Balık Avı

Balık Avı

Son dakika balık avı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balık avı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balık avı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balık Avı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balık avı gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 balık avı haberi bulunmuştur. Tüm balık avı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı Yunan askeri akıntıya kapılıp zorda kalan Türk balıkçı teknelerini demir çubukla taciz etti. Aydın'ın Kuşadası açıklarında avlanırken akıntıyla sürüklenen 2 Türk balıkçı teknesine, Yunan Sahil Güvenlik ekibi demir çubukla saldırıp, tazyikli su sıktı. Ardından Türk kara sularına giren Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bölgeden çıkartıldı. Yaşanan o anlar cep telefonuyla görüntülendi.
30.10.2023 Gündem
Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler
Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler Samsun'da kıyılarda amatör olarak yapılan olta balıkçılığında sıcak havaların bereketi yaşanıyor. Bu yıl özellikle zargana, lüfer ve istavrit gibi balıklar oltacıların iğnelerine yoğun olarak takılıyor.
28.09.2023 Yaşam
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
Tezgahlar doldu taştı! Balık fiyatları geriledi
Tezgahlar doldu taştı! Balık fiyatları geriledi Ülke genelinde Marmara, Ege ve Karadeniz'de balık avı yasağının kalkmasıyla ilk balıklar tezgahtaki yerlerini aldı. Yasağın kalkmasıyla fiyatlar da geriledi.
5.09.2023 Ekonomi
Köpek balığının balıkçı teknesine yaptığı davranışlar şaşırttı! Uzman isimden yorum
Köpek balığının balıkçı teknesine yaptığı davranışlar şaşırttı! Uzman isimden yorum Antalya'da balık avı için denize açılan balıkçı teknesine uzun süre yakın markaj uygulayan köpek balığının ‘Mako’ cinsi olduğu ve ağzındaki oltayı çıkarmak için teknenin pervanesine sürtünebileceği belirtildi. Bu cinsin zararsız ve ona zarar vermedikçe saldırmayacağını belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “O kişi su da olsaydı, ağzındaki oltayı çıkarmak için ona bile sürtünebilirdi” dedi.
14.05.2023 Yaşam
Kars’ta balıkların 'ölüm' göçü başladı
Kars’ta balıkların 'ölüm' göçü başladı Kars’ta balıkların ‘ölüm’ göçü başladı. Her yıl Mayıs ayında Kars’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan HES Barajı önüne gelen binlerce balık, akıntıya karşı kilometrelerce yol alarak yumurtalarını bırakacak güvenli yerlere çıkmaya çalışıyor.
13.05.2023 Gündem
Karadeniz’de ‘hamsi avı 1 yıl ertelensin’ çağrısı
Karadeniz’de ‘hamsi avı 1 yıl ertelensin’ çağrısı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cemal Dinçer, bu sezon tezgahlarda bir görünüp bir kaybolan hamsinin popülasyonunu kurtarmak için 1 yıl av yasağı önerisinde bulunarak, “Sürdürülebilir kaliteli hamsi avcılığında gerçekten dikkatli olmamız lazım. Bu stoku tekrar eski günlerine kavuşturmak için gerekli duyarlılığı göstermemiz lazım. Naçizane önerim, hamsi avcılığının hiç olmazsa bir yıl gene durdurulmasında ısrar ediyorum” dedi.
18.03.2023 Gündem
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir Hamsi fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklama! Av yasağı çağrısı geldi, şikayetler artmaya başladı. Stokların tükenme aşamasına geldiğini belirten uzmanlar, hamsi neslinin de tehlikede olduğunu ifade etti. Peki balık fiyatlarında son durum ne? Hamsi ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.12.2022 Ekonomi
Balık fiyatları dibi gördü! Kilo fiyatı herkesi şaşırttı
Balık fiyatları dibi gördü! Kilo fiyatı herkesi şaşırttı Balık fiyatları yüzleri güldürüyor. Trabzon'da faaliyet gösteren deniz ürünleri ihracatçısı Turgay Özsandıkçı, balık avı sezonunun çok bereketli geçtiğini, halkın avın böyle gitmesi halinde bu sene bol ve iyi balık yiyeceğini belirterek "Palamut bu yıl kasapları ve tavukçuları üzecek" dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Palamut bolluğu yüzleri güldürdü! Kilo fiyatı düştü
Palamut bolluğu yüzleri güldürdü! Kilo fiyatı düştü Balık avı sezonunun açılışıyla birlikte balıkçı tezgâhları da şenlendi. Sezona güzel başlangıç yapan palamut balığı, fiyatının düşmesiyle dar gelirliyi de mutlu etti. Balıkçılarda palamutun tanesi 25-60 TL arasında satılıyor.
16.09.2022 Gündem
Sezonun ilk palamutları tezgaha çıktı! Tane fiyatı pahalı geldi
Sezonun ilk palamutları tezgaha çıktı! Tane fiyatı pahalı geldi İstanbul'da sezonun ilk palamutları tanesi 35 ila 50 liradan tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar bu sezon balığın bol olacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi.
16.08.2022 Ekonomi
Balık avladıkları derede akımına kapılan 2 kuzen öldü, 1 kişi yaralı
Balık avladıkları derede akımına kapılan 2 kuzen öldü, 1 kişi yaralı Ordu'nun Korgan ilçesinde dereye elektrik vererek balık avladıkları sırada akıma kapılan kuzenler Oğuzhan Berber (25) ve Cihan Berber (21) hayatını kaybetti, arkadaşları Mehmet Güldür (18) yaralandı.
21.06.2022 Yaşam
Balık fiyatları mayın krizi sonrası tavan yaptı! 'Tüm balıkçılar ava çıkmaya korkuyor'
Balık fiyatları mayın krizi sonrası tavan yaptı! 'Tüm balıkçılar ava çıkmaya korkuyor' Karadeniz’de yaşanan mayın krizi sonrası balık tezgahları boş kaldı. Balıkçılar, bu durumdan memnun olmadıklarını belirtirken, balık fiyatlarında ise ortalama 20-25 TL artış olduğunu söyledi.
29.03.2022 Yaşam
Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte balık fiyatlarında son durum!
Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte balık fiyatlarında son durum! Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mayınların balık avlanma bölgelerine kadar geldi. İkinci mayının bulunduğu Kırklareli'nin İğneada beldesinde balık avlanması, ikinci duyuruya kadar yasaklandı. İğneada Limanı'na kayıtlı 200 tekne, mayın nedeniyle Karadeniz'e açılamadı. Mayınlar nedeniyle pek çok balıkçı mağdur oldu. Peki, Balık fiyatları artacak mı? Balık avı yasaklandı mı? Balığın kilosu ne kadar oldu? İşte detaylar…
29.03.2022 Ekonomi
Boğaz’da serseri mayın alarmı! Detaylar ortaya çıktı
Boğaz’da serseri mayın alarmı! Detaylar ortaya çıktı Ukrayna’nın Odessa’dan denize döktüğü mayınlar tedirginliğe yol açmıştı. Dün Sarıyer açıklarında balıkçılar tarafından fark edilen bir mayın da alarma neden oldu. Boğaz 5 saat boyunca gemi trafiğine kapatıldı, SAS timleri mayını etkisiz hale getirdi. Bakan Akar mayının eski tip olduğunu açıkladı.
27.03.2022 Gündem
Rus ordusu Ukrayna'ya girdi savaşın en kritik anında bir anda yok oldular! Putin’in sağ kolu ve...
Rus ordusu Ukrayna'ya girdi savaşın en kritik anında bir anda yok oldular! Putin’in sağ kolu ve... Ukrayna - Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Putin’in sağ kolu olan ve onun yerini alabileceği düşünülen Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Rusya Ulusal Muhafızları’nın başı Viktor Zolotov ortadan kayboldu. İkilinin ortadan kaybolma tarihinin aynı: 11 Mart...
24.03.2022 Dünya
Kar ve soğuk hava balık avını olumsuz etkiledi tezgahlar boş kaldı!
Kar ve soğuk hava balık avını olumsuz etkiledi tezgahlar boş kaldı! Trabzon'da hava muhalefeti nedeniyle balık tezgâhları boş kaldı. Bazı balıkçılar da balık olmadığı için iş yerini açmadı.
14.03.2022 Ekonomi
Hamsi bu sene erken göç etti! Kasası 250 lira
Hamsi bu sene erken göç etti! Kasası 250 lira Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu sene deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle hamsinin Türkiye kıyılarından erken göç ettiğini söyledi.
17.12.2021 Ekonomi
Lodos tezgahları da vurdu! Balık fiyatları yükseldi
Lodos tezgahları da vurdu! Balık fiyatları yükseldi Lodos çatılardan sonra balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçılar fırtına sebebiyle balık avına çıkamayınca tezgahlar boş kaldı. En ucuz balık istavrit oldu.
7.12.2021 Ekonomi
'Kanser hastalığına şifa' diyerek alıyorlar! Satışı ve avı yasak...
'Kanser hastalığına şifa' diyerek alıyorlar! Satışı ve avı yasak... Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi altındaki balıkların avlanıp mezatta satıldığı ortaya çıktı. Vatoz, orfoz, keler balığı gibi balıklar çok sık satılanlar arasında. Vatandaşlar, köpek balıklarını özellikle kanser hastalığına şifa olduğu gerekçesiyle alıyor. Ancak hepsinin satışı ve avı yasak.
5.11.2021 Yaşam
Rusya'da dehşete düşüren olay! Arkadaşını öldüren ayıyı dövüşerek etkisiz hale getirdi...
Rusya'da dehşete düşüren olay! Arkadaşını öldüren ayıyı dövüşerek etkisiz hale getirdi... Rusya'da balık avına çıkan arkadaşların yaşadıkları dehşete düşürdü. Rus boksör Ilya Medvedev arkadaşını öldüren boz ayıyla dakikalarca dövüştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan boksörün durumunun ağır olduğu belirtilirken ayının aldığı kurşunlara rağmen uzun bir süre saldırmaya devam ettiği belirtildi.
23.10.2021 Dünya
Fiyatlar düştükçe düştü! 10 liradan satışta
Fiyatlar düştükçe düştü! 10 liradan satışta Fiyatlar indi! 40 liradan satılıyordu. 10 TL'ye tezgahlarda yerini aldı. Karadeniz'de balık avı sezonu bereketli geçerken Sinop'ta hamsinin kilogramı 10 liraya geriledi.
13.10.2021 Ekonomi
Fiyatlar yarıya düştü! 15 TL'den satışta
Fiyatlar yarıya düştü! 15 TL'den satışta Fiyatlar 15 liraya düştü.AV sezonuna istavrit ve palamut ile başlayan balıkçılar, Karadeniz'in soğumasıyla kendini gösteren hamsiye yöneldi. Böylece kilosu 30 liradan satılan hamsinin fiyatı, yarıya düştü.
10.10.2021 Ekonomi
Karadeniz'de 'palamut' kendini gösterdi
Karadeniz'de 'palamut' kendini gösterdi Karadeniz'de teknelerle açıldıkları denizde sezonu istavrit bolluğu ile açan balıkçıların beklediği palamut avı başladı. Radarda sürüleri fark edip peşlerine düşen, gün boyu defalarca denize ağlarını bırakan balıkçılar, bazen kasa kasa palamut yakalarken bazen de boş ağlarla karşılaşıyor.
1.10.2021 Yaşam
Balık fiyatları ikiye katlandı! Kilosu...
Balık fiyatları ikiye katlandı! Kilosu... Denizlerde, 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, fırtına engeline takıldı. Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar, 1 haftadır tekneleriyle denize açılamadı. Tezgahlarda balığın miktarı azalırken, fiyatı da katlandı. Sinop'ta 20 TL'ye satılan palamudun tanesi 40 TL'ye, hamsinin kilosu da 40 TL'ye çıktı.
25.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Balık Avı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balık avı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.