Aşı Çalışmaları

Aşı Çalışmaları

Son dakika aşı çalışmaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı çalışmaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı çalışmaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Çalışmaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı çalışmaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 939 aşı çalışmaları haberi bulunmuştur. Tüm aşı çalışmaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu 2023 Nobel Tıp Ödülü'ne, mRNA aşı çalışmaları nedeniyle Katalin Kariko ve Drew Weissman layık görüldü
2.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor Türkiye gündemine, 2003 yılında şüpheli ölümlerin araştırılmasıyla giren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), havaların ısınmasıyla yeniden kendini gösterdi. Aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (SCÜ) de bulunduğu kurulun aşı geliştirme çalışmalarında, 20 yılda henüz istenen sonuca ulaşılamadığı belirtildi.
24.05.2023 Yaşam
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları! Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan salgınla mücadelede yeni kararlar! Covid 19 ile mücadele artık aşı ile verilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kararlarını ve yeni yol haritasını açıkladı. Peki, 4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İşte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
2.03.2022 Sağlık
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla...
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla... Ankara Şehir Hastanesi’ndeki Turkovac çalışma grubunun 7 bin kişi üzerinden aldığı verilere göre, Turkovac hem Delta hem de Omicron varyantına karşı etkili. Hem hatırlatma dozu hem de normal aşı olarak bakıldığında Turkovac grubundaki diğer inaktif aşı olan Çin aşısına göre 8 kat daha fazla antikor üretiyor. Turkovac’ın yan etkisi de saptanmadı. Sonuçları ve salgındaki son durumu Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve Turkovac Çalışma Grubu Başkanı İhsan Ateş ile Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel anlattı.
14.02.2022 Gündem
Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün?
Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün? Koronavirüs mutasyonlarından Omicron varyantı belirtileri vaka sayılarının artmasıyla birlikte sıklıkla aratılan konuların başında geliyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Omicron varyantı Türkiye’de de etkili olmaya devam ediyor. Bulaşıcılık süresi ve koronavirüsten farklılaşan belirtileri ile endişelere neden olan Omicron varyantı ile ile ilgili bilimsel çalışmalar devam ediyor. Peki, Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün? Omicron bulaştırma süresi ne? Omicron kaç günde negatife döner? Omicron kaç günde geçer? İşte Omicron varyantı ile ilgili merak edilenler…
5.02.2022 Sağlık
Amansız hastalığa aşı mucizesi! mRNA teknolojisi ile üretildi, insan testleri başladı
Amansız hastalığa aşı mucizesi! mRNA teknolojisi ile üretildi, insan testleri başladı Koronavirüsle mücadele Omicron ve diğer varyantlarla ilgili endişe devam ederken, tüm mutasyonlarda etkili olacak aşı çalışmaları da sürüyor. Dünya pandemi ile yatıp kalkarken ABD’li ilaç şirketi Moderna ve Uluslararası AIDS Aşısı Girişimi’nden sürpriz bir hamle geldi. Açıklamada, mRNA teknolojisini kullanan HIV aşısının insanlarda test edilmeye başlandığı resmen ilan edildi.
28.01.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan acil kullanım onayı olan TURKOVAC aşısına dair açıklama yaparak, "Aşımız tüm insanlar için üretiliyor. Afrikalı liderlerden bu konuda yoğun talep aldık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Dünyanın en büyük kapasiteli, aşı araştırma ve geliştirme üretim merkezi olacak hıfzıssıhha projesini de ayrıca Şanlıurfa'dan sonra onu da gerçekten muhteşem bir proje onu da Ankara'da hayata geçiriyoruz. Yakında ihalesini yapacağız. Onun da müjdesini vermiş olayım." sözlerine yer verdi
24.12.2021 Siyaset
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm dünyada panik yaratan ve kapanmaları yeniden gündeme getiren Omicron varyantının bu kez yeni bir dalga değil, tsunamiye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle yılbaşı nedeniyle kalabalık ortamlara girmekten kesinlikle uzak durulmasını, imkanı olan sektörlerde uzaktan çalışmaya yeniden dönülmesi gerektiğini, aşılamaların da halen hayati önem taşıdığını vurguladı.
22.12.2021 Sağlık
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün mü olacak?
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün mü olacak? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki hareketlilik, ekonomik durum ana gündem konusu olurken, Merkez Bankası'nın dolar fiyatlarına doğrudan müdahaleleri ve sonuçları, fahiş fiyat artışları ve stokçular, koronavirüste son durum ve memur ve emekli zamları da ele alınacak. Peki, Kabine bugün mü toplanacak?
20.12.2021 Gündem
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak, yerli aşı Turkovac ne durumda? Yerli aşıda son durum Bakan Varank tarafından aktarıldı!
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak, yerli aşı Turkovac ne durumda? Yerli aşıda son durum Bakan Varank tarafından aktarıldı! Yerli aşı çalışmaları devam ederken, Sanayı ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli aşının kullanımına yönelik açıklama yaptı. Bakan Varank yerli aşı TURKOVAC için acil kullanım onayı verilecek tarihi duyurdu. Peki, Turkovac ne zaman çıkacak? Yerli aşı Turkovac ne zaman yapılacak?
4.11.2021 Gündem
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı. Prof. Dr. Akdoğan, geçtiğimiz hafta başlatılan Turkovac'ın üçüncü doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı Faz 3 klinik araştırmasının Türkiye tarihinde yürütülen en büyük klinik araştırma olduğunu söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Lenf bezi nedir, nerede bulunur? Koronavirüs aşısından sora lenf bezi neden şişer?
Lenf bezi nedir, nerede bulunur? Koronavirüs aşısından sora lenf bezi neden şişer? Koronavirüsle mücadele devam ederken ABD’de koronavirüs aşısı yaptıran pek çok kişi lenf bezlerinde meydana gelen şişlik nedeniyle soluğu hastanelerde aldı. Söz konusu haber "Aşının yeni bir yan etkisi daha ortaya çıktı" yorumlarına sebep olurken lenf bezi hakkında yapılan aramaların da artmasına neden oldu.
11.10.2021 Gündem
11 Ekim Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün kabine toplantı kararları neler olacak, gündem konuları ne?
11 Ekim Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün kabine toplantı kararları neler olacak, gündem konuları ne? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? En son 27 Eylül'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın yapılacağı tarih belli oldu. Fahiş fiyat artışları ve koronavirüs salgınıyla mücadelenin gündem konusu olduğu kritik Kabine Toplantısından yeni bir karar çıkıp çıkmayacağı merak ediliyordu. İşte 11 Ekim Kabine Toplantısı saati ve gündeme alınacak konu başlıkları…
11.10.2021 Gündem
Kokteyl koronavirüs aşısında kritik gelişme! Çocuklarda da kullanılabilecek
Kokteyl koronavirüs aşısında kritik gelişme! Çocuklarda da kullanılabilecek Akdeniz Üniversitesi’nde çalışmaları devam eden kokteyl Kovid-19 aşısı, insan deneylerine hazır hale geldi. Nicotiana Benthamiana adlı yeşil bitki yapraklarından üretilerek hem spike proteini hem de nukleokapsid proteinini hedefleyen kokteyl aşının, çocuklarda da güvenle kullanılabileceği açıklandı.
29.09.2021 Gündem
Yerli aşı Turkovac ile ilgili son dakika gelişmesi!
Yerli aşı Turkovac ile ilgili son dakika gelişmesi! Yerli koronavirüs aşısının ekim sonunda seri üretime geçeceğini müjdeleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Toker, "Ülkemize ve ekonomimize büyük katkı yapacak" dedi.
24.09.2021 Gündem
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, bugün saat kaçta? Kabine toplantısı kararları merak ediliyor!
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, bugün saat kaçta? Kabine toplantısı kararları merak ediliyor! Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, kabine bugün mü toplanacak? Okullar açıldı, aşı olmayanlar için PCR testi zorunluluğu başladı. Okulların açılmasıyla birlikte koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler gözden geçirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Beştepe'de toplanacak toplantının olacağı tarih sorgulanıyor. İşte detaylar…
6.09.2021 Gündem
Yasak kararı! Pazartesi başlıyor, zorunlu olacak
Yasak kararı! Pazartesi başlıyor, zorunlu olacak Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Yetkiler sık sık maske ve mesafe uyarılarını yinelese de yeni mutasyonlar endişe yaratıyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı birçok alanda PCR testinin zorunlu olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Pezük, "6 Eylül’den itibaren şehirlerarası trenlerde seyahat edecek yolcularımızın aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir" dedi.
1.09.2021 Gündem
Şehirlerarası PCR testi zorunlu mu? Aşısızlar için uçak ve otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor, şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu?
Şehirlerarası PCR testi zorunlu mu? Aşısızlar için uçak ve otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor, şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu? Şehirler arası otobüs yolculuğu için PCR testi zorunluluğu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından çıkacak kararlar merakla bekleniyordu. 5 buçuk saat süren toplantısının ardından Erdoğan ulusa seslendi. Yaptığı açıklamada Uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarının devreye alınacağını belirtti. Peki, Aşısızlar için otobüslerde PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor? Şehirlerarası seyahat için aşı zorunlu mu?
20.08.2021 Gündem
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu?
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu? Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye gidebilecek mi? YÖK tarafından yeni eğitim öğretimin yüz yüze gerçekleşeceği açıklandı. YÖK’ün açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri, ''Üniversiteler ne zaman açılacak, sorusuna yanıt ararken “Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi, üniversite öğrencilerine aşı zorunlu mu, sorularını sormaya başladı.
19.08.2021 Eğitim
Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak?
Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? Yeni hafta ile birlikte Kabine toplantısı milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında son durumun ele alınacağı Kabine toplantısında aşı çalışmaları ve yeni tedbirlerin getirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine'den kritik kararların çıkması, yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? İşte Kabine toplantısının gündemi,,,
8.08.2021 Gündem
Yapılan toplam aşı sayısı 60 milyonu geçti
Yapılan toplam aşı sayısı 60 milyonu geçti Türkiye'de, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında uygulanan toplam aşı sayısı 60 milyonu aştı.
14.07.2021 Gündem
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kabine toplantısı sona erdi
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kabine toplantısı sona erdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.
12.07.2021 Siyaset
Vali Yerlikaya: İstanbul'da toplamda 10 milyon 309 bin 961 doz aşı yapıldı
Vali Yerlikaya: İstanbul'da toplamda 10 milyon 309 bin 961 doz aşı yapıldı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da 11 Temmuz itibarıyla 10 milyon 309 bin 961 doz aşı yapıldığını açıkladı.
12.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Çalışmaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı çalışmaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.