Ayasofya Cami

Ayasofya Cami

Son dakika ayasofya cami haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayasofya cami ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayasofya cami haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayasofya Cami

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayasofya cami gelişmeleri de dahil olmak üzere 385 ayasofya cami haberi bulunmuştur. Tüm ayasofya cami haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı!
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi. Prof. Ay her hafta Cuma namazı ile Cuma günü ikindi, akşam, yatsı ve cumartesi günleri sabah namazını kıldıracak. Peki, Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe’den anlamlı hediye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe’den anlamlı hediye AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2023 haziran seçimlerine ithafen tasarlanan ‘2. Yüzyıl Gazetesi’ hediye edildi.
2.09.2022 Siyaset
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022 Gündem
Ayasofya'da kapıdan sonra duvarlar hedefte! Görüntüler şok etti...
Ayasofya'da kapıdan sonra duvarlar hedefte! Görüntüler şok etti... İstanbul’da müzeden camiye çevrildikten sonra tahribat görüntüleriyle gündeme gelen Ayasofya’dan yansıyan yeni görüntüler tepkilere neden oldu. Uzmanlar, İstanbul’un simgeleri arasındaki tarihi esere yönelik hoyratlığın durdurulması için acilen önlem alınmasını istedi.
25.05.2022 Gündem
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu
Aile destek ve konut finansmanı paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünden, enflasyona kadar birçok iç ve dış gelişme ele alındı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı.
9.05.2022 Gündem
Ayasofya Camii'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı!
Ayasofya Camii'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı! Ayasofya Camii'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı kılındı. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırırken cemaat caminin içinin yanı sıra Sultanahmet Meydanı'nı da doldurdu.
1.04.2022 Yaşam
Rus-Ukrayna çatışmasını Prens'in kemikleri çözecek
Rus-Ukrayna çatışmasını Prens'in kemikleri çözecek ABD'li Wall Street Journal'ın özel haberine göre, 11. yüzyılda Wise Yaroslav (Bilge Yaroslav) adlı bir prens, Baltık ve Karadeniz arasında uzanan prenslikleri birleştirdi, yasaları oluşturdu ve doğu Slavların ilk siyasi devletini kurdu. Hem Rusya hem de Ukrayna, onun kendi atası olduğunu iddia ediyor. Ukrayna, Yaroslav'ın kayıp kemiklerinin peşine düşerken, hayret verici bir bulguyla karşılaştı.
2.01.2022 Dünya
Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı
Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı Ayasofya Camii’nde yeni yılın ilk sabah namazına vatandaşlar akın etti. Yılın ilk sabah namazına vatandaşların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ta katıldı.
1.01.2022 Yaşam
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu! Tüm Türkiye'de düzenlenecek
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu! Tüm Türkiye'de düzenlenecek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının yarın tüm Türkiye’de sabah namazı programı düzenleyeceğini duyurdu.
31.12.2021 Gündem
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı Edirne’de 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Enez Ayasofya (Fatih) Cami-i Şerifi 56 yıl sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete ve ziyarete açıldı.
24.12.2021 Gündem
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Taksim Camii'ne geldi. Taksim Camii'nde ilk ezan okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, onu da kısa zamanda inşa edeceğiz. Orası da adeta bir mabetsiz beldedir. İnşallah orayı da mabetsiz olmaktan çıkarıp, Müslümanların ibadet edebildiği yerleri hazırlayacağız." dedi.
28.05.2021 Gündem
Büyük heyecan! Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk...
Büyük heyecan! Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk... Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Türkiye'nin dört bir yanındaki camilerde düzenlenen programlarda dualarla idrak edildi. İslam inancına göre günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelen 'Berat' Gecesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarının gözetildiği programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, namaz kılındı. Ayasofya Camii'nde 87 yıl aradan sonra Berat Kandili heyecanı yaşandı. Akşam namazı sonrası camiye gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.
27.03.2021 Gündem
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Regaip Kandili idrak edildi
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Regaip Kandili idrak edildi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İnsanlığın ve İslam aleminin savaşlar ve salgın hastalıklarla ve pek çok kötülükle, musibetlerle, felaketlerle, karşı karşıya kaldığı bir süreçten geçtiği şu günlerde bizlere düşen görev, sabrı kuşanmak, musibetler karşısında direnç göstererek ve zorluklarla mücadele etmektir. Asla yılmadan ve umutsuzluğa düşmeden istikamet üzere sebat etmektir." dedi.
18.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camisi'ne hat tablosu bağışladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camisi'ne hat tablosu bağışladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne hat tablosu bağışladı.
8.12.2020 Siyaset
Bakan Akar'dan yabancı basına önemli mesajlar: Fransızlardan özür bekliyoruz
Bakan Akar'dan yabancı basına önemli mesajlar: Fransızlardan özür bekliyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al Jazeera Arapça Kanalı’na açıklamalarda bulundu. Akar, NATO makamlarına söyledik. Çok açık ve net bir şekilde bizim gemilerimiz orada denizcilik yasalarına, denizcilik usullerine, denizcilik kurallarına tamamen uygun hareket ettiler. Hiçbir şekilde Fransız gemisine düşmanca tavır içinde olmadılar. Şu anda geldiğimiz noktada Fransız dostlarımızdan bir özür bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
31.07.2020 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kurban Bayramı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kurban Bayramı mesajı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban Bayramı mesajında "Her türlü ihmal ve gafletten sakınarak hem kendimiz hem de başkalarının sıhhat ve huzuru için gereken temizlik ve sağlık ilkelerine azami ölçüde riayet etmeliyiz" uyarısında bulundu.
30.07.2020 Gündem
Ayasofya hatıra parası al! Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Darphane Ayasofya Cami hatıra parası satışa çıktı!
Ayasofya hatıra parası al! Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Darphane Ayasofya Cami hatıra parası satışa çıktı! Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeniden ibadete açıldığı günün anlam ve önemine binaen Darphane'nin özel çalışması tamamlandı. Darphane Ayasofya Cami hatıra parası satışa çıktı. Peki, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Darphane Ayasofya hatıra parası alma ile ilgili merak edilenler...
24.07.2020 Gündem
Ayasofya ne zaman müze oldu, kim yaptı? Ayasofya’nın tarihi geçmişi...
Ayasofya ne zaman müze oldu, kim yaptı? Ayasofya’nın tarihi geçmişi... Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılınacak. Vatandaşlar bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne deyim yerindeyse akın ediyor. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar meydandaki yerini almaya başlandı. Vali Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarının tamamen dolduğunu ve salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. İşte Ayasofya Cami tarihi…
24.07.2020 Gündem
86 yıl sonra Ayasofya'da ilk namaz! Cuma Hutbesi: "Ayasofya: Fethin Nişanesi, Fatih'in Emaneti"
86 yıl sonra Ayasofya'da ilk namaz! Cuma Hutbesi: "Ayasofya: Fethin Nişanesi, Fatih'in Emaneti" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Ayasofya Hutbesi yayınladı. İşte Diyanet'in 'Ayasofya: Fethin Nişanesi, Fatih'in Emaneti' isimli Hutbesi...
24.07.2020 Gündem
Ayasofya şiiri | Nazım Hikmet, Arif Nihat Asyalı, Cengiz Numanoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un Ayasofya şiirleri…
Ayasofya şiiri | Nazım Hikmet, Arif Nihat Asyalı, Cengiz Numanoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un Ayasofya şiirleri… Ayasofya 86 yılın ardından bugün yeniden ibadete açılıyor. Ayasofya, tarihi gün için hazır. Ayasofya Cami'nin bugün Cuma namazı ile ibadete açılacak. Geceden gelerek cemaat oluşturmaya başlayan vatandaşlar, namazını Ayasofya'da kılmak isterken, bu kutlu günü eda ederken bir yandan da Ayasofya için yazılmış şiirleri araştırıyor. Nazım Hikmet, Arif Nihat Asyalı, Cengiz Numanoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un Ayasofya şiirleri…
24.07.2020 Gündem
Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın al
Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın al Ayasofya-i Kebir Camii'nin yeniden ibadete açılmasına özel tedavül para ve hatıra para basıldı. Peki, Ayasofya Hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın almak için merak edilenler
24.07.2020 Gündem
Binali Yıldırım: Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması bütün İslam alemi için önemli bir karar
Binali Yıldırım: Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması bütün İslam alemi için önemli bir karar Eski TBMM Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ümraniye Millet Bahçesi'nde gençlerle buluşarak sabah yürüyüşü yaptı. Yıldırım, "Bugün Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması bütün halkımız için ve bütün İslam alemi için önemli bir karardır" dedi.
24.07.2020 Gündem
Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir? Ayasofya ulaşım bilgileri...
Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir? Ayasofya ulaşım bilgileri... Ayasofya Camii bugün ibadete açılıyor. Ayasofya Camii'nin açılışına ilişkin tedbirler alındı. Ayasofya Camii'nin ibadete açılışı nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstanbul'da bazı yolların kapalı olacağını bildirdi. Cuma namazını da Ayasofya Camii’nde namaz kılmak isteyenler Ayasofya ulaşım bilgilerini merak ediyor. Peki, Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir? Ayasofya ulaşım bilgileri...
24.07.2020 Gündem
İstanbullular dikkat! Bu yollar trafiğe kapatıldı
İstanbullular dikkat! Bu yollar trafiğe kapatıldı İstanbul’da Ayasofya Camisi’nin yarın ibadete açılışı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.
23.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya Cami ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayasofya cami haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.