B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin!
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin! Vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay yolu, beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinden geçiyor. Vücudun doğal savunmasını güçlendirecek doğal yollar hakkında bilgi veren Diyetisyen Yasin Ayyıldız kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken 7 besini anlattı.
9.03.2022 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var”
“Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları gerilettiğine yönelik veriler var” Kovid-19 enfeksiyonunun olası etkilerinin tüm bireylerde olduğu gibi ileri yaş grubundakiler için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üy. Emir Ruşen, Kovid-19’un Alzheimer üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Ruşen, “Kovid-19’un zihinsel fonksiyonları çok hızlı gerilettiğine yönelik veriler var” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin Mide bölgesindeki rahatsızlıkla beraber kusma hissinin oluşması mide bulantısı olarak bilinir. Özellikle kişinin günlük yaşamını zorlaştırabilir ve ciddi bir sağlık boyutuna kadar ilerleyebilir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger mide bulantısına iyi gelen 5 besini sizin için paylaştı. İşte mide bulantısına iyi gelen 5 besin.
12.06.2021 Sağlık
Günlük 70 gramdan fazlasında bağırsak kanseri riski
Günlük 70 gramdan fazlasında bağırsak kanseri riski Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, ''Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor'' dedi.
8.01.2021 Sağlık
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli'
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli' Ankara’da Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olan ileri yaş bireyler başta olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin günlük beslenmesinde protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin kaynaklara yer vermesi çok önemli" dedi.
8.12.2020 Sağlık
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, saat 21.00 itibariyle melatonin hormonu salınarak, vücudun kendini yavaş yavaş sindirime kapatarak uyku hazırlıklarına başladığını belirterek, “Son ara öğününü en geç 21.00-21.30’da yap ve bu kışı fit geçir” dedi.
3.12.2020 Sağlık
Sperm kalitesini artıran besinler
Sperm kalitesini artıran besinler Uzmanından Sperm Sayısını Artıran 8 Önemli Besin
12.10.2020 Sağlık
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı?
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Günümüz iş hayatında sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün vermek vitamin ve minerallerin yetersiz alımına neden olabiliyor. İş hayatının içinde bebek planlayan kadınlar için hamilelik öncesi vücudun doğru hazırlanması, dengeli beslenme ve uygun takviyelerin alınması önem taşıyor. Peki, Hamilelik öncesi nelere dikkat edilmeli? Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu hem erkekte hem de kadında doğurganlığı artıran besinler ve gebelikte beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
8.08.2020 Sağlık
Kovid-19 ile mücadelenin en önemli silahlarından biri:  Güçlü bağışıklık sistemi
Kovid-19 ile mücadelenin en önemli silahlarından biri: Güçlü bağışıklık sistemi Küresel salgın olarak tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için hijyen kurallarına uyumun yanında güçlü bağışıklık sisteminin önemine de işaret edilirken, bu dönemde özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin güçlü immün sistemi için temel unsurlar arasında olduğu bildiriliyor.
28.03.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler'
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler' Uzmanlar, dünyada yeni tip koronavirüs tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
15.03.2020 Sağlık
Akne deyip geçmeyin!
Akne deyip geçmeyin! Sivilce olarak bilinen akne sorunu, birçok yaştan insanın ortak sorunudur. Çeşitli tedavi yöntemleri olsa da akneler her zaman tedaviye cevap vermeyebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Saliha Kırbaş, akne ve tedavisiyle ilgili bilgi verdi.
27.11.2019 Sağlık
Ölümcül! kurtulmak için yapmanız gereken...
Ölümcül! kurtulmak için yapmanız gereken... Yapılan araştırmalara göre hava kirliliği, bir yıl içinde dünya üzerindeki binlerce insanı öldürüyor ve ortalama ömrün 1.5 yıl azalmasına sebep oluyor.
13.11.2019 Sağlık
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, 'B12'nin, diğer adıyla ‘Kobalamin’ olarak bilinen, vücudun kırmızı kan hücreleri üretmesinde büyük önem taşıyan bir vitamin olduğunu bildirdi.
28.10.2019 Sağlık
Parkinson hastalığında beslenme...
Parkinson hastalığında beslenme... Diyetisyen Sezen Çetinkaya, Parkinson hastalığında beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.06.2019 Sağlık
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin!
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin! Yaşam kalitemiz için büyük önem taşıyan böbrek sağlığının en büyük düşmanı böbrek taşları, doktor ve diyetisyen eşliğinde kontrol altına alınabilir. Böbreklerdeki dört farklı taş oluşumuna karşı özel beslenme reçetesi uygulanarak böbrek sağlığı korunabilir. Örneğin; kalsiyum okzalat taşı olanlar domates ya da bamya yerken yanında yoğurt tüketmeli, ürik asit taşı olanlar hamsi ve yulaftan uzak durmalı, strüvit taşına karşı bol bol C vitamini alınmalı, sistin taşından mustaripler ise günlük posa miktarını artırmalı.
21.03.2018 Sağlık
Uykunuzu getiren gıdalar
Uykunuzu getiren gıdalar Yatmadan önce yiyeceğiniz kivi, derin ve kaliteli bir uyku çekmenizi sağlıyor. Peki başka hangi gıdalar sağlıklı ve uzun bir uyku için etkili?
9.03.2018 Arşiv