Erken emeklilik imkanı! Yüz binler bekliyordu, detaylar netleşti
Erken emeklilik imkanı! Yüz binler bekliyordu, detaylar netleşti Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Bağ-Kur ile SSK prim eşitlemesinden sadece küçük esnafları yararlanabileceğini belirterek, “Şirket sahibi olan, bilanço esasına göre defter tutan büyük işveren sahiplerinin bu düzenlemeden faydalanamayacak” dedi.
25.09.2023 Emekli
Emeklilik bekleyen yüz binlere iyi haber! Meclis'ten geçerse hemen emekli olacaklar! 6 ay şartı var...
Emeklilik bekleyen yüz binlere iyi haber! Meclis'ten geçerse hemen emekli olacaklar! 6 ay şartı var... Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Yüz binlerce kişi bu düzenlemeyi bekliyordu. Kanun teklifi Meclis'ten geçerse hemen emekli olabilecekler. 6 ay içinde başvuru şartı bulunuyor. Oda kaydı ya da vergi kaydı olup Bağ-Kur primi olmaması nedeniyle hizmet kazanmamış çok sayıda kişi gelişmeleri merak ediyor. Konuyla ilgili bir yasa teklifi verildi. 1 Ekim 2008 tarihinden önceki dönemlerde vergi kaydı veya şirket ortaklığı olduğu hâlde Bağ-Kur kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlar için eğer teklif yasalaşırsa emeklilik yolu açılıyor. 6 ay içinde başvuran vatandaşların borçlarının faizsiz bir şekilde ödenmesinin sağlanması erken emeklilikte büyük avantaj sağlayacak.
29.11.2021 Emekli
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63...
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63... Milyonlara müjde! Büyük indirim yapıldı. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Emeklilik için gün sayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Yüzde 63 indirim yapıldı. 24 bin lira yerine 9 bin lira ödenecek. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Ödemeler için son tarih ise 1 Mart 2021. Durdurulan hizmet sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek avantaj sağlayacak. 2 yıllık prim ihyası için 24 bin 368 lira ödemesi gereken Bağ-Kur’lu, 8 bin 977 liraya işlemi tamamlayacak.
11.12.2020 Ekonomi
Emeklilik fırsatı! 1 Şubat'a kadar süreniz var
Emeklilik fırsatı! 1 Şubat'a kadar süreniz var Başvuru süreci başladı. 1 Şubat 2021'e kadar devam edecek. Başvurular SGK'ya yapılacak. Tüm emeklilerin gözü kulağı emekli maaşına yapılacak zamda iken birçok vatandaş da emekli olmak için bekliyor. Emeklilik için durdurulan prim günlerine ihtiyacı olanlar herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Aynı durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Durdurulan hizmet sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek için başvurular başladı. Fırsat, 1 Şubat’a kadar sürecek. Peki, ihya için başvurular nereye yapılacak? Prim günleri nasıl hesaplanacak? İşte Bağ-kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar...
7.12.2020 Ekonomi