Araba Piyasası

Araba Piyasası

Son dakika araba piyasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araba piyasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araba piyasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araba Piyasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araba piyasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 araba piyasası haberi bulunmuştur. Tüm araba piyasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkinci el araba piyasasında sürpriz gelişme! Fiyatlarda değişim gerçekleşti
İkinci el araba piyasasında sürpriz gelişme! Fiyatlarda değişim gerçekleşti İkinci el araba piyasası ve fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Geçen yılın sonlarına doğru düşüş gösteren araç piyasasında rota değişti. Özellikle ikinci el araçlarda 4 aylık fiyat değişimi dikkat çekti. Peki araç fiyatları neden yükseliyor? Fiyatı en çok artan modeller hangileri, şu anda piyasada en hızlı satılan araçlar neler? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...
17.04.2024 Ekonomi
İkinci el araba piyasasıyla ilgili çarpıcı gelişme! Dikkat çeken oran açıklandı
İkinci el araba piyasasıyla ilgili çarpıcı gelişme! Dikkat çeken oran açıklandı İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili çok önemli açıklama geldi. Araba piyasası bahar aylarına girilmesiyle birlikte hareketlendi. Araç satış rakamlarında ise bir artış söz konusuydu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? Vatandaş konut yatırımını mı yoksa araç yatırımını mı seçiyor? İşte detaylar...
10.04.2024 Ekonomi
Parasını arabaya yatıran büyük zarar ediyor! Uzmandan otomobil piyasasıyla ilgili çarpıcı analiz
Parasını arabaya yatıran büyük zarar ediyor! Uzmandan otomobil piyasasıyla ilgili çarpıcı analiz Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar, sıkı para politikasının süreceğinin sinyallerini veriyor. Hükümet, enflasyonla mücadelede izlenen yolun doğru olduğuna ve bu politikanın yılın ikinci yarısında da devam etmesi gerektiğine inanıyor. Bu kararın otomobil piyasası başta olmak üzere krediye erişim ve yatırım araçları üzerinde nasıl etkiler yaratacağı merak konusu oldu. Uzman isim vatandaşa uyarılarda bulunarak araba piyasasındaki son gelişmeleri aktardı.
8.04.2024 Ekonomi
Araba piyasasında Şubat ayı sürprizi! Araç alacaklar için kritik tarih verildi
Araba piyasasında Şubat ayı sürprizi! Araç alacaklar için kritik tarih verildi Araba piyasası uzun bir süredir durgun seyrederken, piyasada hareketlenme emareleri görülmeye başlandı. Özellikle ikinci el ilan sitelerinde şubat ayında dikkat çeken değişimler gözlendi. Ortalama 60 gün olan satış süresi 45 güne inerken, en hızlı satılan otomobil markaları belli oldu. İşte detaylar...
19.03.2024 Ekonomi
Araba piyasasında sürpriz gelişme! Galericiler son çareyi senette buldu
Araba piyasasında sürpriz gelişme! Galericiler son çareyi senette buldu Yeni yılın getirdiği maliyet artışları ve döviz kurundaki dalgalanmalar, otomobil sektöründe fiyat hareketlerini tetikliyor. Sıfır otomobil fiyatlarındaki artış, ikinci el piyasasını da doğrudan etkiliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan piyasa uzmanları araba fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi.
18.03.2024 Ekonomi
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor Ulaştırma Bakanlığı’nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet 10 yaşından büyük olmayacak. Kurye gönderiyi taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, “makul sürede” ulaştırmakla yükümlü olacak.
7.12.2023 Gündem
İkinci el araba piyasası ile ilgili yeni gelişme! Süre 6 ay daha uzatıldı
İkinci el araba piyasası ile ilgili yeni gelişme! Süre 6 ay daha uzatıldı Araba alma planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. İkinci el piyasasında başlayan düşüş devam ediyor. Öte yandan ikinci el otomobil ilanlarının sıfır otomobil ilanı fiyatından daha yükseğe satılmamasına ilişkin karar 6 ay daha uzatıldı. Peki araba fiyatlarındaki düşüş sürecek mi? İşte konunun detayları...
7.12.2023 Ekonomi
İkinci el piyasasında yer yerinden oynayacak! Yeni dönem bugün başlıyor, araba fiyatları ilk etapta yüzde 30 düşecek
İkinci el piyasasında yer yerinden oynayacak! Yeni dönem bugün başlıyor, araba fiyatları ilk etapta yüzde 30 düşecek  Araba alacaklara güzel haber geldi. Fiyatlarda düşüş eğilimi başladı. İlan sitelerinde aracını satmak isteyenlerin sayısı hızla artarken fiyatların daha da düşeceğinin öngörülmesi alıcıların beklemesine yol açtı. İkinci el araba almak için bekleyenler ise karşı çıktı. Fiyatlardaki düşüş hızlanacak. Hacizli araç satışında şartlar değişti. Yeni dönem bugün başlıyor. 700 bin otomobil piyasaya girecek. İkinci el piyasasında yer yerinden oynayacak.
1.11.2023 Ekonomi
Araba fiyatları çakıldı! İkinci el satışları bıçak gibi kesildi, ilan patlaması yaşanıyor
Araba fiyatları çakıldı! İkinci el satışları bıçak gibi kesildi, ilan patlaması yaşanıyor Yatırım amaçlı talep azalınca piyasada sıfır araç bollaşmış ve ikinci el araç piyasası sert frenlemişti. Ekim sonu itibarıyla satış hızı o kadar yavaşladı ki; temmuzda 400 bin adet olan online sitelerdeki ikinci el araç ilanı sayısı 1 milyona ulaştı. Satışlar durunca fiyatlar da düştü. En çok satan ikinci el otomobil Renault Megane Sedan’ın fiyatı temmuz ayında 870 bin TL iken yüzde 6.3 oranında düşerek 815 bin TL’ye kadar geriledi.
23.10.2023 Ekonomi
Araba alacak vatandaşlar için dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Kritik tarih işaret edildi
Araba alacak vatandaşlar için dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Kritik tarih işaret edildi Araba almak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında büyük indirim yapıldı. Bunun yanında araba firmaları sıfır arabalar peş peşe kampanyalarını açıkladı. Bunun yanında araba almak isteyen vatandaşlara kritik tarih uyarısı yapıldı. Peki fiyatlar daha düşecek? İşte araba almak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar...
12.10.2023 Ekonomi
Araba alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Fiyatlar düştü, kampanyalar geldi
Araba alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Fiyatlar düştü, kampanyalar geldi Araba almak isteyen vatantaşlara güzel haber geldi. Araba fiyatlarının düşüşe geçmesinin ardın bir güzel haber de araba üreticilerinden geldi. Araba bayileri araba satışlarında yaşanan gerileme karşısında harekete geçerek, yeni kredi kampanyası başlattı. Buna göre sıfır araba almak isteyen vatandaşlara düşük faizli kredi imkanı sunacak.
10.10.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları çakıldı! Araba pazarları sinek avlıyor, flaş kampanya
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları çakıldı! Araba pazarları sinek avlıyor, flaş kampanya Araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti. Sıfır ve ikinci el araba piyasasında alım satımlar durdu. Yılsonu hedeflerini tutturamayan araba satıcıları peş peşe kampanyalarını duyurmaya başladı. Buna rağmen araba pazarlarında satıcılar sinek avlıyor. Öte yandan araba satıcıları pazardaki son durum hakkında bilgi verdi.
9.10.2023 Ekonomi
Sıfır araba satışı ile ilgili yeni gelişme! Tarih verildi, tamamen bitiyor
Sıfır araba satışı ile ilgili yeni gelişme! Tarih verildi, tamamen bitiyor Araba fiyatları ve satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Pandeminin ardından patlak veren küresel çip krizi otomotiv üreticileri için neredeyse bitti. 2021 yılında dünya çapında 9.5 milyon, 2022 yılında ise 3 milyon adet aracın üretilmemesine neden olan kriz, 2023 yılının ocak-haziran döneminde yalnızca 524 bin aracı etkiledi. Otomobillerdeki teknolojilerin giderek daha karmaşık hale geldiğini vurgulayan uzmanlar ise 2020’de araç başına 500 dolar olan çip maliyetinin 2028 yılında 1400 dolara (37 bin TL) kadar çıkabileceğini açıklıyor.
7.08.2023 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem! Hükümetten araba fiyatlarını dibi gördürecek hamle
Araba satışında yeni dönem! Hükümetten araba fiyatlarını dibi gördürecek hamle Araba fiyatları ve satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hükümetten araba fiyatlarına dibi gördürecek bir hamle daha geldi. İlaçlarda uygulanan barkoda benzer yeni bir sistemle sıfır araçlarda üretimden müşteriye kadar tüm aşamalar kontrol altında tutularak stokculuğun önü kesilecek. İkinci elde ise ilan sitelerine sorumluluk verilecek. Öte yandan araba sitelerine verilen ilanlarda ve fiyatlarda büyük düşüş sağlandı. Ticaret Bakanlığı, son düzenleme olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, ilan sayılarında ve fiyatlarda ciddi düşüş sağlandığını bildirdi. İşte araba piyasasında son durum...
6.08.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarında sürpriz gelişme! Pazarlar araba ile doldu ciddi düşüş sağlandı
Araba fiyatlarında sürpriz gelişme! Pazarlar araba ile doldu ciddi düşüş sağlandı Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Hükümetin attığı peş peşe adımlar sonrası araba fiyatlarında yeni gelişmeler yaşandı. Araba sitelerine verilen ilanlarda ve fiyatlarda büyük düşüş sağlandı. Ticaret Bakanlığı, son düzenleme olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, ilan sayılarında ve fiyatlarda ciddi düşüş sağlandığını bildirdi. İşte araba piyasasında son durum...
3.08.2023 Ekonomi
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı Araba fiyatlarındaki artışlar rekor seviyeye geldi. Hükümet vatandaşlardan gelen haklı çağrıya cevap vererek araç piyasasıyla ilgili peş peşe adımlar attı. Atılan adımları sonrası vatandaşlarda panik satışları başladı. Ceza yememek için araç ilanlarını kaldıran satıcılar garajlardaki daha poşeti çıkmamış araçlarıyla otomobil pazarlarına akın etti. Sektör temsilcileri konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak fiyatların düşüp düşmeyeceği hakkında bilgi verdi.
1.08.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! 6 ay sonra ilk kez oldu, eylül ayı işaret edildi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! 6 ay sonra ilk kez oldu, eylül ayı işaret edildi Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Araba satışında durağanlık başladı. İlk altı ayı ‘0’ stokla kapatan bayilerin elinde temmuzda ilk kez araç kaldı. Temmuz ayında talebin hız kesmediğini belirten bayiler, bu durumu tatil dönemine ve normalin üzerinde sıfır araç gelmesine bağladı. Uzmanlar da sıfırda asıl durağanlığın eylül ayında başlayacağını söyledi. İkinci elde ise alınan önlemler satışları yavaşlattı. Öte yandan araba fiyatları değişti. Buna göre; satılan otomobillerin yüzde 90’ına yakınını oluşturan küçük ve orta sınıf otomobillerde fiyat ortalaması sırasıyla; A segmentinde 896 bin 591 TL, B segmentinde 1 milyon 223 bin TL ve C segmentinde 1 milyon 672 bin TL oldu. Lüks sınıfa karşılık gelen F segmentindeki otomobillerin fiyat ortalaması ise 10 milyon 25 bin TL’ye çıktı. İşte araba fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
31.07.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarında son dakika! Sıfır ve ikinci el arabada düşüş dalgası
Araba fiyatlarında son dakika! Sıfır ve ikinci el arabada düşüş dalgası Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında düşüş dalgası başlayacak. Hükümet tarafından araba satışı ile ilgili adımların ardından satışlar yavaşlayacak. Yavaşlayan satışlar fiyat düşüşünü de beraberinde getirecek. İkinci el araba fiyatları sıfır araba fiyatını geçemeyecek. Kuralları ihlal eden araba sahiplerinin noter işlemleri gerçekleştirilmeyecek. İşte araba fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
21.07.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarında düşüş dalgası başladı! Peş peşe uyarılar geldi
Araba fiyatlarında düşüş dalgası başladı! Peş peşe uyarılar geldi Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bu yılın ilk altı aylık döneminden geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 1 milyon 4 bin 721 oldu. Öte yandan hükümet tarafından atılan adımlar neticesinde araba fiyatlarında düşüş gerçekleşti. Araba alım-satım yapacaklara da dikkat çeken uyarılarda bulunuldu. Peki araba fiyatlarında son durum ne? İşte milyonları ilgilendiren detaylar...
18.07.2023 Ekonomi
Ücretsiz ulaşım imkanı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Ücretsiz ulaşım imkanı! Resmi Gazete'de yayımlandı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Başkentray, Marmaray ve İZBAN ile Gayrettepe-îstanbul Havalimanı metro seferleri ücretsiz olacak.
7.07.2023 Ekonomi
İkinci el araba piyasası için hükümet düğmeye bastı! Peş peşe adımlar atıldı
İkinci el araba piyasası için hükümet düğmeye bastı! Peş peşe adımlar atıldı İkinci el araba piyasasıyla ilgili hükümet harekete geçti. İkinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışının önüne geçmek için ilan siteleri bazında yeni bir adım atıldı. Buna göre ikinci el araçların fiyatları ilan sitelerinde liste fiyatlarından pahalı olamayacak. Kuralı ihlal edenlere 300 bin lira ceza kesilecek. Ancak satıcılar mevcut ilanlardaki fiyatlardan ‘sıfır’ları atarak yine faaliyetlerine devam ediyor. Sektör temsilcileri ise ilanda düşük fiyat verilip, müşteri galeriye gelince yine yüksek fiyat istenebileceğini söylüyor. Bakanlık son açıklamasında düzenlemenin etrafından dolananların da cezalara tabii olacağını belirtti. İşte ikinci el araba piyasasıyla ilgili tüm detaylar...
7.07.2023 Ekonomi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi ‘Mide botoksu’ gibi merdiven altı uygulamalarda can kaybının görülmesi üzerine obezite cerrahisinde uzman hekimlere Sağlık Bakanlığı’ndan belge alma zorunluluğu getirildi.
7.05.2023 Gündem
Araba piyasası ile ilgili yeni karar! Fahiş fiyat artışı için harekete geçildi
Araba piyasası ile ilgili yeni karar! Fahiş fiyat artışı için harekete geçildi Sıfır araç satışında tüketicilere aksesuar dayatan, araç olduğu halde satmayan veya takasta piyasanın altından fiyat veren yetkili satıcılara yönelik yeni yaptırımlar geldi. Ticaret Bakanlığı’nın dün duyurduğu yönetmelik değişikliğine göre, bu tür faaliyetleri tespit edilen bayiler ‘stokçuluk’ suçundan aracın değerine göre araç başına 4.5 milyon lirayı bulan cezalar ödeyecek, ikinci el araç satış yetkisi 1 yıl süreyle iptal edilecek. Bakanlık faaliyetlerin devam etmesi halinde bayilik yetkisini iptal etmeyi de düşünüyor.
7.05.2023 Ekonomi
Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 55.2 arttı
Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 55.2 arttı Araba saışları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışları sene başından beri rekorlar kırmaya devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Ocak 2023’te 50 bin 894 adet, Şubat 2023’te 81 bin 148 adet olan satışlar, mart ayında 100 bin adet sınırını geçerek 103 bin 929 oldu.
5.04.2023 Otomobil
İki aydır canlarını arıyorlar: Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız
İki aydır canlarını arıyorlar: Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık iki ay geçti ancak hala onlarca kayıp insan var. Kayıplarını arayan aileler, “İki ay olacak herhangi bir gelişme yok. Öldü mü yaşıyor mu bilmiyoruz. Öldüğünü bilsek yasımızı tutarız” diyor.
2.04.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Araba Piyasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araba piyasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.