Gazete Vatan Logo

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte ehliyet yenilemek için gerekli belgeler!

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme süresi uzatıldı. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin uzaltıldığını duyuruldu. Peki, Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte detaylar…

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Eski tip ehliyet yenileme süresi ne zamana uzatıldı? İşte ehliyet yenilemek için gerekli belgeler!

Ehliyet yenileme süresi ile ilgili yeni gelişme! Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü duyurdu. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi uzatıldı.  

ESKİ TİP EHLİYET YENİLEME SÜRESİ NE ZAMANA UZATILDI?

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzaltıldığını duyurdu.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak.

- Eski ehliyet belgesi

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,

-1 adet biyometrik fotoğraf,

-Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi,

Kan grubunu belirleyen belge (Beyan etmenizde yeterlidir).