Gazete Vatan Logo

Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel ağrısı oldukça zorlu sağlık problemlerinden biridir. Kişilerin hem sosyal hem de iş ve okul hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Bel ağrıları sıklıkla hamilelik döneminde, sürekli oturarak ya da ağır beden işi yapmakla meydana gelebilir. Ancak belirli egzersiz ve yöntemler ile bel ağrısı kısa süre içerisinde geçebilir.

Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

Bel ağrısı dünyada en çok görülen hastalıklardan biridir. Özellikle duruş bozukluklarından dolayı sıkça oluşmaktadır. Bel ağrısı diğer bir ismi ile lumbago bel bölgesinde yer alan ağrı ve sancıları tanımlamak için kullanılır. Yanlış oturmak, sürekli olarak bilgisayar başında oturmak ya da bel bölgesini zorlamaktan dolayı meydana gelir.

Zamanla yanlış yapılan hareketler, bel bölgesinde sinirlerin tahriş olmasına neden olur. Bel ağrısını geçirmek ve günlük hayatta bel ağrısına maruz kalmamak için yapılabilecek yöntemler ise şu şekildedir;

Masa başı çalışıyorsanız eğer mutlaka masada dik oturmalı ve en az bir saate bir gezmelisiniz. Mutlaka sırtı dik tutacak bir aparat ya da yastık kullanınız.

Bel ağrısının en büyük nedenlerinden biri strestir. Stres anlarında, stres alanından uzaklaştırarak kendinizi sakinleştirin. Ardından bol bol su için ve sakinleşin.

Sürekli aynı alanda durmayın, mutlaka düzenli olarak yürüyüş yağın.

Ani kalkışlardan kaçının, kalkma sırasında mutlaka yavaşça kalkın. Ani kalkışlar bel ağrısı yapabileceği gibi kalp krizi ve felç geçirme gibi nedenlere de sebep olabilir.

Haberin Devamı

Ağır çanta taşınmamalı, mümkün oldukça uzun mesafelerde hafif yükler taşınmalıdır. Tek taraflı çantalar bırakılmalı ağır bir şey taşınacaksa bile iki kollu, yükü bölebilecek çantalar kullanılmalı.

Her gün mutlaka en az bir kere olacak şekilde bel, sırt, kol ve bacak egzersizleri yapın.

Ağır kaldırmadan uzak durulmalı. Eğer ağır kaldırmanız gerekiyor ise sadece beli kullanmadan vücudu eşit olarak kullanınız.

Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel ağrısı kişinin işi, okulu ve özel hayatını büyük bir oranda etkilemektedir. Özellikle bu ağrılar birçok farklı rahatsızlığa da sebep olabilir. Bundan dolayı kişilerin bel ağrısı hissettiği an mutlaka belirli teknikler ile bu sorunları gidermesi gerekmektedir. Bel ağrısı için kullanılabilecek olan yöntemler ve püf noktaları ise şu şekilde sıralanabilir;

Egzersiz, birçok kişinin yapmayı sıkça ertelediği bir aktivite türüdür. Egzersiz her ne kadar vücudu zinde tutsa da bel ve benzeri ağrılar içinde birebirdir. Bel ağrısını gidermek için kısa yürüyüşler, yüzme, yoga gibi egzersizleri tercih edebilirsiniz. Egzersiz kasları gevşetir bundan dolayı oluşan ağrıyı yok eder.

Sıcak ve soğuk kompres, bel ağrısını geçirmek için tercih edilebilecek en etkili yöntemlerden biridir. Belin aşırı zorlanması halinde buz konularak o bölgedeki ağrıyı geçirebilirsiniz. Aynı zamanda da sıcak su torbası ile 15 dakika boyunca bekleyerek bölgedeki ağrıyı geçirebilirsiniz.

Germe hareketleri ile bel bölümündeki ağrıları hafifletmek mümkündür.

Haberin Devamı