Barış Süreci

Barış Süreci

Son dakika barış süreci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan barış süreci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını barış süreci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barış Süreci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barış süreci gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.976 barış süreci haberi bulunmuştur. Tüm barış süreci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye arasında kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmede İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konular ele alındı" denildi.
20.04.2024 Gündem
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor Dışişleri Bakanı Fidan 'ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz' dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.
14.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan kritik görüşme!
Bakan Fidan'dan kritik görüşme! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile telefonda görüştü.
14.11.2023 Gündem
Pasarofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Pasarofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Pasarofça Antlaşması Özeti Ve Önemi... Pasarofça Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin dünya siyasetinde uzun yıllar etkin bir rol oynamış olduğu bilinir. Tabi bu yüzden devletin sıkça antlaşmalar imza attığı görülmüştür. Bazı antlaşmalar Osmanlı Devleti'nin yararına olurken bazıları ise zararına olmuştur. Tarihe baktığımız zaman Osmanlı'nın imzaladığı antlaşmalar arasında Pasarofça'da bulunur. Pasarofça Antlaşması'nın Osmanlı açısından olumsuz sonuçlar doğurmuş olduğunu söyleyebiliriz.
14.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Zelenski-Erdoğan görüşmesi dünya gündemine oturdu! 'Kilit güç'
Zelenski-Erdoğan görüşmesi dünya gündemine oturdu! 'Kilit güç' Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tüm dünyada yankılanırken, ABD basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna savaşındaki 'kilit' rolüne dikkat çekti.
8.07.2023 Gündem
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Her seferinde barışa biraz daha yaklaşıyoruz
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Her seferinde barışa biraz daha yaklaşıyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile gerçekleşen dörtlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, "Her seferinde barışa biraz daha yaklaşıyoruz" dedi.
6.10.2022 Dünya
Kabine Toplantısı için gözler yarına çevrildi! Fahiş fiyat artışları, ekonomik gelişmeler, Rusya- Ukrayna savaşı masada...
Kabine Toplantısı için gözler yarına çevrildi! Fahiş fiyat artışları, ekonomik gelişmeler, Rusya- Ukrayna savaşı masada... Kabine Toplantısı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanması bekleniyor. Masada fahiş fiyat artışları, emekli bayram ikramiyeleri, Rusya- Ukrayna savaşı ve ekonomideki gelişmeler bulunuyor. İşte bu haftaki Kabine Toplantısı tarihi ve gündeme gelmesi beklenen konular...
11.04.2022 Gündem
Rus ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi
Rus ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi Rusya-Ukrayna müzakerelerine katılacak olan iki ülkenin heyetleri görüşmelerin yapılacağı Dolmahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi.
29.03.2022 Dünya
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi...
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi... Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Türkiye tarihi bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası baş başa görüşmeler yapan iki ülke daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Zirve sonrası ilk açıklama ise Ukrayna heyeti tarafından yapıldı. Ukrayna heyeti "2 hafta içinde görüşmeleri devam ettireceğiz. Güvenlik garantileri sağlanırsa nötr statüye geçeriz. Anlaşmada hiçbir şey AB’ye girmeye engel olmayacak. Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz." açıklamasını yaptı. Rus Heyeti "Bazı noktalarda uzlaşabildik" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, "Taraflar arasında yakınlaşma sağlandı. en anlamlı ilerleme bugün sağlandı. Bu görüşmeler bize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bazı konularda uzlaşmalar sağlandı. Acil ateşkes olmalı." dedi.
29.03.2022 Dünya
Ukrayna heyeti müzakereler için İstanbul’a geldi!
Ukrayna heyeti müzakereler için İstanbul’a geldi! İstanbul’daki Rusya-Ukrayna müzakerelerine katılacak olan Ukrayna heyeti İstanbul'a geldi.
28.03.2022 Gündem
Bakan Yanık: Türkiye dünya çapında kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesini destekliyor
Bakan Yanık: Türkiye dünya çapında kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesini destekliyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York’ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, ‘Türkiye, kapsamlı kalkınma yardımı programları aracılığıyla dünya çapında acil, çatışma veya çatışma sonrası durumlarda kadınların ve kız çocuklarının etnik köken veya din gibi herhangi bir ayrım gözetmeksizin güçlendirilmesini desteklemektedir.’ dedi
16.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Yerli aşımız TURKOVAC’ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi. Afganistan, Suriye ve Filistin sorununa ilişkin net mesajlar veren Erdoğan "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.
21.09.2021 Gündem
Putin’in Özel Temsilcisi, Hamas yöneticisi ile görüştü!
Putin’in Özel Temsilcisi, Hamas yöneticisi ile görüştü! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ile telefon görüşmesi yaptı.
20.05.2021 Dünya
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünyaya seslendi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünyaya seslendi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Filistin oturumunda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini sona erdirmek için uluslararası toplumun seferber edilmesi gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, çözümün yol haritasını dünyaya tane tane anlattı. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, BMGK'nın sorumluluklarını yerine getiremediğini söyleyip "Adaletsizlik karşısında sessiz kalmak, işlenen suça ortak olmakla aynı şeydir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." dedi.
20.05.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı Atmar ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı Atmar ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Haneef Atmar ile Afgan barış sürecine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
29.04.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunan Dışışleri Bakanı Dendias'ın sözlerine ilişkin, "Son derece bağnaz şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir." değerlendirmesinde bulundu. Yunanistan'ın göçmenlere olan skandal tavrına da dikkat çeken ve belgeler gösteren Çelik, "Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Uluslararası kurumlar ve AB maalesef susuyor." dedi.
19.04.2021 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı Atmar'la görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı Atmar'la görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Hanif Atmar'la telefonda görüştü.
15.04.2021 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken'la görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken'la görüştü Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, ABD'li mevkidaşı Blinken'la görüştüğü, görüşmenin yapıcı ve faydalı geçtiği bildirildi.
12.04.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı ile telefonda görüştü
Bakan Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afgan mevkidaşı Hanif Atmar ile telefon görüşmesi yaptı.
13.03.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Mısır'la temaslarımız başladı
Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Mısır'la temaslarımız başladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler hakkında konuşarak, "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" dedi.
12.03.2021 Gündem
Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki
Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan-Rum ikilisinin, Avrupa Birliği'nin (AB) aday ülke Türkiye ile oluşturmaya çalıştığı olumlu gündemi engellemeye çalışmaları ve başkalarından medet umarak siyaset yapmasının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini bildirdi.
11.02.2021 Gündem
NATO'dan kritik açıklama: Oruç Reis'in limana dönmesi gerginliğin düşürülmesine yardımcı  olacaktır
NATO'dan kritik açıklama: Oruç Reis'in limana dönmesi gerginliğin düşürülmesine yardımcı olacaktır NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönmesinin Doğu Akdeniz'de gerginliğin düşmesine yardımcı olacağını, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ayrıştırma usulleri konusunda ilerleme sağlanmasını kolaylaştıracağını söyledi.
30.11.2020 Dünya
BM Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi
BM Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi.
20.11.2020 Dünya
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Demek ki bizim bir eksiğimiz var
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Demek ki bizim bir eksiğimiz var CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarım gittiler, bütün illerde OSB'lerde üreticiler ile görüştüler. Yüzde 90'ının CHP'nin önerilerinden haberi yok. Demek ki bizim bir eksiğimiz var, demek ki biz bir şeyi yapamıyoruz. Bu bağlamda hepimize görev düşüyor" dedi.
10.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Barış Süreci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barış süreci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.