Bal Arısı

Bal Arısı

Son dakika bal arısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bal arısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bal arısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bal Arısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bal arısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 bal arısı haberi bulunmuştur. Tüm bal arısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı Zengin bitki örtüsüne sahip Bayburt’un yaylalarında ve köylerinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadı yapmak için gün sayıyor.
3.08.2023 Gündem
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği  Arıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.   
8.06.2023 Gündem
Sahte bal uyarısı, kilosu en az 1000 lira! ‘Gerçek bal diye ucuza veriyorlar’
Sahte bal uyarısı, kilosu en az 1000 lira! ‘Gerçek bal diye ucuza veriyorlar’ Türkiye’de Ege ve Akdeniz bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla birlikte bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yüksek ve serin yaylalara doğru yola çıkarmaya başladı. Üreticilerden ise sahte bal uyarısı geldi.
17.05.2023 Ekonomi
Falda Arı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Arı Nasıl Yorumlanır?
Falda Arı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Arı Nasıl Yorumlanır? Fallar için olumlu veya olumsuz yorumlar bulmak mümkündür. Burada önemli olan fal içerisinde çıkan unsurlardır. Çünkü fal içerisinde yer alan her unsur bir veya birden anlama sahiptir. Özellikle falda çıkan arı için huzur ve bereket anlamları bulmak mümkündür. Kişinin evine huzur ve bereket gelmesi beklenir. Ayrıca arı ile ilgili fallar olumlu sonuçlara zemin hazırlar. 
23.08.2022 Yaşam
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler...
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler... Arıların, ekosistem açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Arılar ortadan kalkmaya başlarsa hem beslenme açısından hayati tehdidimiz olacak hem de balı, arı sütünü ve propolisi kaybedeceğiz. Eğer tedbir almazsak ana besin zinciri bozulabilir. Böylelikle besin bulmakta çok büyük güçlük çekeceğiz” dedi.
1.07.2022 Yaşam
Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli?
Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli? Arılar olmasaydı ne olurdu? Dünya çam balı üretiminin yüzde 95’ini karşılayan Türkiye’de çıkan yangınlar üretimin büyük kısmını sekteye uğrattı. Arıcılar arılarını ve kovanlarını kurtarmaya çalışırken, arıların önemi bir kez daha gündeme geldi. Peki, Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli?
6.08.2021 Gündem
Romatizma tedavisi için kullandığı ilginç yöntem sonu oldu! Arılar...
Romatizma tedavisi için kullandığı ilginç yöntem sonu oldu! Arılar... İlginç olay İstanbul’da yaşandı. Yıllardır romatizma ağrısı çekiyordu, çözümü bunda buldu. Uygur Türk’ü Maisumu Aili ile tanışarak tedaviye başladı. Seansları sık sık tekrarlıyordu. Son seansın ardından aniden fenalaştı. Bal arısı ile tedavi sonu oldu. O anları anlatan talihsiz adamın oğlu ise “Kalp masajı falan yapmışlar ama kurtaramamışlar. Ambulansa haber vermişler ama artık çok geçmiş. Şoke olduk” dedi.
30.07.2021 Gündem
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Yukarı bakan kaçmaya başladı! İstanbul'da tramvay durağında panik...
Yukarı bakan kaçmaya başladı! İstanbul'da tramvay durağında panik... İstanbul Eyüpsultan Demirkapı Tramvay Durağı tavanına yuva yapan arıları gören yolcular korku ve panikle kaçıştı. Güvenlik görevlileri şerit çekerek önlem alırken, çevredeki bir esnaf kondukları yerden arıları alıp, bir koliye koydu. Yolcuların kaçıştığı anlar DHA kamerasına yansıdı.
25.06.2021 Yaşam
Caddenin orta yerini istila ettiler! Nedenini kimse bilmiyor
Caddenin orta yerini istila ettiler! Nedenini kimse bilmiyor Küçükçekmece'de, işlek caddedeki ağaca oğul veren arılar kısa süreli hareketliliğe neden oldu.
30.05.2021 Yaşam
Sivas arısı tescillenip, korunacak
Sivas arısı tescillenip, korunacak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından, yetiştiricilerin elinde az sayıda kalmış olan nesli tükenme tehlikesi altındaki Sivas arısının korunması ve tescillenmesi için çalışma başlatıldı.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski!
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski! Koronavirüse karşı iyi geldiği düşüncesiyle kullanılan bal arısı yöntemi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Uzmanlar, uygulamaya yönelik bilimsel bir çalışma olmadığını, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümlere neden olabileceğini söyledi.
23.01.2021 Sağlık
Meme kanserine karşı 'bal arısı zehri' buluşu
Meme kanserine karşı 'bal arısı zehri' buluşu Batı Avustralya Üniversitesi (University of Western Australia) tarafından yapılan araştırmada, bal arılarının zehrinin, sağlıklı hücrelere zarar vermeden meme kanseri türlerini tedavi etmek için kullanılabileceği açıklandı.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Arıların azalması ürün rekoltesini de olumsuz etkiliyor
Arıların azalması ürün rekoltesini de olumsuz etkiliyor Kanada ve ABD’den bir grup bilim insanının yaptığı çalışmaya göre, tabiatta arıların azalması, birçok üründe rekoltenin düşmesine de sebep oluyor.
29.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Ekolojik dengenin odağındaki hayvan: Bal arısı
Ekolojik dengenin odağındaki hayvan: Bal arısı Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, "Bal arısı sadece ürettikleri açısından değil ekosistem açısından, polinasyon (tozlaşma), denge açısından çok önemli, bal arılarının yaşamını tehdit eden, ölümüne sebep olan pestisitleri, ağır metalleri onlardan uzak tutmalıyız, hava, su ve toprak kirliliği gibi ögeler de onların yaşamını tehdit ediyor" dedi.
20.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya Günü (Earth Day) nedir? 2020 Dünya Günü için ipuçları nelerdir?  22 Nisan Dünya Günü neden kutlanıyor?
Dünya Günü (Earth Day) nedir? 2020 Dünya Günü için ipuçları nelerdir? 22 Nisan Dünya Günü neden kutlanıyor? Google 22 Nisan Dünya Günü’nü Doodle yaptı. Ünlü arama motorunun ana sayfasında yeni tasarımla karşılaşan kullanıcılar, Dünya Günü ile ilgili içeriklere ulaşabiliyor. 22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında ortaya çıkmıştı. Pek çok kişi de arama motoruna ‘Dünya Günü’nün anlamı nedir? 22 Nisan Dünya Günü neden kutlanıyor? Dünya Günü ne demek? Dünya Günü nedir? 2020 Dünya Günü için ipuçları nelerdir? Dünya Günü ne zaman ortaya çıktı?’ sorularını aratıyor. İşte 22 Nisan Dünya Günü ile ilgili merak edilenler…
22.04.2020 Gündem
Havalimanında arı operasyonu!
Havalimanında arı operasyonu! İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 67 özel dizayn edilmiş kutu içerisinde 603 kaçak bal arısı ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
8.08.2019 Gündem
Tunceli'de'de arı saldırısı: 1 ölü, 3 yaralı
Tunceli'de'de arı saldırısı: 1 ölü, 3 yaralı Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, kovanlarından çıkan bal arılarının saldırdığı Kazım Çadırlı (62) yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.
9.06.2019 Yaşam
Şırnak'ta sel evleri vurdu
Şırnak'ta sel evleri vurdu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde günlerdir aralıksız yağan şiddetli yağmur hayatı felç etti.
26.10.2018 Yaşam
Şoke eden manzara! 'Her tarafımızı çevirdiler bir şey de yapamıyoruz'
Şoke eden manzara! 'Her tarafımızı çevirdiler bir şey de yapamıyoruz' Bağcılar’da başıboş arılar cadde üzerinde bulunan bir mağazanın kolonuna sığındı. Caddeyi işgal eden binlerce arı, vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.
9.06.2018 Yaşam
2 bin bal arısı istila etti!
2 bin bal arısı istila etti! Antalya'da oğul verme dönemi nedeniyle kovandan ayrılan bal arıları marinadaki bir bankı istila etti. Yaklaşık 2 bin arı, kovana alınarak uzaklaştırıldı.
27.04.2017 Haber
2 bin bal arısı bankı istila etti
2 bin bal arısı bankı istila etti Antalya'nın Kemer İlçesi'nde oğul verme dönemi nedeniyle kovandan ayrılan bal arıları marinadaki bir bankı istila etti. Yaklaşık 2 bin arı, kovana alınarak uzaklaştırıldı.
27.04.2017 Yaşam
Adana'da bal arısı ölümleri endişe yarattı
Adana'da bal arısı ölümleri endişe yarattı Adana'da kovanlardaki binlerce arı telef oldu. Bal arılarının tarımsal ilaç kullanımı nedeniyle telef olduğunu söyleyen arıcılar, kesin ölüm nedeninin belirlenmesini ve önlem alınmasını istedi. Tarım Müdürlüğü uzmanları üniversitelerin de yardımı ile inceleme başlatırken, Tunceli, Hatay ve Adıyaman'da da benzer arı ölümleri olduğu bildirildi.
2.03.2017 Yaşam
Yeni Anayasa doping etkisi yapacak
Yeni Anayasa doping etkisi yapacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir iç tüzükle bu parlamento yürümez” ifadelerini kullandı ve ekledi: Meclis’te görüşülmekte olan anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi, ülkemize doping etkisi yapacaktır.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan açılışta konuştu
Erdoğan açılışta konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da açılış töreninde konuştu. Ekonomiye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bal Arısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bal arısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.