Asbest

Asbest

Son dakika asbest haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asbest ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asbest haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asbest

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asbest gelişmeleri de dahil olmak üzere 119 asbest haberi bulunmuştur. Tüm asbest haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir'de sökülecek olan 'Raymond Croze' gemisi için 'asbest' tartışması
İzmir'de sökülecek olan 'Raymond Croze' gemisi için 'asbest' tartışması İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm işlemleri planlanan 'Raymond Croze' gemisinin yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası tartışmaya neden oldu. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, "Geminin röntgeni olan ve asbest ile tehlikeli maddelerin olup olmadığını ölçen Tehlikeli Madde Envanteri (IHM) raporunun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor" derken, söküm işlemlerini yapmaya hazırlanan firmanın İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Mine Aydın, gemide iddia edilenin çok altında asbest olduğunu söyledi.
27.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti Haramidere, Ayamama, Kurbağalıdere’nin olası Marmara depreminde en riskli alanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını söyledi.
17.12.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Depremden 248 saat sonra kurtarılmıştı! Aleyna Ölmez ile ilgili yeni gelişme
Depremden 248 saat sonra kurtarılmıştı! Aleyna Ölmez ile ilgili yeni gelişme Kahramanmaraş'ta 248'inci saatte enkazdan yaralı çıkarılan Aleyna Ölmez (17), tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden taburcu edildi.
2.03.2023 Gündem
Büyük vurgundan büyücüler çıktı! Sahte avukat ve icra oyunu da var
Büyük vurgundan büyücüler çıktı! Sahte avukat ve icra oyunu da var Aradıkları kişilere kendilerini avukat olarak tanıttılar, icra takibi ile korkutup tüm paralarını aldılar. Polis adım adım takip ettiği çeteyi çökertti, büyük vurgun böyle ortaya çıktı. Dolandırıcıların büyücülük yöntemi ise polisi şoke etti.
2.03.2023 Gündem
Deprem bölgesinde 'asbest' tehlikesi geri planda kalıyor
Deprem bölgesinde 'asbest' tehlikesi geri planda kalıyor Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzmanlar, enkazdan çıkan asbest tehlikesine ilişkin uyarılarda bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Alparslan Ergör "Deprem bölgesinde insanların o kadar yaşamsal gereksinimleri var ki, asbest geri planda kalıyor" dedi. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkan Yardımcısı Selda Altıntop ise bölgedeki kişilerin etkin şekilde korunmadığını, FFP-3 tipi maskelerin kullanılması gerektiğini söyledi.
2.03.2023 Gündem
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Suriye'de enkaz altından çıkarılan bir kişinin ilginç hikayesi ise tüm dünyada yankı buldu.
23.02.2023 Dünya
Deprem bölgesinde 'asbest' tehlikesi!
Deprem bölgesinde 'asbest' tehlikesi! Yaşanan depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, çevresel etkiyi en aza indirecek şekilde atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. Uzmanlar sağlığı tehdit eden asbest tehlikesine dikkat çekti.
23.02.2023 Gündem
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon Çevre Bakanlığı yetkilileri ve atık yönetimi uzmanları deprem bölgesinde enkaz bertarafı planlarına başladı. Bu kapsamda ABD, Çin ve Meksika’daki örnekler incelendi...Atık yönetim uzmanı Ali Rıza Öner, Erciyes Dağı büyüklüğünde 230 milyon ton enkazın bertaraf sahalarına 11 milyon 500 bin kamyonla taşınacağını söyledi.
15.02.2023 Gündem
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Asbestli gemi Brezilya’ya dönüyor
Asbestli gemi Brezilya’ya dönüyor Kamuoyunda tartışmalara neden olan asbestli gemiye ilişkin SÖK Denizcilik’ten açıklama geldi. Geminin dönüş tarihi için prosedürlerin tamamlanmasını beklediklerini belirten SÖK Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yiğit, “Bunu tekrarlamamak adına Sao Paola gemisini çekmekte olan römorkör firmasına Basel Konvensiyonu çerçevesinde Brezilya’ya dönme talimatını, yasa ve kanunlara olan saygı ve bağlılığımız sebebiyle verdiğimizi bildirmek isteriz” dedi
8.09.2022 Gündem
Asbestli gemi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: Kara sularımıza girmeyecek
Asbestli gemi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: Kara sularımıza girmeyecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, NAE Sao Paulo gemisinin Türk karasularına girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.
26.08.2022 Gündem
Asgari ücretliye ev fırsatı! Dar gelirliye ev projesinin detayları ortaya çıktı
Asgari ücretliye ev fırsatı! Dar gelirliye ev projesinin detayları ortaya çıktı Asgari ücretli çalışanlara ev fırsatı geldi. Dar gelirliyi ev sahibi yapacak olan sosyal konut projesinin detayları ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü kabine sonrasında sosyal konut projesine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, 240 ay vade olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği tutar olacağını söyledi.
23.08.2022 Ekonomi
Asbestin neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu?
Asbestin neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu? Asbest insan sağlığına zararlı olan, maruz kalınması halinde kansere varana kadar pek çok olumsuz etkiye sahip mineral türlerinden biridir. İnşaat ve yapı sektöründe sıklıkla kullanılan asbest, maddeye tutuşmazlık ve sıcaklığa dayanıklılık vermesi nedeniyle pek çok alanda kullanılır. Peki, Asbest nedir? Asbest ne işe yarar? Asbest nerelerde kullanılır? Asbest neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu? İşte detaylar…
17.08.2022 Sağlık
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı Kira destek yardımı artıyor. Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı. Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.
17.08.2022 Ekonomi
'NAe Sao Paulo' raporu: 9 ton 641 kilo asbest bulunuyor
'NAe Sao Paulo' raporu: 9 ton 641 kilo asbest bulunuyor Brezilya'dan İzmir Aliağa'daki gemi söküm tesislerine gelecek gemide, uluslararası bir kuruluş tarafından hazırlanan rapora göre 9 ton 641 kilo asbest bulunuyor.
19.07.2022 Gündem
Bakan Kurum'dan 'asbest' açıklaması
Bakan Kurum'dan 'asbest' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Brezilya'dan İzmir Aliağa'daki gemi söküm tesislerine gelecek olan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo adlı gemiye ilişkin, "Gemide iddia edildiği gibi 900 ton değil, 9,6 ton asbest yükü bulunmaktadır. Ülkemizde gemi sökümünden çıkan asbest içeren atıklar uygun şekilde ambalajlanarak etiketlenmekte, havayla teması kesilmektedir. Bu şekilde ambalajlanan asbest içeren atıklar geçici depolanmakta, lisanslı araçlarla taşınmakta ve çevre lisanslı düzenli depolama tesislerinde gerekli önlemleri almak şartıyla bertaraf edilmektedir" dedi.
18.07.2022 Gündem
'Asbest' ölüm saçıyor! 100 bin kişi kanser riski taşıyor! Tek tek tespit edildi...
'Asbest' ölüm saçıyor! 100 bin kişi kanser riski taşıyor! Tek tek tespit edildi... 'Asbest' nedenli kanserli köylerin haritası çıkarıldı! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Lüfti Çöplü, Türkiye'de 1970-2020 yıllarında üniversiteler tarafından yapılan araştırmaları inceleyerek, asbest maddesine bağlı kanser vakalarının görüldüğü köylerin haritasını çıkardı. Çöplü, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Gönüydoğu Anadolu Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 400 köyde yaklaşık 100 bin kişinin asbestten etkilendiğinin belirlendiğini söyledi.
9.03.2022 Gündem
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık!
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık! Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri için 12 önemli risk faktörünü anlattı.
24.02.2022 Sağlık
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’ Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye’de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı. Genellikle ileri yaşta görülen akciğer kanseri son yıllarda genç yaştaki bireylerde de bariz şekilde artmaktadır” dedi.
17.11.2021 Sağlık
Binalarla ilgili yeni yönetmelik! Şartlar değişti
Binalarla ilgili yeni yönetmelik! Şartlar değişti Bakanlık harekete geçti. Binalarla ilgili yeni yönetmelik yayınlandı. Tamamen değişti. Özel önlemler devreye alındı.
14.10.2021 Ekonomi
Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır?
Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır? Aşı ve PCR karşıtlarının en çok dile getirdikleri iddialar arasında yer alan sürüntü testleri ile maskelerin asbest gibi zararlı maddeler içerdiği iddiası yapılan laboratuvar araştırmasıyla çürütüldü. Peki, Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır?
13.09.2021 Gündem
Aliağa'da asbest iddialarına yanıt: Mevzuata aykırı işlem yok
Aliağa'da asbest iddialarına yanıt: Mevzuata aykırı işlem yok İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisi yakınlarında toplanan toz numunelerinin analizinde sağlığa zararlı asbest lifleri tespit edildiğine yönelik iddiaların ardından açıklama yapan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal, “Biz, asbest konusunu aştık' dedi. Asbest Söküm Uzmanı Birol İnam da "Asbestli gemi çok az geliyor, gelse bile mevzuata göre oluşturulan karantina bölgelerinde sökülüyor" diye konuştu.
3.09.2021 Gündem
Johnson&Johnson'a dev ceza! 230 milyon dolar ödeyecek
Johnson&Johnson'a dev ceza! 230 milyon dolar ödeyecek New York Başsavcısı Letitia James, uyuşturucu (opioid) içerikli ilaçlarının üreticisi Johnson&Johnson'a (J&J ) karşı eyaletin açtığı davada firmayla 230 milyon dolarlık bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.
26.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Asbest ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asbest haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.