Bel Ağrısı

Bel Ağrısı

Son dakika bel ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bel ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bel ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bel Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bel ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 562 bel ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm bel ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi Uzun saatler masa başında çalışanlar için bel ağrısı ve fıtık büyük bir sorun. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, ofis çalışanlarının karşılaştığı bu sağlık problemlerine karşı alınabilecek önlemleri ve etkili tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Yaşam
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor Şüphesiz sağlıklı bir yaşam için başta beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Ancak vücudun iskelet sistemi, çeşitli nedenlerden dolayı zamanla bozulur. Bu nedenle arasında duruş bozukluğu, yanlış uyku pozisyonu gelir. Bel ağrısı şikayeti olanlarda görülen bu nedenlere çözüm ise Osmanlı döneminden geliyor. İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük eczacılardan olan İbnül Baytar, "Bitkisel İlaçlar ve Gıdalar Sözlüğü" kitabında bel ağrısına iyi gelen karışıma yer verdi. İşte bel ağrısını şıp diye kesen o bitki ve karışımı...
31.12.2023 Yaşam
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel fıtığı hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini sağlayabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel ağrısı oldukça zorlu sağlık problemlerinden biridir. Kişilerin hem sosyal hem de iş ve okul hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Bel ağrıları sıklıkla hamilelik döneminde, sürekli oturarak ya da ağır beden işi yapmakla meydana gelebilir. Ancak belirli egzersiz ve yöntemler ile bel ağrısı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı Meme küçültme ameliyatlarının kadının genel sağlığı üzerinde yarattığı olumlu sonuçlarıyla yaşam kalitesini de artırdığını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bilge Kağan Aysal, “Kadınlarda meme büyüklüğü boyun ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığında tetiklenme veya hijyen problemleri gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Meme küçültme ameliyatları sıklıkla estetik kaygılarla yapılmakla birlikte, sağlıkla ilgili de çok ciddi düzeylerde hastalara yardımcı oluyor. Meme küçültmenin her anlamda yüz güldürücü bir ameliyat olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.
16.10.2023 Sağlık
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar Özellikle masa başı çalışanlar için uzman isimden uyarılar peş peşe geldi. Çalışma hayatının durağanlığı sebebiyle birçok çalışanın başı bel ağrılarıyla ilgili derde giriyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak bel ağrılarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.09.2023 Sağlık
Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir?
Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir? Hamilelikte Parol içilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Özellikle hamileliğin ilk aylarında bebeğin büyümesiyle birlikte genişleyen rahim, anne adayında sancılara neden olabiliyor. Hareket etmenin böylesine zor olduğu bir dönemde sancı ve ağrılar için ağrı kesici kullanımına da dikkat etmek gerekir. Peki gebelikte Parok içilir mi, kaç kez içilir?
16.07.2023 Sağlık
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz!
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz! Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Sağlık
“Sırt ve boyun ağrılarının tedavisinde egzersiz çok önemli”
“Sırt ve boyun ağrılarının tedavisinde egzersiz çok önemli” Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Vatan TV
Fenerbahçe'de flaş Altay Bayındır ve Zajc gelişmesi!
Fenerbahçe'de flaş Altay Bayındır ve Zajc gelişmesi! Adı sık sık Serie A kulüpleri ve Beşiktaş'la anılan Zajc'ın Fenerbahçe'de kalacağı öğrenilirken, Altay Bayındır'ın ise yine Sarı Lacivertli kulüple yola devam edeceği bildirildi.
14.12.2022 Fenerbahçe
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kırmızı ışıkla beraber ağrısız acısız, kesi izi olmadan liposuction işlemine gerek olmandan kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
11.08.2022 Sağlık
Beyazıt Meydanı'nda 'taşlar hatalı döşendi' iddiası! Çalışma başlatıldı
Beyazıt Meydanı'nda 'taşlar hatalı döşendi' iddiası! Çalışma başlatıldı Beyazıt Meydanı yenileme projesi kapsamında yerlere döşenen taşlar, iddiaya göre hatalı olduğu için tıraşlama çalışması başladı. 
6.07.2022 Gündem
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor Kütahya'nın şifalı sularıyla ünlü Ilıca Kaplıcaları'ndaki turizm tesislerinde havuz sezonu açıldı.
15.06.2022 Yaşam
Yeni doğurduğu bebeğini 9 yerinden bıçaklayarak öldüren cani anne için karar verildi! Detaylar kan dondurdu
Yeni doğurduğu bebeğini 9 yerinden bıçaklayarak öldüren cani anne için karar verildi! Detaylar kan dondurdu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yeni doğan bebeğini 9 yerinden bıçaklayarak öldüren 29 yaşındaki cani anneye müebbet hapis cezası verildi. Pişman olduğunu söyleyen kadın, “Bunu bile isteye yapmış değilim. Bilinç dışı bu olayı gerçekleştirdim. Benim 3 tane daha evladım var. Adaletinize sığınıyorum, tahliye ve beraatimi istiyorum” dedi. İddianamede ayrıca Hakan T.’nin öldürülen bebeğin biyolojik babası olduğu tespiti de yer aldı. Merve T.'nin iddianamedeki ifadesinde ise olay günü bel ağrısı sebebiyle hastaneye gittiğini ve kas gevşetici iğne yapıldığını, eve geldiğinde ise kanaması olduğunu belirtti. Daha sonra duşa girdiğinde ise bebeğin doğduğunu, bebeğin kordonunu kesmek için meyve bıçağı aldığını ve sonrasını hatırlamadığını belirtti. Ayrıca Merve T., hamile olduğunu bilmediğini, bilinç dışında eylemde bulunduğunu ifade etti. 
14.06.2022 Yaşam
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi?
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi? Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, kişilerin hayat kalitesini düşüren bel fıtığı ağrısı için uygulanabilecek girişimsel tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
8.06.2022 Sağlık
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor! Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022 Sağlık
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat... Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışılması ile kazanılan bir hak. İş veren tarafından işçinin iş akdinin sonlandırılması ile çalışan kıdem tazminatı alabiliyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Örneğin evlilik nedeni ile kadın çalışanlara işten ayrılma hakkı tanınıyor. Evlenen kadın bir yıl içerisinde kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Ayrıca sağlık nedeni ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. Burada önemli bir detay dikkat çekiyor. Sağlığını gerekçe gösteren işçinin bu durumunu “sağlık kurulu raporu” ile kanıtlaması gerekiyor. Gerekli raporu almadan sağlığını gerekçe göstererek işten ayrılan işçi kıdem tazminatı hakkını yitirebiliyor. Ancak yıllarca süren mahkeme süreci ile kıdem tazminatı alınabiliyor. Yargıtay konu ile ilgili önemli bir karara imza attı. Karara göre, engelli kadrosunda işe başlayan, sağ ayağında iki platin bulunan işçi, on yıl süreyle yemekhanede çalıştığı işyerinde ağrılarının arttığı gerekçesiyle yer değişikliği talep etti. Daha sonra da bel fıtığı hastalığı başlayan işçi sağlık gerekçesiyle iş akdini feshetti. Kıdem tazminatı talebi reddedilen işçi dava açtı. İşveren iş mahkemesine yaptığı savunmada, işe giriş ve periyodik muayene formunda işçinin mutfakta çalışmaya elverişli bulunduğunu, işin niteliğinden dolayı sağlığında bozulma olduğuna dair bir rapor sunmadığını belirtti. Mahkeme raporlara ve tanık anlatımlarına dayanarak işçinin kıdem tazminatı talebini kabul etti.
31.03.2022 Çalışma Hayatı
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cenk Ermol, ameliyat gerektirmeyen bel ağrılarını, "Eklem noktalarına yaptığımız iğneyle enjeksiyon veya radyofrekans tedavisi yöntemiyle buralardaki ağrı duyu liflerini bloke edip, hastanın bel ağrısının ortadan kalkmasını sağlıyoruz. 15 dakika süren işlemin ardından hasta 45 dakika sonra evine gidebiliyor"dedi.
29.03.2022 Sağlık
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır?
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, endometriozis nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi!
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, fazla kilo veren kişilerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan göğüs sarkmasını ve yapılabilecekleri sizler için anlatıyor.
23.02.2022 Sağlık
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer?
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer? Omicron varyantı belirtileri, koronavirüs vaka sayısının artmasıyla yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 221 bin 463 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti. Peki, Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı kaç gün sürer? Omicron tedavisi ve hakkında diğer merak edilenler…
10.01.2022 Sağlık
Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor?
Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor? Koronavirüsün diğer varyantlarından yüzde 105 oranında daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni vaka sayıları rekor kırıyor. Omicron’un semptomları da virüsün diğer mutasyonlarından farklılık gösteriyor. Peki, Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor? Omicron varyantında hangi yaş grubu risk taşıyor? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
"3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı"
"3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı" Kayseri’de Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, bel ağrısı çeken hastaları uyararak, “Hastalık genellikle 30 yaşın altında ortaya çıkıyor. Ancak ilk şikayetler ile tanı arasında 7-8 yıl fark oluyor. Bu nedenle 3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı, doktora başvurulmalı” dedi.
27.11.2021 Sağlık
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat!
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat! Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkisini devam ettiren Covid-19’un gölgesinde girdiğimiz sonbaharda, havaların soğumasına okulların açılması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi de eklenince üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere birçok hastalık karşımıza sık çıkmaya başladı. Ancak dikkat!
30.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bel Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bel ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.