Bağımsızlık

Bağımsızlık

Son dakika bağımsızlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bağımsızlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bağımsızlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bağımsızlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağımsızlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.076 bağımsızlık haberi bulunmuştur. Tüm bağımsızlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme TPAO, Marmara Denizi'nde Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale paftalarında petrol aramak üzere 3 ruhsat aldı.
22.03.2024 Ekonomi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı bugün büyük bir gurur ve anlamla kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eser, Türk milletinin varoluş mücadelesini en etkileyici şekilde ifade ediyor. İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk ulusunun ortak iradesinin ve milli değerlerine olan bağlılığının bir simgesi olarak yüzyıllardır yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Bu önemli günde “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözü de gündem oldu. Peki, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın kimin sözü, ne demek? Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen şair kimdir, neden demiştir?
12.03.2024 Gündem
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlama mesajları 2024! Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlama mesajları 2024! Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü mesajları ve sözleri ile ilgili aramalar gündem oldu. 103. yıl önce, Türk milleti bağımsızlık ve özgürlük aşkını İstiklal Marşı'nda buluşturduğu büyük bir karar aldı. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen o muhteşem dizeler, yüzyıllardır Türk milletinin varoluş mücadelesini en yalın ve en gururlu haliyle ifade ediyor. İşte Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları....
12.03.2024 Gündem
Atmaca füzesi, hedefini tam 12'den vurdu
Atmaca füzesi, hedefini tam 12'den vurdu Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayelerinde başlatılan ve Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirilen atışta, hedefini başarıyla vurdu.
10.03.2024 Ekonomi
MHP'li Yönter: Türkiye'ye örtülü bir ekonomik operasyon yapılıyor
MHP'li Yönter: Türkiye'ye örtülü bir ekonomik operasyon yapılıyor MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "CHP'de Özgür Bey'e genel başkanlık 10 gömlek fazla geldi. CHP, 31 Mart'ta milletin şamarını yiyecek." dedi. Yönter, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.
1.03.2024 Gündem
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü?
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü için az süre kalırken öğrenciler 18 Mart 2024 okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 18 Mart resmi tatil mi 2024?
28.02.2024 Gündem
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır?
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır? Sadabat Paktı, 1937 yılında İran'ın Tahran şehrinde imzalanmış olan bir saldırmazlık anlaşmasıdır. Sadabat Paktı Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında imzalanmıştır.
10.02.2024 Yaşam
Dursun Özbek: Bağımsızlık için borcu kapatacağız!
Dursun Özbek: Bağımsızlık için borcu kapatacağız! Divan Kurulu’nda kürsüye çıkan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Doğal Afet Müdahale Ekibi kurulduğunu açıkladı.
8.02.2024 Galatasaray
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak"
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak" Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında 3 trafik gözetleme istasyonu ve 1 gemi trafik hizmetleri merkezinden oluşan 'Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni' gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile Doğu Akdeniz'de etkinliğimizi arttıracak, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında tüm deniz trafiğini izleyebileceğiz" dedi.
23.01.2024 Gündem
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları... Opal taşı kuvars çeşitlerinden biridir ve silis grubuna ait olan bir mineral olarak da bilinir. Yer altındaki suların hareket etmesi ve kayaların arasındaki boşluklarda çökmesi ile ortaya çıkmıştır.
4.01.2024 Yaşam
Bakan Kacır, 2024’e Bağcılar’da girdi! Etkinlik yapıldı
Bakan Kacır, 2024’e Bağcılar’da girdi! Etkinlik yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2023'ü Bağcılar Belediyesi Ateştuğla Etüt Merkezi’nde öğrencilerle uğurladı. Savunma sanayisindeki başarılardan bahseden Kacır, gençlere milli ve manevi değerlerle yükselen bir bilim ve teknoloji inşa etmeleri tavsiyesinde bulundu. Programın ardından belediye çalışanlarını ziyaret eden Kacır, yeni yılı da onlarla birlikte karşıladı.
1.01.2024 Gündem
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızın ve "Safahat" adlı eserinin yazarı olarak, milletimizin bağımsızlık mücadelesine katkı sunmuştur. Şiirleri ve sözleriyle, milletimizin duygularını en saf ve etkileyici biçimde ifade etmiş, istiklal mücadelesinin ruhunu yansıtmıştır. Bugün, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü. Türk milleti, büyük şairin manevi mirasına sahip çıkarak, minnet duygularını ifade etmekte ve onun eserleri aracılığıyla milli duygularını canlı tutmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yıl dönümünde, onun emanet ettiği milli değerlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor ve onu anmak isteyenler için Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri derledik. Peki, Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır?
27.12.2023 Gündem
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Nutuk kitabı Türk tarihinin en önemli eserlerinden biridir. Kalın cilt ile yazılan bu kitap Türk edebiyatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Nutuk kitabı 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmıştır. Türklere verdiği tavsiyeler ve bu vatan uğruna yapılan işleri konu alan Nutuk kitabı yazıldığı günden itibaren geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.
19.12.2023 Eğitim
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Spor camiasından 10 Kasım mesajları!
Spor camiasından 10 Kasım mesajları! Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıldönümü nedeniyle spor camiasından anma mesajları yayımlandı.
10.11.2023 Şampiy10
MHP lideri Bahçeli: Gerçekleri anlatmaya başlarsak Diyarbakır'da dahi gezemezler
MHP lideri Bahçeli: Gerçekleri anlatmaya başlarsak Diyarbakır'da dahi gezemezler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi Türk milletidir. Adı, kuruluş ahlakı ve milli kimliği değişmeden sonsuza kadar yaşatılacaktır. Türkiye'nin içinden geçtiği bu hassas tutum, MHP'nin siyasi duruşunun özüdür. Gerçekleri anlatmaya başlarsak Meclis'te değil Ankara'da değil Diyarbakır'da dahi gezemezler. " dedi.
31.10.2023 Gündem
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması Ata Koleji, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla Kemer Country Club’da kutladı. Törende resim yarışması ve Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
30.10.2023 Eğitim
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin hepimizin hayatında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Bakan Kacır milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekerken, 'KAAN 2028-2029’da Türk Silahlı Kuvvetlerine 20 adet teslim edilecek. KAAN’ın ayaklarının yerden kesilmesi için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk aylarında ümit ediyoruz ki gökyüzünde KAAN’ı göreceğiz.' dedi.
29.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünün gururunu yaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünün gururunu yaşıyoruz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Başkent Ankara ve İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda görkemli programlara ev sahipliği yapacak.
29.10.2023 Gündem
Dünyanın en zor coğrafyasında 100 yıl
Dünyanın en zor coğrafyasında 100 yıl Çözülüp dağılan, tüm kurumlarıyla iflas eden bir imparatorluğun son döneminde yetişen evlatları kurdu cumhuriyeti.
29.10.2023 Gündem
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde 29 Ekim 1923’te ekonomik anlamda da bağımsızlığın temelleri atıldı. Türk iş dünyasının motivasyonu ve azmi bu bağımsızlık anlayışı üzerine inşa edildi. Yerli üretim, milli kalkınma hamleleri tam 100 yıllık maratonun temel taşlarını oluşturdu. Hiç kuşku yok ki Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ekonomik olarak ulaşılan büyüklük azımsanacak bir büyüklük değil.
29.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bağımsızlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağımsızlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.