Boyun Ağrısı

Boyun Ağrısı

Son dakika boyun ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boyun ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boyun ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boyun Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boyun ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 489 boyun ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm boyun ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hareketsizliğe bağlı oluşan boyun ağrıları genellikle tutulmaya da neden olmaktadır. Başın duruşunu ve sırtı destekleyen bu bölgenin belirli aralıklar ile ısıtılması ve esneme hareketlerinin yapılması önerilmektedir. İlk olarak boyun ağrısının nedeni belirlenmeli ve ona uygun şekilde tedavi planı hazırlanmalıdır. Eklem ve doku zedelenmesine bağlı olarak yaşanan ağrılar iltihaplanma kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici uygulanması ve bu bölgeye ağrı kesici kremler yardımı ile masaj yapılması gerekmektedir.
1.01.2024 Sağlık
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı
Kadın sağlığını koruyan estetik ameliyatı! Uzman isim fayda ve yararlarını açıkladı Meme küçültme ameliyatlarının kadının genel sağlığı üzerinde yarattığı olumlu sonuçlarıyla yaşam kalitesini de artırdığını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bilge Kağan Aysal, “Kadınlarda meme büyüklüğü boyun ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığında tetiklenme veya hijyen problemleri gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Meme küçültme ameliyatları sıklıkla estetik kaygılarla yapılmakla birlikte, sağlıkla ilgili de çok ciddi düzeylerde hastalara yardımcı oluyor. Meme küçültmenin her anlamda yüz güldürücü bir ameliyat olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.
16.10.2023 Sağlık
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Karnınızı içeri çekince neler oluyor bir bilseniz! İşte vücutta neden olduğu değişimler
Karnınızı içeri çekince neler oluyor bir bilseniz! İşte vücutta neden olduğu değişimler Gün içerisinde karnınızı içeri çektiğinizi hiç fark ettiniz mi? Sağlık uzmanları, karnınızı içeri çektiğinizde vücuttaki etkilerini araştırdı. Sırt ve boyun ağrılarının nedeni bu olabilir. Vücut kaslarının gereksiz yere gerilmesine neden olan karnı içeri çekince neler oluyor bakalım.
4.08.2023 Sağlık
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz!
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz! Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Sağlık
“Sırt ve boyun ağrılarının tedavisinde egzersiz çok önemli”
“Sırt ve boyun ağrılarının tedavisinde egzersiz çok önemli” Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Vatan TV
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Masa başı çalışanlar dikkat! 5 günden sonrası tehlikeli
Masa başı çalışanlar dikkat! 5 günden sonrası tehlikeli Günlük yaşamda hareketsiz kalan ve işi gereği bilgisayar başındaysa uzun saatler geçirmek zorunda olan kişiler bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu da duruş bozukluğuna ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Peki boyun düzleşmesi beraberinde hangi hastalıkları getiriyor? Tedavi süreci nasıl ilerliyor? İşte özellikle masa maşı çalışanların merak ettiği konun detayları...
20.05.2023 Sağlık
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022 Sağlık
Ağır okul çantaları bel ve omuz ağrılarına neden olabilir
Ağır okul çantaları bel ve omuz ağrılarına neden olabilir Çocuğun vücut ağırlığından yüzde 10-15 daha ağır olan bir okul çantası taşımasının bel, omuz ve ellerde ağrıya yol açtığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, alınan önlemlere rağmen uzun süreli sırt ve boyun ağrısı çeken çocuklar için mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğine işaret etti.
3.11.2022 Sağlık
Ebru Şallı'dan duygusal mesaj: İyi ki senin gibi bir melekle yaşadım
Ebru Şallı'dan duygusal mesaj: İyi ki senin gibi bir melekle yaşadım Ebru Şallı, 2020 yılının nisan ayında kaybettiği oğlu Pars Tan'ın doğum gününü Instagram sayfasında paylaştığı mesajla kutladı.
25.09.2022 Magazin
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kırmızı ışıkla beraber ağrısız acısız, kesi izi olmadan liposuction işlemine gerek olmandan kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
11.08.2022 Sağlık
Kalp kriziyle ilgili korkutan uyarı! Kimse bilmiyor ama sonucu ölümcül oluyor
Kalp kriziyle ilgili korkutan uyarı! Kimse bilmiyor ama sonucu ölümcül oluyor Kalp kriziyle ilgili kimsenin bilmediği korkutan bir uyarı geldi. Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin. Göğüs ağrısı, boyun ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı, sersemlik... Hepsi hayati risk taşıyor, ishal ve kusma bile kalp krizi belirtisi olabiliyor. Yemek dokundu sanılıyor ama çok riskli. Aşırı hazımsızlık, mide ekşimesi veya geğirme şikayeti de kalp krizine götürebiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekeriya Nurkalem, kalp krizi öncesi yaşanan bilinmeyen belirtileri anlattı.
25.11.2021 Sağlık
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor!
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor! Cep telefonu ve bilgisayar önünde uzun zaman geçirmek duruş bozukluklarına neden oluyor. Bunların en başında da boyun düzleşmesi geliyor. Boyun ağrıları yaşayanların büyük çoğunluğunda boyun düzleşmesinin görüldüğünü belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Molaali, sorunun tedavi edilmemesi halinde kişide yaşam kalitesinin olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.
9.09.2021 Sağlık
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir
Gece ağrısı boyun fıtığı habercisi olabilir Her boyun ağrısının boyun fıtığını işaret etmeyeceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Şadiye Sarataş “Boyun fıtığında hasta hem başını öne eğdiğinde hem de yukarıya baktığında ağrının arttığını fark eder. Boyun ağrısı sırta, omuzlara, kollara yayılabilir. Elektrik çarpması şeklinde hissedilebilir. Hastalarda gece ağrısı olabilir. Kötü pozisyonda uzun süre oturmak, uzun süre araç kullanmak, sedanter yaşam, artan yaş, sık yapılan boyun öne eğik durmak, ani hareketler ve travma boyun fıtığına neden olabilir” dedi.
28.08.2021 Sağlık
Besin zehirlenmelerine dikkat; ölümle sonuçlanabiliyor
Besin zehirlenmelerine dikkat; ölümle sonuçlanabiliyor Besin kaynaklı hastalıklara özellikle bebeklerin çocukların, gebelerin, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin daha duyarlı olduğunu belirten Halk Sağlığı uzmanı Dr. Nurten Elkin, Besin zehirlenmelerinin çoğunlukla hafif seyreden ve kısa süreli hastalıklar olmalarına karşın, bireye bağlı faktörlerle ağır seyirli ve ölüme kadar giden tablolara neden olabilirler diye konuştu.
18.08.2021 Sağlık
Bel ve boyun ağrısı şikayetleri artı
Bel ve boyun ağrısı şikayetleri artı Pandemide evde geçirilen sürenin artmasının fiziksel hareketliliği sınırlandırdığını ve bu durumun da ortopedik sorunlara yol açtığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, bel ve boyun ağrılarında yaşanan şikayetlerin arttığına dikkat çekti.
4.08.2021 Sağlık
Merdiven altı tedavi sakat bırakıyor!
Merdiven altı tedavi sakat bırakıyor! Bel ve boyun ağrılarında bilinçsizce yapılan tedavi tehlike saçıyor. Çok sayıda kişi özellikle merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde yapılan bu işlemlerden şikayetçi. Aralarında 200 TL’ye züccaciyecide şifa arayan bile var. Merdiven altı mağdurları yaşadıklarını anlattı.
10.06.2021 Sağlık
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu, koronavirüs sonrası gelişen boyun ağrıları hakkında açıklamalarda bulundu. Sıldıroğlu, “Kovid-19 sonrası tiroid iltihabı sık görülüyor” dedi.
17.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Boyun Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boyun ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.