Ankilozan Spondilit

Ankilozan Spondilit

Son dakika Ankilozan spondilit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ankilozan spondilit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ankilozan spondilit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ankilozan Spondilit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ankilozan spondilit gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 ankilozan spondilit haberi bulunmuştur. Tüm ankilozan spondilit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuklu sultanlarının kemiklerinin DNA analizleri yapıldı! Hastalıkları ve ölüm nedenleri ortaya çıktı
Selçuklu sultanlarının kemiklerinin DNA analizleri yapıldı! Hastalıkları ve ölüm nedenleri ortaya çıktı Selçuklu Devleti sultanlarının türbesindeki poşetler içerisine istiflenmiş kemikleri bir araya getirilerek DNA analizleri yapıldı. Sultanların hastalıkları, savaşlardaki aldıkları yaralar ve zehirlenmeleri, kimliklerinin tespitinde belirleyici oldu. Çalışmalarda 1’inci Mesud ve 2’nci Kılıç Arslan Sultan’ın ankilozan spondilit (omurga romatizması) rahatsızlıklarının olduğu, Alaaddin Keykubat’ın kafatasındaki renk değişikliklerinin ağır metal zehirlenmesine işaret ettiği belirtildi. Savaşta ölen 1’inci Alaaddin Keyhüsrev’in ise kafatasında ve kemiklerinde kılıç ve hançer darbeleri belirlendi.
1.02.2024 Gündem
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
"3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı"
"3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı" Kayseri’de Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, bel ağrısı çeken hastaları uyararak, “Hastalık genellikle 30 yaşın altında ortaya çıkıyor. Ancak ilk şikayetler ile tanı arasında 7-8 yıl fark oluyor. Bu nedenle 3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı, doktora başvurulmalı” dedi.
27.11.2021 Sağlık
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor!
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor! Cep telefonu ve bilgisayar önünde uzun zaman geçirmek duruş bozukluklarına neden oluyor. Bunların en başında da boyun düzleşmesi geliyor. Boyun ağrıları yaşayanların büyük çoğunluğunda boyun düzleşmesinin görüldüğünü belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Molaali, sorunun tedavi edilmemesi halinde kişide yaşam kalitesinin olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.
9.09.2021 Sağlık
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir Her boyun ağrısının boyun fıtığını işaret etmeyeceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Şadiye Sarataş “Boyun fıtığında hasta hem başını öne eğdiğinde hem de yukarıya baktığında ağrının arttığını fark eder. Boyun ağrısı sırta, omuzlara, kollara yayılabilir. Elektrik çarpması şeklinde hissedilebilir. Hastalarda gece ağrısı olabilir. Kötü pozisyonda uzun süre oturmak, uzun süre araç kullanmak, sedanter yaşam, artan yaş, sık yapılan boyun öne eğik durmak, ani hareketler ve travma boyun fıtığına neden olabilir” dedi.
28.08.2021 Sağlık
'Omurga ağrılarınızın sebebi ankilozan spondilit olabilir'
'Omurga ağrılarınızın sebebi ankilozan spondilit olabilir' Halk arasında Suna Pekuysal’ın hastalığı olarak bilinen, iltihaplı bel romatizması yani ankilozan spondilit hakkında bilgi veren Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, “Ankilozan spondilit toplumda her bin kişiden 5’inde görülüyor. Omurga ağrılarınızın sebebi, ankilozan spondilit olabilir” diyerek hastalığın öneminin altını çizdi.
19.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir!
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir! Halk arasında iltihaplı bel romatizması olarak bilinen AS hastalığına dikkat çekmek amacıyla mayıs ayının ilk cumartesi günü Dünya Ankilozan Spondilit (AS) Günü olarak kabul ediliyor. Dünya AS Günü’nde “Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” sloganı ile yeni bir farkındalık kampanyası hayata geçirildi. Trabzonspor-Antalyaspor maçı esnasında gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde futbolcular maça çıkarken her zamanki gibi koşarak değil, yere yakın bir körükten eğilerek sahaya çıkarak AS hastalığına dikkat çekti. Bu görüntülerin ardından pek çok kişi de ‘Ankilozan Spondilit yani AS hastalığı nedir? sorusunu araştırıyor. Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatoş Önen Ankilozan Spondilit hastalığını anlattı.
9.05.2021 Sağlık
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat! Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
22.03.2021 Sağlık
Boyun ağrılarınızı 8 basit hareketle azaltabilirsiniz
Boyun ağrılarınızı 8 basit hareketle azaltabilirsiniz Özellikle pandemi döneminde cep telefonu kullanım süresinin ve masa başı bilgisayar kullanımının artmasıyla bir sağlık sorunu haline gelen boyun ağrılarını 8 basit egzersizle azaltılabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, “Ağır yük kaldırmak, uzun süre aynı pozisyonda kalmak, yoğun ve uzun süreli fiziksel aktiviteler, ağır spor yapmak, konforsuz uzun seyahatler, yanlış pozisyonda uyuyakalmak, yüksek yastık kullanımı boyun kaslarının spazmına yol açarak boyun ağrısına ve boyun eklemlerinde hareket kısıtlılığına neden olur” dedi.
25.12.2020 Sağlık
Evlilik sorusuna yanıt verdi!
Evlilik sorusuna yanıt verdi! Kanal D ekranlarının fenomen dizisi 'Arka Sokaklar’da 'Zeliha Çoban' karakterine hayat veren Yüsra Geyik, önceki gün Zorlu AVM'deydi. Geyik, alışverişini noktaladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
15.12.2020 Magazin
Uzun süren bel ağrısının sebebi 'AS' hastalığı olabilir
Uzun süren bel ağrısının sebebi 'AS' hastalığı olabilir Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, “Ankilozan spondilit (AS) 3 aydan uzun süren bel ağrısı ve sabah tutukluğu olan hastalarda düşünülmesi gereken bir hastalıktır” dedi.
9.12.2020 Sağlık
“Romatizma her yaşta sizi bulabilir”
“Romatizma her yaşta sizi bulabilir” Romatizmanın ileri yaşlarda görüldüğü algısının yanlış olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, her beş hastadan üçünün 65 yaş altında olduğunu söyledi.
12.10.2020 Sağlık
Hemen başlayın! Evde sağlıklı kalın
Hemen başlayın! Evde sağlıklı kalın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evinden çıkmayan ya da çıkmaları kısıtlanan vatandaşların hareketlilik düzeylerini artırmak amacıyla fiziksel aktivite destek programı geliştirildi.
26.05.2020 Sağlık
Soğuk havalarda romatizmaya dikkat!
Soğuk havalarda romatizmaya dikkat! Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden Uz. Dr. Tacettin Mirzaoğlu, romatizmal hastalıklar ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
28.01.2020 Sağlık
Tedavi edilmeyen bel ağrısı kamburluğa neden olabilir
Tedavi edilmeyen bel ağrısı kamburluğa neden olabilir Romatizmal bir hastalık olan Ankilozan Spondilit hastalığının, son evrede bazı hastalarda kamburluk oluşturduğunu belirten Uzm. Dr. Hakan Aslan, erken teşhis edildiğinde, hastalığın kontrol altına alınabileceğini vurguladı.
4.12.2019 Sağlık
"Bel ağrısı deyip geçmeyin”
"Bel ağrısı deyip geçmeyin” Romatoloji Uzmanı Dr. Ali Uğur Ünal, Türkiye’de her bin kişiden 5’inde görülen ve halk arasında bel ve omurga romatizması olarak bilinen ankilozan spondilit konusunda uyarılarda bulundu.
9.05.2019 Sağlık
Her bin kişiden 5'inde görülüyor!
Her bin kişiden 5'inde görülüyor! Prof. Dr. Süleyman Özbek, "AS en sık görülen romatizmal hastalıklar arasında yer alır. Ülkemizdeki her bin kişiden 5'inde AS, her 100 kişiden 1'inde ise SpA olduğu tahmin edilmektedir. Toplumumuzda bu hastalık çok fazla bilinmediğinden genelde geç teşhis konuluyor ve tedavi sürecine geç başlanıyor" dedi.
4.05.2019 Sağlık
Fibromiyaljinin 9 belirtisine dikkat
Fibromiyaljinin 9 belirtisine dikkat Memorial Antalya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Uz. Dr. Feride Ekimler Süslü, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen fibromiyaljinin kontrol altına alınması için hastalara önerilerde bulundu.
26.11.2018 Sağlık
İşte doğru yastık seçiminin önemi!
İşte doğru yastık seçiminin önemi! Yanlış yastık seçiminin sürekli yorgunluk, baş dönmesi hatta fıtık sebebi olabileceğini biliyor musunuz? Uygun olmayan yastıkta uyumak kişinin omurga sağlığını bozar ve gün içinde sürekli yorgunluk ve ağrı duymasına neden olur.
22.11.2018 Sağlık
Kanser ilaçlarıyla ilgili yeni gelişme! 18'i...
Kanser ilaçlarıyla ilgili yeni gelişme! 18'i... Akciğer kanseri tedavisinde kullanılan 18 ilaç ödeme listesinde.
10.05.2018 Gündem
'Bel fıtığıyla karıştırılıyor, 8 yıl gecikmeli tanı konuluyor’
'Bel fıtığıyla karıştırılıyor, 8 yıl gecikmeli tanı konuluyor’ Ankilozan spondilit, Türkiye'de yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen omurgada hareketi kısıtlayan iltihaplı romatizma hastalığıdır. AS tanısının 8 yıl gecikmeli konulduğunu söyleyen Prof. Dr. Süleyman Özbek, "Hastaların 3’te 1’ine yanlışlıkla bel fıtığı tanısı konuluyor" açıklamasında bulundu
8.05.2018 Sağlık
Her bin kişiden 5'inde o hastalık görülüyor! Bunlara dikkat
Her bin kişiden 5'inde o hastalık görülüyor! Bunlara dikkat Romatolojik hastalığı olanlar hareket kısıtlılığı yaşamak, günlük hayattan kopmak ve yatağa mahkûm olmak zorunda değil. Erken teşhis alan, doğru tedavi edilen ve tedavinin gereklerini yerine getirenler spor da yapabiliyor, dans da edebiliyor
7.05.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ankilozan Spondilit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ankilozan spondilit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.