Ayak İzi

Ayak İzi

Son dakika ayak izi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayak izi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayak izi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayak İzi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayak izi gelişmeleri de dahil olmak üzere 236 ayak izi haberi bulunmuştur. Tüm ayak izi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında, Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyunun olmadığını söyledi. Erdoğan, "85 milyonun her bir ferdini ‘bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
11.12.2023 Gündem
Türk şirket Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini korudu
Türk şirket Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini korudu 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alan Arçelik, beşinci kez üst üste Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket olduğunu duyurdu.
27.11.2023 Ekonomi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak MİGROS ve Aksa Elektrik, 16 MWp gücünde arazi tipi güneş enerjisi santralını (GES) hayata geçirmek üzere işbirliği yaptı.
17.08.2023 Ekonomi
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir?
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir? Sinir otu yüzlerce yıldır insanlar tarafından tıbbi faydalarından yararlanılan bir çiçekli bitki türüdür. Bu türe ait yaklaşık 270 adet bitki türü bulunmaktadır.
22.06.2023 Sağlık
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete giren Avrupa’nın en büyük güneş enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali (GES), yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak.
3.05.2023 Ekonomi
8 bin yıllık ayak izi! Bursa'da ilk defa sergilendi
8 bin yıllık ayak izi! Bursa'da ilk defa sergilendi UNESCO'ya aday 4 medeniyete başkentlik yapmış İznik'te açılan arkeoloji müzesinde 8 bin yıllık ayak izi, 8 bin yıllık yapı ilk defa sergilendi.
22.04.2023 Yaşam
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek Bursa'nın İnegöl ilçesinde altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino'nun yeni tasarımı dikkat çekti. 3 kişilik ilk elektrikli mikro otomobil olarak adlandırılan tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından paylaşıldı. Amperino'nun 150 kilometre yol gidip, kullanıcısına park sorunu da yaşatmayacağına dikkat çeken Yakup Canseven; seri üretimine 2025 yılında başlanacak otomobili A2 ehliyeti ile 16 yaşındaki gençlerin kullanabileceğini söyledi. Amperino heyeti Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret edip projenin son aşamasını aktardılar. Bakan Varank da her yerli ve milli projede olduğu gibi Amperino'ya destek vereceklerini bildirdi.
28.03.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Avrasya Tüneli'nde yılın en yüksek günlük geçişine ulaşıldı
Bakan Karaismailoğlu: Avrasya Tüneli'nde yılın en yüksek günlük geçişine ulaşıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli'nde 17 Mart'ta 75 bin 865 araç geçişiyle 2023 yılının en yüksek günlük geçiş sayısına ulaşıldığını açıkladı.
20.03.2023 Ekonomi
168 yıldır sırrı çözülemiyor! 'Şeytanın izleri' kasabalıları dehşete düşürdü
168 yıldır sırrı çözülemiyor! 'Şeytanın izleri' kasabalıları dehşete düşürdü 1855 yılında günlük işlerini halletmek için sabah dışarı çıkan kasabalıların gördüğü şey herkesi dehşete düşürdü. Kasabalılara 'şeytan cehennemden çıktı' dedirten bu olayın 168 yıldır gizemi çözülemedi ve hala bir sır. İşte karda hiç durmadan dümdüz ilerleyen ve evlerin çatılarından geçen 'bilinmeyenin' hikayesi...
6.01.2023 Dünya
14’üncü İstanbul Edebiyat Festivali başladı
14’üncü İstanbul Edebiyat Festivali başladı İstanbul Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Sultanbeyli Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 14. İstanbul Edebiyat Festivali dün başladı. Bu sene ‘Gül Yetiştiren Adam’ Rasim Özdenören’in anısına düzenlenen festival 26-29 Aralık tarihleri arasında edebiyatseverleri ağırlayacak.
27.12.2022 Kültür Sanat
Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim'e Golden Foot (Altın Ayak) ödülü!
Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim'e Golden Foot (Altın Ayak) ödülü! Dünya futbolunun efsanelerine layık görülen prestijli ödüller arasında olan Golden Foot (Altın Ayak) ödülleri sahiplerini buldu. Teknik direktör Fatih Terim, Monaco Prensliği tarafından düzenlenen Golden Foot (Altın Ayak) ödül töreninde efsaneler arasına girdi. Peki, Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim’in ayak izin nerede yer alacak? Monaco neresi, Şampiyonlar Yolu nerede? Altın Ayak Efsaneler listesinde kimler var? İşte detaylar…
22.12.2022 Şampiy10
17 yaşındaki genç bir kızın korkunç sonu! Halıdaki kan gizemi çözdü detaylar kan dondurdu...
17 yaşındaki genç bir kızın korkunç sonu! Halıdaki kan gizemi çözdü detaylar kan dondurdu... ABD'de işlenen cinayetin ayrıntıları duyanların kanını dondurdu. 17 yaşındaki lise öğrencisi genç kız büyük bir gizem içerisinde ortadan kayboldu. Genç kızın başına gelenler videoya kaydedildi. Öte yandan genç kızın katili, 2023 yılında serbest kalabilir.
6.12.2022 Dünya
16 bin fidan toprakla buluştu
16 bin fidan toprakla buluştu ”Ormanları Yarına Taşıyoruz” projesi kapsamında Ege Orman Vakfı ile iş birliği yapan Aras Kargo’nun 16 bin çalışanı adına yaptığı 16 bin adet fidan bağışının dikim töreni İzmit’te gerçekleştirildi.
5.12.2022 Ekonomi
ELEV Eğitim Vakfı Okulları İklim Değişikliği ve Küresel Isınma ile Mücadele Ediyor
ELEV Eğitim Vakfı Okulları İklim Değişikliği ve Küresel Isınma ile Mücadele Ediyor ELEV Eğitim Vakfı Okulları öğrencileri, iklim değişikliğine dikkat çekmek için karbon ayak izini azaltacak ve doğaya geri dönüş sağlayacak çalışmaları ile EKo-Okul projesi uygulayıp “yeşil bayrak” almaya hak kazandı.
24.11.2022 Advertorial
Eğitimci Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde, sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
Eğitimci Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde, sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker'in (46) öldürülmesi ile ilgili tutuklanan Ufuk Akçekaya hakkında iddianame hazırlandı. Savcı, Akçekaya için 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme suçundan' ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. İddianamede Akçekaya'nın evi yakmaya ve delilleri yok etmeye çalıştığına dikkat çekildi.
14.11.2022 Gündem
Karbon ayak izi nedir, hesaplama formülü ne? Karbon ayak izi nasıl hesaplanır, ölçülür, azaltılır ve neden olur, karbon ayak izi ne demek?
Karbon ayak izi nedir, hesaplama formülü ne? Karbon ayak izi nasıl hesaplanır, ölçülür, azaltılır ve neden olur, karbon ayak izi ne demek? İklim değişikliği tüm dünya için tehdit olmayı sürdürüyor. Yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir yaşamın yolu ise insanoğlundan geçiyor. Çevremizi korumak, gelecek nesillere en kıymetli mirası bırakmak bizim elimizde.  Bu anlamda iklim değişikliğiyle ve küresel ısınmayla mücadelenin bir yolu olarak karbon ayak izi azaltma karşımıza çıkıyor. Peki, Karbon ayak izi nedir? Karbon ayak izi nasıl azaltılır, karbon ayak izi hesaplama nasıl yapılır? Karbon ayak izi ne demek?
30.09.2022 Gündem
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Ve başladı 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı kapsamında üretim yapan çiftçiler, ayçiçeği hasadına başladı.
29.09.2022 Gündem
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Türkiye, istese de istemese de tarihin kendisine yüklediği bu misyonun gereği olarak global bir oyuncu olmak ve bunun gereklerini yerine getirmek zorunda. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerde de jeotermal kaynakları olan bölgelerimizi önceleyerek örtü altı yetiştiriciliğini teşvik edeceğiz. Böylelikle de kendi üretimimizle ilgili kendi ihtiyacımızı yerelden karşılıyor olacağız” dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Tam 113 milyon yıllık! Nehir kuruyunca gerçek ortaya çıktı
Tam 113 milyon yıllık! Nehir kuruyunca gerçek ortaya çıktı Teksas'taki kuraklık nedeniyle Dinozor Vadisi Eyalet Parkı'ndan akan bir nehri kuruyunca yaklaşık 113 milyon yıl önce yaşamış dev sürüngenlerin izleri ortaya çıktı.
24.08.2022 Dünya
Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022!
Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022! Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na (GFN) göre 2022 yılına ait kaynakların 28 Temmuz itibarıyla bitti. Peki, Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek?
29.07.2022 Gündem
MEB son dakika duyurdu! 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıflar için geçerli, bugünden itibaren...
MEB son dakika duyurdu! 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıflar için geçerli, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı öğrerciler için harekete geçti. MEB tarafından resmi açıklama yapıldı. 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsıyor. Yaz tatili ile birlikte milyonlarca öğrenci beklemeye başlamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bugünden itibaren öğrencilerin kullanımına açıldığı duyuruldu. Matematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili etkinlikler içeren yeni yaklaşımların kullanıldığı, yaz okulu programına uygun matematik ve İngilizce yaz okulu dergileri hazırlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulu dergilerinin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda da erişime açıldığını bildirdi.
4.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ayak İzi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayak izi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.