Havalimanı'nda yaşamaya başlayan akademisyen'in yaşadıkları 'Terminal' filmini hatırlattı.
13.03.2024 Gündem
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Nikki Haley kimdir? Nikki Haley ABD başlıkta seçiminde neden adaylıktan çekildi?
Nikki Haley kimdir? Nikki Haley ABD başlıkta seçiminde neden adaylıktan çekildi? ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Nikki Haley başkanlık yarışından çekildi. "Artık kampanyamı askıya alma zamanı geldi" diyen Haley, "Hiçbir pişmanlığım yok. Artık aday olmayacak olsam da, inandığım şeyler için sesimi çıkarmaktan vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Peki, Nikki Haley kimdir, nereli, Yahudi mi? Nikki Haley neden adaylıktan çekildi?
7.03.2024 Dünya
Görevini kötüye kullandığı iddiaları sonrasında Peru Başbakanı istifa etti
Görevini kötüye kullandığı iddiaları sonrasında Peru Başbakanı istifa etti Peru Başbakanı Alberto Otarola, görevini kötüye kullanarak Yazire Pinedo adlı bir kadına devlet ihaleleri verdiğinin ileri sürülmesi ve aralarındaki ses kayıtlarının basına yansıması üzerine dün akşam istifa ettiğini duyurdu.
6.03.2024 Dünya
Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan 3 büyük hata!
Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan 3 büyük hata! Beşiktaş, Dolmabahçe’de Galatasaray’a 8 yıl sonra yenilirken Portekizli teknik adam tercihleriyle tepki topladı. Amartey’in 11’de yer alması, maça merkezde başlayan Semih Kılıçsoy’un sola kaydırılması ve sahanın en etkili ismi Rashica’nın oyundan çıkarılması mağlubiyete zemin hazırladı.
5.03.2024 Beşiktaş
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak,
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirterek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkma süreci tamamlanacak." dedi. Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından Gri liste nedir, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, ne zaman çıkacak, çıkarsa ne olur?
24.02.2024 Gündem
Twitch abonelik ücretlerine zam mı geldi? Twitch abonelik ücreti 2024 ne kadar oldu? İşte yeni Twitch abonelik fiyatları
Twitch abonelik ücretlerine zam mı geldi? Twitch abonelik ücreti 2024 ne kadar oldu? İşte yeni Twitch abonelik fiyatları Türkiye Twitch abonelik ücreti ne kadar? Twitch abonelik fiyatları zam haberleri bir anda en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Ülkemizde 9,90 TL olan Twitch abonelik ücreti güncellendi. Peki, Twitch abonelik ücretlerine zam mı geldi?
21.02.2024 Yaşam
Beşiktaş'tan 3 futbolcuya yakın takip
Beşiktaş'tan 3 futbolcuya yakın takip Beşiktaş, gelecek sezona yönelik transfer çalışmalarında önceliği sol kanada verdi. Hafta içinde Kopenhag-Manchester City maçında ev sahibi takımdan Elias Achouri’yi izleyen Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Lech Poznan’dan Kristoffer Velde ve De Graafschap’tan Başar Önal’ı da takip ediyor.
18.02.2024 Şampiy10
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanada ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanada haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.