Basın Kartı

Basın Kartı

Son dakika basın kartı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan basın kartı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını basın kartı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Basın Kartı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan basın kartı gelişmeleri de dahil olmak üzere 860 basın kartı haberi bulunmuştur. Tüm basın kartı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gazetecilere yeşil pasaport geliyor! Meclis'e sunuldu
Gazetecilere yeşil pasaport geliyor! Meclis'e sunuldu MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını açıkladı.
5.01.2024 Gündem
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü? Yaşar Okuyan kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi hastanesinde hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada Yaşar Okuyan'ın hastalığı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Peki Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
26.12.2023 Gündem
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
26.12.2023 Gündem
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeşil pasaport talebini iletti
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeşil pasaport talebini iletti Anadolu Yayıncılar Federasyonu öncülüğünde bir grup gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, yeşil pasaport taleplerini iletti.
15.11.2023 Gündem
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı...
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı... Gazeteci-yazar, iletişim alanının duayeni Hıfzı Topuz yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hıfzı Topuz’un ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında “Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak başarıyla çalışan en kıdemli üyelerimizden önceki Onur Kurulu Başkanımız Sevgili Hıfzı Topuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve basın emekçilerinin örgütlenmesine büyük destek veren Hıfzı Topuz’u hiç unutmayacağız. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Hıfzı Topuz öldü mü, gazeteci Hıfzı Topuz kimdir? Hıfzı Topuz’un eserleri ve hayatı…
26.09.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
İstanbul'da İSPARK otopark ücretlerine zam geldi
İstanbul'da İSPARK otopark ücretlerine zam geldi İstanbul'da, İSPARK tarafından işletilen çeşitli otopark ücretlerine yüzde 18'e varan zam yapıldı.
13.07.2023 Gündem
Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü?
Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü?  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), eski TRT spikerlerinden Başak Doğru'nun 78 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Peki, Başak Doğru kimdir? Eski TRT spikeri Başak Doğru öldü mü, neden öldü? 
15.02.2023 Gündem
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor Tapu işlemlerinden noter işlemlerine, okul kayıtlarından banka işlemlerine kadar pek çok işlem, nüfus cüzdanı olmadan da hallediliyor ama kimse bu detayları bilmiyor. Resmi işlemlerde görevliler kabul edilmiyor dese de mevzuata göre üzerinde TC kimlik numarası bulunan pek çok resmi belge nüfus cüzdanı olarak kullanılabiliyor. İlgili yönetmelik ve tüzüklerde hangi belgelerin kimlik yerine geçtiğini tek tek anlatan Avukat Cansen Erdoğan, Danıştay kararını hatırlatarak, “Belirtilen belgelerden biri ile resmi işlem yapılmaması durumunda tazminat hakkı doğuyor” dedi.
29.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir ve bu zaten kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır” dedi.
26.10.2022 Ekonomi
Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte ehliyet yenilemek için gerekli belgeler!
Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte ehliyet yenilemek için gerekli belgeler! Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme süresi uzatıldı. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin uzaltıldığını duyuruldu. Peki, Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte detaylar…
20.10.2022 Gündem
Ehliyet yenileme süresi uzatıldı
Ehliyet yenileme süresi uzatıldı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını duyurdu.
19.10.2022 Gündem
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar Sosyal Medya Yasası olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. 40 maddelik düzenlemenin geçtiğimiz günlerde 12 maddesinin daha TBMM'de kabul edilmesiyle şu ana kadar 14 maddesi yasalaşmış durumda.
12.10.2022 Gündem
Dezenformasyon teklifinin 14 maddesi kabul edildi
Dezenformasyon teklifinin 14 maddesi kabul edildi Meclis Genel Kurulu’nda kamuoyunda ‘dezenformasyon teklifi’ olarak bilinen Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci bölümünde yer alan 14 madde kabul edildi.
7.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi?
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi? Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Peki, sosyal medya yasası ilk 2 madde nedir, 1. ve 2. maddenin içeriği ne? Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?
5.10.2022 Gündem
Meclis açılıyor! TBMM Başkanı Şentop: Tarihinde ilk olacak
Meclis açılıyor! TBMM Başkanı Şentop: Tarihinde ilk olacak TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı için yarın saat 14.00'te toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "27. Dönem 6'ncı yasama yılı 1 Ekim'de başlıyor. Meclisimiz 1 Ekim 2021 tarihinde başladığı 5'inci yasama yılını sonlandırmış ve tarihinde ilk defa 6'ncı yasama yılına başlamış olacak" dedi.
30.09.2022 Siyaset
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
15.06.2022 Gündem
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Sosyal Medya teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yanıltıcı haber yapanlara yaptırım geliyor.
26.05.2022 Gündem
MSB'den açıklama: 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB'den açıklama: 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2, Metina bölgesinde de 2 olmak üzere toplam 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.
19.05.2022 Gündem
Basın kartı ile ilgili flaş karar! O uygulama devam edecek
Basın kartı ile ilgili flaş karar! O uygulama devam edecek Binlerce basın çalışanını ilgilendiren son dakika gelişmesi! Basın kartı ile ilgili karar verildi. Danıştay 10. Dairesince verilen Basın Kartı Yönetmeliğinin yürütmesinin Durdurulması Kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından kaldırıldı. Buna göre, Yönetmelik karar öncesindeki şekliyle uygulanmaya devam edecek.
19.05.2022 Gündem
Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti
Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti Gazeteci Aydın Engin tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti. 
24.03.2022 Gündem
Rus saldırısında öldürülen gazeteci Renaud'un ailesine Zelenski'den duygu yüklü mektup
Rus saldırısında öldürülen gazeteci Renaud'un ailesine Zelenski'den duygu yüklü mektup Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rus askerlerinin saldırısında ABD’li gazeteci Brent Renaud hayatını kaybetmişti. Dünya çapında yankı bulan bu ölümün ardından Ukrayna lideri Zelenski Renaud'un ailesine bir mektup yazdı ve taziye dileklerini paylaştı.
15.03.2022 Dünya
Kiev’de öldürülen gazeteci Brent Renaud için dünya liderlerinden taziye mesajları
Kiev’de öldürülen gazeteci Brent Renaud için dünya liderlerinden taziye mesajları Ukrayna’da ABD’li gazeteci Brent Renaud’un Rus birlikleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson sosyal medya hesaplarından taziye mesajı paylaştı. Price, “Bu, Kremlin'in ayrım gözetmeyen eylemlerinin bir başka korkunç örneğidir” ifadelerini kullandı. Macron ise “Ukrayna’da ABD’li bir gazeteci öldürüldü. Ondan önce başkaları hedef alındı, öldürüldü, yaralandı ya da kaçırıldı” dedi.
14.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Basın Kartı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki basın kartı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.