Bakanlar Kurulu

Bakanlar Kurulu

Son dakika bakanlar kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakanlar kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakanlar kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakanlar Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakanlar kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.051 bakanlar kurulu haberi bulunmuştur. Tüm bakanlar kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime değinen Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" şeklinde konuştu.
17.04.2024 Gündem
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur?
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur? 2024 Öğretmen atamaları için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. MEB tarafından açıklanacak olan atama takvimine ilişkin detayların toplantıda belli olacağı konuşuluyor. Söz konusu gelişmelerin ardından 2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu, öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Sorularına tek tek yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı bin 608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı bin 608 personel alacak İçişleri Bakanlığı, Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda çalıştırmak üzere bin 608 personel alımı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.04.2024 Çalışma Hayatı
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov’dan Türkiye hastanelerine övgü
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov’dan Türkiye hastanelerine övgü Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Kırgızistan’da yaralanıp Adana’da tedavi gören hastaları ziyaret etti. Caparov, Türkiye’deki hastanelere övgülerde bulunarak, “Kırgız ve Türk kardeşliği neticesinde Kırgızistan’a da böyle hastaneler yapmak planlarımız arasında” dedi.
11.02.2024 Adana
Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşri İslam'da Ne Anlama Gelir?
Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşri İslam'da Ne Anlama Gelir? Arapçada şer sözcüğü, kanun ve hüküm anlamına gelir. Arapçada "at", çoğul eki olarak kullanılır. Şeriat kelimesi ise Allah'ın kanunları demektir. Aynı kökten türeyen bir diğer kelime ise teşridir. Teşri hem günlük hayatta hem de fıkıh alanında sıklıkla kullanılan sözcükler arasında yer alıyor. 
4.02.2024 Dini Bilgiler
Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım kararı
Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım kararı Japonya, bakanlar kurulu kararıyla Hamas’ın 3 üst düzey liderine yaptırım uyguladığını açıkladı.
26.12.2023 Dünya
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Bakanlar Kurulu'nda onaylanan Deniz Saha Planlamasına ilişkin, "GKRY'nin deniz yetki alanlarına dair tek taraflı tasarruflarının kabul edilmeyeceği başından beri ifade edilmekte ve ülkemizin sahadaki uygulamaları bu çerçevede sürmektedir" dedi.
23.12.2023 Gündem
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu? Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler Günü, duygu dolu anlar yaşarken, öğrenciler öğretmenler gününe ilişkin araştırma yapmaya başladılar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenlere armağanı olarak kutlanan bugün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
24.11.2023 Gündem
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül Kırgızistan’da ilki düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Yeşilçam’ın usta isimlerinden Türkan Şoray'a, 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü takdim edildi.
18.11.2023 Magazin
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmenlere SGK prim düzenlemesi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
31.10.2023 Çalışan Hakları
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta
Cumhuriyet dönemine tanıklık eden konak, 121 yıldır ayakta Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Ankara dışında ilk ve tek Bakanlar Kurulu (İcra Vekilleri Heyeti) toplantısını yapıldığı Zaimağa Konağı, geçen yıl aslına uygun restore edilerek, ziyarete açıldı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, konağın 121 yıldır ayakta olduğunu belirterek, “Zaimağa Konağı, Kurtuluş Savaşı döneminde çok önemli bir rol oynadı ve o aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı bir konaktır. Bu konak zamanında Kurtuluş Savaşı döneminde ilk ve tek Bakanlar Kurulu’nun Ankara dışında toplandığı yerdir” dedi.
28.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ile iş birliği vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ile iş birliği vurgusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Dünyada ve özellikle bölgemizde şu anda yaşanan gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında birleşmemizin önemini ortaya koymuştur. Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olan Türkmenistan’ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum” dedi. Ayrıca Türkmenistan ile 13 anlaşma imzalandı.
26.10.2023 Gündem
81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu?
81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu? 81 numaralı plaka sonradan şehir olmuş bir yer adına öne çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı alfabetik sıralama yerine düzensiz elde edilen bir plaka numarasıdır. Genelde Türkiye'de şehirde alfabetik sıraya bağlı olarak plaka koduna sahiptir. Ancak bu kapsamda 81 ise sonradan şehir olmuş Düzce'ye aittir.
31.08.2023 Yaşam
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 1 rakamından başlamak suretiyle sırasıyla rakamlar plaka kodu olarak şehirlere verilmiştir. Ancak aynı zamanda bazı şehirler sonradan ilgili kanun ve kararname kapsamında ilçe üzerinden şehir olmuştur. Bu konuda ise Kilis sonradan şehir olan ilçelerden biridir.
31.08.2023 Yaşam
AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi netleşti
AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi netleşti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti olağanüstü kongresinin 7 Ekim'de yapılacağını söyledi. Dağ, yerel seçimlere ilişkin de mesajlar verdi.
9.08.2023 Gündem
AK Parti olağanüstü kongre ne zaman 2023? AK Parti olağanüstü kongre tarihi hangi ayda?
AK Parti olağanüstü kongre ne zaman 2023? AK Parti olağanüstü kongre tarihi hangi ayda? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partinin olağanüstü kongreye gideceğini açıklayarak, kongrenin tarihini açıkladı. Dağ, aynı zamanda kasım ayından itibaren yerel seçimlere girecek adayların da belli olacağını ifade etti. Peki, AK Parti olağanüstü kongre ne zaman? AK Parti olağanüstü kongre tarihi nedir?
9.08.2023 Gündem
İstanbul'daki Suriyeliler için yeni karar: Son tarih 24 Eylül!
İstanbul'daki Suriyeliler için yeni karar: Son tarih 24 Eylül! Son alınan karara göre, İstanbul Göç İdaresi, kayıtları başka şehirde bulunan ancak İstanbul'da yaşayan Suriyelilere 24 Eylül'e kadar şehir değişikliği yapmaları için süre tanıdı.
30.07.2023 Gündem
Yeni dönemin 2. Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular
Yeni dönemin 2. Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular Yeni dönemin ikinci Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda öncelikli gündem maddesi ekonomi. Asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem bölgesine yönelik çalışmaların ele alınması bekleniyor.
14.06.2023 Gündem
Asgari ücrete rekor zam yolda! CNN TÜRK'te 'bayram' detayı açıklandı
Asgari ücrete rekor zam yolda! CNN TÜRK'te 'bayram' detayı açıklandı Asgari ücret zammında flaş gelişme. Gözler asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zamma çevrildi. Gazeteciler, CNN TÜRK ekranlarında Hande Fırat ile Gece Görüşü programında konuyu değerlendirdi.
13.06.2023 Ekonomi
Yeni Bakanların isim listesi 2023! 3 Haziran Yeni Kabinede kimler var, hangi isimler bakan oldu? İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
Yeni Bakanların isim listesi 2023! 3 Haziran Yeni Kabinede kimler var, hangi isimler bakan oldu? İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik... Yeni Bakanlar kimler oldu, hangi isimler bakan yapıldı? Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasının ardından kabinede farklı isimlerin yer alacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından, Erdoğan'ın A takımı araştırılmaya başlandı. Peki, Yeni kabinede hangi isimler yer alacak, 3 Haziran Yeni kabinede kimler var, hangi isimler bakan oldu? İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı kim?
5.06.2023 Gündem
Yeni Bakanlar Kurulu listesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı, yeni kabine ne zaman açıklanacak? Yeni bakanlar açıklandı mı, bakanlar kurulu belli oldu mu? Yeni kabine bakanları
Yeni Bakanlar Kurulu listesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı, yeni kabine ne zaman açıklanacak? Yeni bakanlar açıklandı mı, bakanlar kurulu belli oldu mu? Yeni kabine bakanları Yeni kabine ne zaman kurulacak, yeni kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yeni kabine listesi, 13. Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olarak seçilmesinin ardından merakla sorgulanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemine 2 Haziran itibarıyla başlarken gözler Kabine Listesi ve Yeni Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Peki, yeni bakanlar ne zaman açıklanacak, yeni kabine ne zaman belli olacak? Yeni kabine ne zaman toplanacak, yeni bakanlar kimler? İşte yeni bakanlar listesi hakkında merak edilenler…
3.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgülerinin siyasete yön vermesine asla razı olmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgülerinin siyasete yön vermesine asla razı olmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlatlarının hasretiyle yanan Diyarbakır annelerine bile tahammül edemeyenlerin bu şehrin vicdanıyla, insanlıkla bile ilgisi yoktur. Esasen bunların derdi hiçbir zaman Diyarbakır olmadı. Bunların söyledikleri o süslü cümlelerin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasını verenin Türkiye’ye karşı kullandığı birer kiralık katiller ordusu olduklarıdır. Kollarına kim girerse onun çıkarı için kendi insanına kendi topraklarına silah doğrultana başka ne denir" dedi.
14.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakanlar Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakanlar kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.