Bahar Kalkanı Harekatı

Bahar Kalkanı Harekatı

Son dakika Bahar Kalkanı Harekatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bahar Kalkanı Harekatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bahar Kalkanı Harekatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bahar kalkanı harekatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 96 bahar kalkanı harekatı haberi bulunmuştur. Tüm bahar kalkanı harekatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB acı haberi duyurdu: Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu: Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde araç kazası sonucu yaralanan Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı'nın şehit olduğunu açıkladı.
23.03.2024 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Güler: Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı
Bakan Güler: Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2 gün önce Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerleri hatırlatarak, "Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmıyor. Kahraman silah arkadaşları intikamını aldı, almaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
11.08.2023 Gündem
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Soylu, "554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Bakan Akar: Bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: Bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtirken "TSK, egemenlik ve bağımsızlığımız için; ‘hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta. Terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte." dedi.
22.11.2022 Gündem
Pençe-Kılıç Hava Harekatı başladı! MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor
Pençe-Kılıç Hava Harekatı başladı! MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edildiğini açıkladı. Türk Silahları Kuvvetleri'nin Suriye'de; "Tel Rıfat, Maranez, Derbesiye, Malikiye, Ayn el Arap, Karaçok , Ayn Dagne," bölgelerine, Irak'ta ise; "Sincar, Süleymaniye, Kandil" bölgelerine hava harekatı düzenlediği bilgisi verildi.
20.11.2022 Gündem
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi ile Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından operasyonun yapılacağı tahmin edilen bölgelerde hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçilerince kurulmaya çalışılan "terör koridoruna" set çekti. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'ye karşı ABD ile İran'ın ittifak yapabileceği ifade edildi.
4.06.2022 Gündem
Türkiye harekete geçiyor! Suriye'nin kuzeyine operasyon, işte hedefteki o bölgeler...
Türkiye harekete geçiyor! Suriye'nin kuzeyine operasyon, işte hedefteki o bölgeler... Türkiye harekete geçiyor. Suriye'nin kuzeyine yeni operasyon geliyor. Hedefteki bölgeleri açıkladı. Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde saldırı ve tacizlerini artırdı. Özellikle Tel Rıfat ilçesi, saldırıların kaynağı haline geldi. Cezalandırma atışları ile hedefler imha edildi. Yeni harekat, yine terör üslerine yönelik olacak. Hayata geçmeyen anlaşmalar karşısında, Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanacak. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği yeni sınır ötesi harekatın hedefinde hangi bölge olacak? İşte son dakika haberinin detayları...
24.05.2022 Gündem
Kırıkkale’ye şehit ateşi düştü
Kırıkkale’ye şehit ateşi düştü Bahar Kalkanı Harekatı kapsamındaki görevinin ardından üs bölgesine dönerken yüksekten düşerek ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan, tedavi altına alındığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
9.12.2021 Haber
MSB acı haberi duyurdu! İdlib'de bir asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu! İdlib'de bir asker şehit oldu Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yol emniyet görevi sırasında arazide kayarak düşmesi sonucu yaralanan bir askerin hastanede kurtarılamayarak şehit düştüğünü açıkladı.
9.12.2021 Gündem
Bakan Akar'dan flaş açıklama: Muhataplarımız mutabakatlara uymalı
Bakan Akar'dan flaş açıklama: Muhataplarımız mutabakatlara uymalı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’de haince, alçakça bir saldırı sonucu askerin şehit olduğunu ifade ederek, “Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak” dedi. Bu yılın başından itibaren yurt içi, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda 1926 terörist etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Akar, “Rusya ile yaptığımız görüşmeler sonrasında imzalanan mutabakatlar var. Biz bu mutabakatlara uyuyoruz. Sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Muhataplarımızın da bu mutabakatlara, buradaki sorumluluklarına uymalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
11.09.2021 Gündem
HDP'nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu!
HDP'nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi.
18.03.2021 Siyaset
MSB'den Bahar Kalkanı Harekatı paylaşımı
MSB'den Bahar Kalkanı Harekatı paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 27 Şubat - 5 Mart 2020 tarihlerinde Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de düzenlediği Bahar Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu.
27.02.2021 Gündem
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit!
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit! Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde 1 askerin şehit olduğu duyuruldu.
3.02.2021 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a çok sert tepki
Bakan Akar'dan Yunanistan'a çok sert tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Akdeniz’de gerilimi tırmandırmak isteyen Yunanistan’dır. Biz ise gerilimi azaltmak için istikşafi ve güven arttırıcı toplantılar ile NATO Genel Sekreteri’nin ilave toplantı girişimlerine en başından beri destek verdik vermeye devam ediyoruz. Maalesef iyi komşuluk çerçevesinde çözüme, barışa uzanan elimiz hep havada bırakılmıştır." dedi.
9.12.2020 Gündem
Forbes'tan SİHA itirafı! Düşmanlarını zor günler bekliyor
Forbes'tan SİHA itirafı! Düşmanlarını zor günler bekliyor Amerikan Forbes dergisi, yakın gelecekte envantere girecek Akıncı, Aksungur ve Alpagu ile ilgili olarak “Türkiye’nin düşmanlarının zor günler yaşayacağını” yazdı. Dergi, son olarak Azerbaycan’ın Karabağ’daki başarısına da büyük katkı sağlayan Türk İHA ve SİHA’ların çatışmaların seyrinde belirleyici hale geldiği yorumu yaptı.
10.10.2020 Gündem
'Hiç görülmemiş şekilde...' Tüm dengeleri değiştirecek: SOM!
'Hiç görülmemiş şekilde...' Tüm dengeleri değiştirecek: SOM! Yunan medyasında son dönemde Türk SİHA’ları hemen her gün gündeme geliyor. "Türkiye’nin ulaştığı güç onlar için tedirginlik veriyor" diyen uzmanlar 'Ege ve Akdeniz için daha önce hiç görülmeyen bir kullanım tarzına geçebiliriz' görüşünde.
14.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli Savunma Bakanı Akar'dan flaş açıklama: Fransa özür dilemelidir
Milli Savunma Bakanı Akar'dan flaş açıklama: Fransa özür dilemelidir Milli Savunma Bakanı Akar, "Artık herkesin bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda gerçekten bir özne haline gelmiştir. İddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Ey Fransa ! Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dilemeniz lazım." dedi.
27.08.2020 Gündem
Türkiye Bahar Kalkanı'nda dünyada bir ilki gerçekleştirdi
Türkiye Bahar Kalkanı'nda dünyada bir ilki gerçekleştirdi Güvenlik güçlerine önemli katkılar sağlayan SİHA'larla çok önemli bir gelişme yaşandı. Dünyada bir ilk olan bu gelişmeyi BAYKAR İnsansız Hava Aracı Sistemleri Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu.
10.08.2020 Gündem
Hisar-O Suriye sınırına konuşlandırıldı
Hisar-O Suriye sınırına konuşlandırıldı Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirdiği orta irtifa hava savunma sistemi Hisar-O, 50-60 kilometreden savaş uçaklarını tespit edebiliyor, 60 ayrı hedefi aynı anda takip edebiliyor, seyir füzeleri ve havadan karaya füzelere karşı koruma kalkanı sağlıyor
22.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar açıkladı! Tarihi rekor...
Selçuk Bayraktar açıkladı! Tarihi rekor... Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından bir heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, TB2 İHA ile milli havacılık tarihinin bir rekorunun daha kırıldığını ifade etti.
10.06.2020 Gündem
Türkiye'den flaş hamle! TSK İdlib hava sahasını çembere aldı...
Türkiye'den flaş hamle! TSK İdlib hava sahasını çembere aldı... Son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Beşşar Esed rejiminin İdlib'e yeni saldırılarını engellemek için ateşkes sonrası dönemde de yoğun hazırlıklar yaptı. Korkut, HAWK-21, Atılgan ve HİSAR-O'nun bazı parçaları İdlib sahasına konuşlandırıldı. TSK'nın bölgeye sevk ettiği hava savunma ve erken radar sistemlerinin rejim için caydırıcı olacağını belirten uzmanlar, "Türkiye süreç boyunca ateşkes bozulacakmış gibi hazırlıklarını yaptı. İdlib'e askeri sistemler, 4 bin askeri araç ve 10 binin üzerinde askeri personel gönderilmesi de bunun en net göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.
4.06.2020 Gündem
ABD medyası: Gökyüzünün hakimi Türk SİHA'ları
ABD medyası: Gökyüzünün hakimi Türk SİHA'ları Türk SİHA'ları tarih yazmaya devam ediyor. Bahar Kalkanı Harekatı'nda kapalı hava sahasına rağmen Esad rejimini yerlebir eden SİHA'lar, bu kez de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin operasyonlarında boy gösterdi. SİHA destekli operasyonlarda, Hafter milisleri 5 günde 7 önemli şehirden çekildi. ABD medyası, Libya'daki durumu anlattığı analiz haberinde Türk SİHA'ları için çarpıcı ifadeler kullandı.
20.04.2020 Dünya
İdlib'de bir asker kalp krizi nedeniyle şehit oldu
İdlib'de bir asker kalp krizi nedeniyle şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında İdlib bölgesinde görevli bir askerin ilk tespitlere göre kalp krizi geçirmesi nedeniyle şehit olduğunu bildirdi.
19.03.2020 Gündem
İdlib ve Bahar Kalkanı harekat bölgesinden acı haber! İki askerimiz şehit oldu
İdlib ve Bahar Kalkanı harekat bölgesinden acı haber! İki askerimiz şehit oldu Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir'in (25) şehit olduğu açıklandı. Bahar Kalkanı Harekatı bölgesindeki Muhanbal kasabasında düzenlenen saldırıda da Piyade Uzman Onbaşı Oğuz Taş'ın şehit olduğu öğrenildi.
19.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bahar kalkanı harekatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.