Atlas

Atlas

Son dakika atlas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan atlas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını atlas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atlas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atlas gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.267 atlas haberi bulunmuştur. Tüm atlas haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Satış rekorları kıran gençlik romanı film oldu
Satış rekorları kıran gençlik romanı film oldu Satış rekorları kıran gençlik romanı “Güneşi Söndürmem Gerek” aynı adla beyazperdede seyirci ile buluştu. Filmin oyuncuları, güzel bir çalışma olduğunu söyledi.
28.03.2024 Magazin
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür?
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür? 11 ayın sultan Ramazan ayıyla Ramazan hilali gündem oldu. 11 Mart’ta ramazan ayına başlayacağız. Müslümanlar arama motorlarına yönelerek Diyanet açıklamasına çevirdi. Peki, Ramazan hilali nedir? Ramazan hilali ne zaman görünür?
9.03.2024 Gündem
Otizm destek merkezi açıldı
Otizm destek merkezi açıldı Büyükşehir’den engelsiz Adana yolunda bir adım daha. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
29.01.2024 Adana
Gülben Ergen ölen abisi hakkında konuştu! 'Yıllarca trafik kazası diye geçiştirdim, bizim bir cinayetimiz var'
Gülben Ergen ölen abisi hakkında konuştu! 'Yıllarca trafik kazası diye geçiştirdim, bizim bir cinayetimiz var' Atlas, Güney ve Ares adında üç çocuğu olan Gülben Ergen, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda çocukluk dönemine dair açıklamalarda bulunurken, 23 yaşındaki hayatını kaybeden abisini anlatmıştı. Gülben Ergen, YouTube'da yayınlanan 'Katarsis'te Gökhan Çınar'ın konuğu oldu. Ünlü şarkıcı, "Abi kardeş ilişkiniz nasıldı?" sorusunu cevapladı: Çok güzeldi ama tadına doymadım ki! Ben 18 yaşımdaydım, abim 23 yaşındaydı. Abim çok güzeldi, ölmesi olacak şey değil. Birsürü hayalin çöp olması... Babamın ölümü bir darbeydi. Babamı kaybettiğimde her kızı çocuğunun üzüldüğü kadar üzüldüm ama abimi kaybettiğimde toparlayamadım iç dünyamı.
18.01.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2.01.2024 Gündem
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir?
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir? Dağ oluşumu yüz yılların neticesinde oluşan fay hareketlerinin bir tür sonucu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak oldukça büyük çaplı olarak görülen bu doğa olayları pek çok canlının da yuva tespiti edilmesinde işe yarar. Aynı zamanda pek çok canlı varlık ve değerli kayalar da dağ oluşunu yani orojenez ile meydana gelir.
19.12.2023 Eğitim
Dünyanın en iyi 100 yemeği belli oldu: İşte Türk mutfağından ilk 100'e girenler
Dünyanın en iyi 100 yemeği belli oldu: İşte Türk mutfağından ilk 100'e girenler Dünyanın en kapsamlı geleneksel yemek veritabanı olarak bilinen Taste Atlas, kullanıcı oyları ve uzman görüşlerine dayanarak 2023 yılının ilk 100 yemeğini sıraladı. Listede 8 Türk lezzeti de yer aldı. İşte damaklarda iz bırakan işk 100 yemek...
14.12.2023 Yaşam
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP'in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü HEDEP demek CHP demektir. Artık CHP'yle PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır'' dedi.
28.11.2023 Gündem
'Peri çemberleri' nin sırrı ne? Dünyanın pek çok yerinde görülüyor
'Peri çemberleri' nin sırrı ne? Dünyanın pek çok yerinde görülüyor Namibya ve Avustralya çöllerini süsleyen gizemli daireler uzun süredir bilim insanlarının ilgisini çekiyor. Ancak onlarla ilgili son keşif, gizemlerini çözmeye bir adım daha yaklaştığımız anlamına geliyor olabilir. Bozkırda, etrafı otlarla çevrili ama ortası bomboş olan çorak toprak parçalarının, sanıldığından çok daha geniş bir coğrafyaya yayılmış olduğu belirlendi.
2.10.2023 Yaşam
Portekiz Bayrağı Anlamı Nedir? Portekiz Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Portekiz Bayrağı Anlamı Nedir? Portekiz Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Portekiz, resmi adı ile Portekiz Cumhuriyeti olarak bilinen bir ülkedir. Atlas okyanusu ile çevrelenmiş olan ülke doğal güzellikleri ve tarihi ile dikkat çeker. 
14.09.2023 Eğitim
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? 13 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, aynı zamanda Kuzey Amerika bölgesinde yer alır. Ayrıca Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu ile beraber arktik okyanusuna kadar bağlantısı bulunduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan Rusya'dan sonra yüz ölçümü bakımından en büyük ülke olduğunu eklemek gerekir.
10.09.2023 Eğitim
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekip, "Birbirinden 5 bin kilometre uzakta olmasına rağmen Fas ve Van şehirleri farklı zamanlarda, benzer jeolojik ortam ve benzer fay türü ile 7 civarındaki benzer deprem büyüklüğüyle 12 yıl arayla sarsılmış oldu. Bu depremler, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip her 2 şehirde de 8-9 şiddetinde hissedildi" dedi.
10.09.2023 Gündem
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 
3.09.2023 Eğitim
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz"
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden bugün tam 24 yıl geçti. Ancak geçen bu süre zarfında depreme hala hazırlıklı değiliz. Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Akdeniz'de dev uyuşturucu operasyonu! Türk polisi uyardı İtalya polisi harekete geçti
Akdeniz'de dev uyuşturucu operasyonu! Türk polisi uyardı İtalya polisi harekete geçti Kanarya adalarından yola çıkıp, Cebelitarık Boğazı’nı geçen kuru yük gemisini Türk Emniyeti takibe aldı. Gemide uyuşturucu zulası olduğunu belirleyen Türk polisi, İtalyan güçlerini harekete geçirdi. Sicilya açıklarında düzenlenen operasyonla 5,3 ton rekor uyuşturucu yakalandı. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ paylaştı.
31.07.2023 Gündem
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023 YKS tercihleri başladı. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. Sınav sonuçlar 20 Temmuz'da açıklandı. Adaylar 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yapabilecek. Kılavuzun yayınlanmasıyla YÖK Atlas tercih robotu ile ilgili aramalar da arttı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YKS tercih robotu 2023…
27.07.2023 Eğitim
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercihleri ne zaman yapılacak 2023? YKS tercihleri heyecanla bekleniyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih takvimine çevrildi. YKS programları ve kontenjanları ön kılavuzu da geçtiğimiz günlerde yayımlandı. YKS tercih kılavuzu üzerinden kontenjan, başarı sıralaması, tavan ve taban puan öğrenilebiliyor. Tercih işlemleri internet üzerinden 13 gün boyunca yapılabilecek.
22.07.2023 Eğitim
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI YÖK tercih robotu 2023, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. YKS sonuçları açıklanınca lisan ve ön lisans programlarından birini seçmek için adaylar YÖK Atlası kullanacak. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları baz alındığından tercih robotu 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerde kullanılacak. Peki, YKS ATLAS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas sıralaması ve üniversite tercih robotu…
20.07.2023 Eğitim
2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır?
2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır? YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan listesi YKS sonuçlarının ilan edilmesiyle adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanmaya başlandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu. YKS taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları bu sene için belli olmadı. Adaylar geçtiğimiz yılın puanlarına göre tercih listelerini oluşturmaya başlayacak. Dolayısıyla 2022 üniversite taban puanları merak içinde araştırılıyor. İşte ÖSYM YÖK ATLAS sözel ve sayısal eşit ağırlık bölümlerde üniversite taban puanları 2022 ve başarı sıralamaları
21.07.2023 Eğitim
Titan aracının enkazında insan kalıntıları tespit edildi
Titan aracının enkazında insan kalıntıları tespit edildi Titanik’in enkazına giderken içindeki 5 kişiyle kaybolan ve yüksek basınçla içeri doğru patladığı tespit edilen Titan su altı aracının enkazı karaya çıkartıldı. Enkazın içinde insan kalıntıları olduğu belirtildi.
29.06.2023 Dünya
Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü, şaşkınlık yarattı
Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü, şaşkınlık yarattı Titanik enkazını görmeye giden Titan denizaltısının okyanusun altında infilak etmesi ve 5 kişinin ölmesi, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Ölen kişiler arasındaki Titan kaptanı Stockton Rush karısının Titanik'le olan bağlantısı dikkatleri çekmişti. Daha günler önce gündeme gelen ve James Cameron'ın Titanic filminde Rush'ın karısının akrabasını canlandıran aktörün ölümü ise bir kez daha şaşkınlık yarattı.
27.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Atlas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atlas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.