Başsavcılık

Başsavcılık

Son dakika başsavcılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başsavcılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başsavcılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başsavcılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başsavcılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.674 başsavcılık haberi bulunmuştur. Tüm başsavcılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van'da belediye başkanlığı AK Parti'ye geçti!
Van'da belediye başkanlığı AK Parti'ye geçti! Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi. Seçim Kurulu, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesine karar verdi.
2.04.2024 Gündem
Para sayma görüntülerine ilişkin 2 belediye başkanı ifadeye çağırıldı
Para sayma görüntülerine ilişkin 2 belediye başkanı ifadeye çağırıldı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın satın alınmasına ilişkin para sayma görüntülerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şüpheli olarak ifadeye çağırıldı.
26.03.2024 Gündem
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünde 6 kilo kokain çalındığının ortaya çıkmasının ardından tutuklanan zabıt katibi Gençay Hacı Aytan'ın avukatı Ayşen Alkan, "Adliyede herkes müvekkilimin içici olduğunu biliyormuş. İçici bir memurun emanete verilmesi, emanetteki sorumluların o memurun içici olduğunu bilmesine rağmen, orada görevinin devam ettirilmesi belli usulsüzlüklerin üstünün kapatılmaya çalışıldığının göstergesi" dedi. Adli emanet çalışanları Özlem Özabay ile Sedef Sayan'ın da tutuklu bulunduğu soruşturmada ifade veren Ayşe Ç., "Gençay Hacı Aytan'ın uyuşturucu madde kullandığını biliyordum. Şahsın esrar içtiğine defalarca şahit oldum" dedi.
19.03.2024 Gündem
Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlunun iadesi için ABD'nin istediği belgeleri hazırladık
Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlunun iadesi için ABD'nin istediği belgeleri hazırladık Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "Mısır üzerinden ABD'ye geçmişlerdi. ABD ile adli yazışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 Mart tarihinde de iade talebimizi illettik. Bugün itibarıyla bize ABD'den cevabi yazı geldi. İstenen belgeler vardı ve bu belgeleri tamamladık" diye konuştu. Tunç, "Dün itibarıyla bu dosya ile ilgili 2 gözaltı gerçekleşti" dedi.
12.03.2024 Gündem
Eylem Tok ve oğlu, kazanın ardından Mısır'a kaçmıştı! Türkiye'ye dönme şartını açıkladı
Eylem Tok ve oğlu, kazanın ardından Mısır'a kaçmıştı! Türkiye'ye dönme şartını açıkladı İstanbul'da trafik kazasında bir kişiyi öldüren, 4 kişiyi de yaralayan 17 yaşındaki oğlunu Mısır'a kaçıran Eylem Tok, Türkiye'ye dönmek için şart koştu. Öte yandan 17 yaşındaki sürücü T.C ve annesi Eylem Tok için kırmızı bülten talebi hazırlanarak Adalet Bakanlığına gönderildiği öğrenildi.
7.03.2024 Gündem
Poşetlerini taşımasına yardım eden 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmuştu! İstenen ceza belli oldu
Poşetlerini taşımasına yardım eden 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmuştu! İstenen ceza belli oldu Ankara'da elindeki poşetleri taşımasına yardım eden komşusunun kızı S.N.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Abdullah K. (72) hakkında 32,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
28.02.2024 Gündem
AK Parti'nin seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı
AK Parti'nin seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine plakasız araçtan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açılırken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.
11.02.2024 Gündem
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’ İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Rüşvet operasyonuna konu olan villalarla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. İnşaat alanında şehitlere ait kemiklerin bulunması üzerine Anıtlar Kurulu belediyeye inşaatı durdurun yazısı gönderdi. Olayla ilgili detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı…
31.01.2024 Gündem
Avukattan ucuza lüks araç! Babasına bile acımadı, başsavcılık açıkladı, böyle ifşa oldu
Avukattan ucuza lüks araç! Babasına bile acımadı, başsavcılık açıkladı, böyle ifşa oldu Bursa'da avukat Yusuf Ç.’nin, piyasa fiyatının altında sıfır otomobil sahibi olma vaadiyle 25 kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla tutuklandığı olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alındı. Y. Ç.’nin, müştekilerden aldığı paraları, izini kaybettirmek için şüphelilere gönderdiği belirtildi.
30.01.2024 Gündem
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı. 
16.01.2024 Gündem
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı.
16.01.2024 Gündem
Kaybolduktan 25 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi bulunmuştu; şüpheli kardeşi adliyede
Kaybolduktan 25 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi bulunmuştu; şüpheli kardeşi adliyede Eskişehir'de kaybolduktan 25 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi bulunan Nazmi Önal'ın (64) ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan kardeşi M.Ö., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
10.01.2024 Gündem
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı Avukatın bir savcının makamından “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajıyla paylaştığı fotoğraflar yargıyı karıştırdı. Hem savcı hem de avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca savcının görev yeri de değiştirildi.
15.12.2023 Gündem
Ece Ronay'ın güzellik merkezi kurşunlandı
Ece Ronay'ın güzellik merkezi kurşunlandı Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sosyal medya fenomeni Ece Ronay'a ait güzellik merkezi, kurşunlandı.
3.12.2023 Magazin
Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili yen iddia: Uyuşturucu imal ediyorlar! Başsavcılık harekete geçti
Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili yen iddia: Uyuşturucu imal ediyorlar! Başsavcılık harekete geçti Kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik yürütülen soruşturmalar yeni bir boyut kazandı. Avukat Feyza Altun kendisine Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu söyleyen bir kişiden, "Dilan ve Engin Polat Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla uyuşturucu hammaddesi getirip laboratuvarlarda ayrıştırıyorlar" telefonu üzerine savcılığa ihbarda bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Polat çiftine "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan da soruşturma başlattı. Konunun şoke eden detayları ortaya çıktı.
3.12.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ilgili haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezası verilen sanıklardan anne Mine Durak (28) ile sevgilisi Serkan Elçetin'in (39) cezaları Yargıtay'da da onandı.
28.11.2023 Gündem
Düğününde hediye edilen pompalı tüfekle öldürüldü
Düğününde hediye edilen pompalı tüfekle öldürüldü Esenyurt’ta sokak ortasında silahla vurularak öldürülen 23 yaşındaki İbrahim Yurdaseven'in düğününde hediye edilen pompalı tüfekle vurulduğu ortaya çıktı. Gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketi Amasya'ya götürüldü.
28.11.2023 Gündem
Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasından sonra Özlem ve Tayyar Öz çifti için Başsavcılık harekete geçti
Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasından sonra Özlem ve Tayyar Öz çifti için Başsavcılık harekete geçti Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahipleri Tayyar Öz ile eşi Özlem Öz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Vergi usul kanununa muhalefet' ve 'Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' suçlarından soruşturma başlatıldı.
28.11.2023 Gündem
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan, eve geldikten sonra fenalaşıp, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Deniz Sönmez’in (5) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü diş kliniğini mühürleyip 1 ay süreyle kapattı.
18.11.2023 Gündem
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel klinikte 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez'in (5) ölümüyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü özel diş kliniği ve operasyonu gerçekleştiren hekimler hakkında inceleme başlatırken, Deniz Sönmez'in annesi ve babası, bugün polis merkezine gidip ifade verdi. Oğlunu özel diş kliniğindeki ihmal ve ilgisizlik nedeniyle kaybettiğini söyleyen Aydın Sönmez, "Bir hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kere baksalardı ben buna eminim ki oğlum şu an yanımda olacaktı" diye konuştu.
15.11.2023 Gündem
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile 2 avukatın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Suç duyurusunda Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması isteniyor.
14.11.2023 Gündem
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Önder ifadesinde, “Vaazda Hıristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hıristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söylediği için heyecanlandı. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için tokat attım” dedi. Önder'in, başsavcılık kararıyla adli psikiyatri servisine yatırıldığı öğrenildi. Pastör Artun Tokatlı ise olay nedeniyle kilise olarak çok üzüldüklerini söyledi.
6.11.2023 Yaşam
Dilan Polat'ın arkadaşı sosyal medya fenomeni Nez Demir’in tüm mal varlığına el konuldu! 'Arkadaş kurbanıyım'
Dilan Polat'ın arkadaşı sosyal medya fenomeni Nez Demir’in tüm mal varlığına el konuldu! 'Arkadaş kurbanıyım' Dilan Polat’ın eski ortağı sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Nez Demir’in de tüm mallarına el konulduğu ortaya çıktı. Demir, “Arkadaş kurbanıyım” dedi.
24.10.2023 Magazin
Balık tutmak için gittiği nehirde ölü bulundu! Feci olay
Balık tutmak için gittiği nehirde ölü bulundu! Feci olay Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde balık tutmak için Filyos Nehri'ne giden Yüksel Öztürk'ün (75), cansız bedeni bulundu.
22.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Başsavcılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başsavcılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.