Gazete Vatan Logo

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün mü olacak?

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki hareketlilik, ekonomik durum ana gündem konusu olurken, Merkez Bankası'nın dolar fiyatlarına doğrudan müdahaleleri ve sonuçları, fahiş fiyat artışları ve stokçular, koronavirüste son durum ve memur ve emekli zamları da ele alınacak. Peki, Kabine bugün mü toplanacak?

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine üyelerini topluyor. Asgari ücrete yapılan tarihi zam ve kurdaki dalgalanma sonrası Merkez Bankası müdahalelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ekonomi başlıyla bir araya gelecek. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, kabine saat kaçta toplanacak, günden konuları neler?

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak

Kabine Toplantısı gündem konuları

Kabine toplantısında son dönemde yaşanan kur yükselişi ve ekonomideki son gelişmeler masaya yatırılacak. Hükümetin düşük faiz yüksek istihdam odaklı modeline geçişten sonra yaşananlar Kabine toplantısında değerlendirilecek. Piyasaya yansıyan zamlar ve stokçuluk konusu da ele alınacak.

Kamu çalışanları ve emeklilerin maaş düzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerin yapılması da öngülen toplantıda koronavirüs ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek. Dünyayı etkisi altına alan omicron varyantında son durum ve aşı çalışmaları geniş çaplı konuşulacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında İstanbul'da yapılan Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendirecek. Güvenlik güçleri ve MİT'in gerçekleştirdiği operasyonlar ile çetin kış şartlarında terörle mücadelede izlenecek yöntemler görüşülecek,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından "Millete Sesleniş" konuşması yapması bekleniyor.