Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan acil kullanım onayı olan TURKOVAC aşısına dair açıklama yaparak, "Aşımız tüm insanlar için üretiliyor. Afrikalı liderlerden bu konuda yoğun talep aldık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Dünyanın en büyük kapasiteli, aşı araştırma ve geliştirme üretim merkezi olacak hıfzıssıhha projesini de ayrıca Şanlıurfa'dan sonra onu da gerçekten muhteşem bir proje onu da Ankara'da hayata geçiriyoruz. Yakında ihalesini yapacağız. Onun da müjdesini vermiş olayım." sözlerine yer verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Dünyanın en büyüğü olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde acil kullanım onayı alan yerli aşı TURKOVAC'a ilişkin konuştu. Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: Kovid aşısı üretebilen 9 ülkeden biri olduk. TURKOVAC aşımız aslında iyi sonuçlar almıştı. Biz bu şartların hepsini yerine getirdik. Aşımızın hep etkinliği hem de güvenirliğini test ettik. Sadece vatandaşlarımız için demiyorum aşımız tüm insanların kullanımı için üretiliyor. Ülkemizde 2 ithal aşı mevcuttu. Yine de ithal ürün olması nedeniyle yerli aşımızı bekleyen bir grup vatandaşımızın olduğunu biliyoruz.

Gönül rahatlığıyla aşılarını olmalıdır. Aşımız şimdiye kadar yapılan çalışmalarda koruyucu etkisini ispat etti. TURKOVAC aşımız öncelikle vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak daha sonra aşılarımızı aşı temin etmekte zorlanan ülkelere göndereceğiz. Afrikalı liderlerden bu konuda yoğun talep aldık. Taleplerin hepsini karşılamak istiyoruz. TURKOVAC salgın döneminde yaptığımız çalışmaları taçlandıran bir gelişme oldu. Dünyanın en büyük kapasiteli, aşı araştırma ve geliştirme üretim merkezi olacak hıfzıssıhha projesini de ayrıca Şanlıurfa'dan sonra onu da gerçekten muhteşem bir proje onu da Ankara'da hayata geçiriyoruz. Yakında ihalesini yapacağız. Onun da müjdesini vermiş olayım.

Haberin Devamı