Als

Als

Son dakika ALS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ALS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ALS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Als

haberleri sayfasında son dakika yaşanan als gelişmeleri de dahil olmak üzere 274 als haberi bulunmuştur. Tüm als haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rize'de 2 otomobil park halindeyekn alev alev yandı
Rize'de 2 otomobil park halindeyekn alev alev yandı Rize'de park halindeki 2 otomobil yandı. Çıkan yangında yaralanan olmazken, otomobiller kullanılmaz hale geldi. Yangın anı çevredekiler tarafından görüntülendi.
1.03.2024 Gündem
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Evinin önüne kendi mezarını yaptırdı
Evinin önüne kendi mezarını yaptırdı  Van'ın Gürpınar ilçesinde kravata olan düşkünlüğüyle bilinen bu nedeniyle evinin bir bölümünü kravat koleksiyonuna çeviren Bedir Akbulut (71), ölmeden önce kendi mezarını yaptırdı. İsmi ve doğum tarihi yazılı, ölüm tarihinin ise boş bırakıldığı mezarını bir ay önce yaşamını yitiren oğlu Mehmet Akbulut'un (35) vasiyeti üzerine yaptırdığını belirten Akbulut, "Oğlum ölmeden önce bana, mezarımı hazırlamamı istemişti. Ben de onun vasiyetini yerine getirdim. Kravata olan tutkum nedeniyle de mezar taşımın her iki tarafına kravat resminin bulunmasını istedim" dedi.
25.11.2023 Yaşam
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum Oyuncu Özge Özpirinçci'nin bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden babası Kadri Emrah Özpirinçci, 12 Ekim'de yaşama veda etti. Kadri Emrah Özpirinçci'yi gözyaşlarıyla toprağa veren ünlü isim, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj yayınlayarak babasına veda etti.
17.10.2023 Magazin
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
Bryan Randall öldü mü, Sandra Bullock’un sevgilisi neden öldü? Bryan Randall kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?
Bryan Randall öldü mü, Sandra Bullock’un sevgilisi neden öldü? Bryan Randall kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? Sandra Bullock'un 13 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Bryan Randall hayatını kaybetti. Bryan Randall’ın ölüm haberi sonrası hakkındaki aramalar arttı. Peki, Sandra Bullock'un sevgilisi Bryan Randall kimdir? Bryan Randall neden öldü, hastalığı neydi?
8.08.2023 Magazin
Ankara'da iki ayrı FETÖ soruşturmasında 22 gözaltı kararı
Ankara'da iki ayrı FETÖ soruşturmasında 22 gözaltı kararı  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ'ye yönelik yürüttüğü iki ayrı operasyonunda, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
14.03.2023 Gündem
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı Ankara'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında toplam 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 14 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
13.12.2022 Gündem
Ünlü şarkıcının korkunç sonu! Evlendikten saatler sonra öldü
Ünlü şarkıcının korkunç sonu! Evlendikten saatler sonra öldü Ünlü şarkıcının başına öyle korkunç bir şey geldi ki... Sevdiği kadını kollarına almış, onunla sonsuza dek mutlu olmaya söz verdikten sonra neşe içinde dans ediyordu. Ünlü şarkıcı için en güzel günleri ufukta görünüyordu. Ancak bu güzel başlayan masal korkunç gerçekle sona erdi.
30.11.2022 Magazin
Kimliğini unutan öğrenci polise verdiği cevapla milyonları ağlatmıştı! O genç kızın hayatından dram çıktı
Kimliğini unutan öğrenci polise verdiği cevapla milyonları ağlatmıştı! O genç kızın hayatından dram çıktı Osmaniye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na gireceği sırada kimliğini unuttuğu için gözyaşlarına boğulan Ayşe Sabancanlı, ailesine ulaşmaya çalışan görevli polislere “Annem de babam da vefat etti” şeklinde verdiği cevapla yürekleri burkmuştu. Aile üyelerinin kimliği getirmesiyle sınava zamanında giren Sabancanlı, bugün Vali Erdinç Yılmaz’la makamında görüştü. Ziyarette anne ve babasının ölümüyle ilgili konuşan Sabancanlı, babasının 2016 yılında akciğer kanserinden, annesinin de 2021 yılında ALS hastalığından vefat ettiğini söyledi.
20.06.2022 Yaşam
Dünyanın ilk tam siborg’u hayatını kaybetti
Dünyanın ilk tam siborg’u hayatını kaybetti Dünyanın ilk tam siborg’u olan İngiliz bilim insanı Peter Scott-Morgan, 64 yaşında hayatını kaybetti.
16.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tamamen felçli hasta, beynine yerleştirilen implantla iletişim kurdu
Tamamen felçli hasta, beynine yerleştirilen implantla iletişim kurdu Avrupalı bilim insanları, 2 yıllık çalışma sonucunda konuşamayan ve hareket edemeyen tamamen felçli bir kişinin beynine yerleştirilen bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) aracılığıyla iletişim kurmasını sağladı. İleri seviyedeki ALS hastası, 2 yıllık klinik deney sırasında ne yemek istediğini iletebildi.
23.03.2022 Sağlık
Bakan Koca açıkladı: Çok kısa bir zaman içinde başlatılacak
Bakan Koca açıkladı: Çok kısa bir zaman içinde başlatılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık tarafından yürütülen, evlilik öncesi tarama programına, dünyada sayılı ülkelerin yapabildiği genetik taramaların eklendiğini belirterek, "SMA taramasıyla başladığımız bu hizmet, tüm aile sağlığı merkezlerimizde ücretsiz olarak verilmektedir. SMA yenidoğan taramaları da çok kısa bir zaman içerisinde başlatılacaktır" dedi.
28.02.2022 Gündem
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği!
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği! Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşamını yitiren ünlü fizikçi Hawking'in mum heykeliyle olan konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Gökçek'in videoda Ateist olarak bilinen Hawking'in heykeline "Rabbimi inkar ediyordun, şimdi hesap veriyorsun" diye sorduğu görüldü. Peki, Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği...
26.02.2022 Gündem
Dünyada ilk kez Türkiye'de yapıldı! Büyük yenilik, artık hastane yerine evden de olacak...
Dünyada ilk kez Türkiye'de yapıldı! Büyük yenilik, artık hastane yerine evden de olacak... Dünyada ilk kez Türkiye'de yapıldı. Artık hastaneye gitmek yerine evden de yapılabilecek. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademisyenleri, EOG (göz sinyalleri), EKG (kalp sinyalleri) ve EMG (kas sinyalleri) sinyallerini tek bir kartla işlemeye olanak sağlayan dünyadaki ilk tümleşik biyo-sensörü geliştirdi. Geliştirilen sensör daha şimdiden İsrail, Hindistan ve İspanya gibi ülkelere ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
11.02.2022 Gündem
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
Cem Özdemir kimdir, aslen nereli? Cem Özdemir Almanya’da Tarım Bakanı mı oldu?
Cem Özdemir kimdir, aslen nereli? Cem Özdemir Almanya’da Tarım Bakanı mı oldu? Almanya’da Yeşiller partisinin en deneyimli siyasetçilerinden 55 yaşındaki Cem Özdemir’in kurulma aşamasında olan yeni koalisyon hükümetinde tarım bakanı olarak görev alacağı açıklandı. Angela Merkel’in yerine başbakanlık koltuğuna oturacak olan SDP üyesi Olaf Scholz, koalisyona katılacak partilere üye delegelerin 10 gün içinde ortak hükümet programına onay vereceklerini açıkladı. Peki, Cem Özdemir kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?
26.11.2021 Gündem
ALS hastaları için yaşam destek aparatı tasarladı
ALS hastaları için yaşam destek aparatı tasarladı Gaziantep'te oturan 9 yaşındaki Ela Ersönmez, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik "Kas Yetersizliği Yaşayan Hastalar İçin Her Yöne Dönebilen Yaşam Destek Aparatı" geliştirdi.
13.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor!
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor! Doğru ve sağlıklı beslenmenin hayatımızdaki yeri, bedenimiz kadar ruhumuzu da önemli ölçüde etkiliyor. Kilo vermeye veya kilo almaya yönelik beslenme prensiplerinin yanı sıra, hastalıklarda beslenme yaklaşımları da önemli bir faktör. Doğru zamanlarda doğru gıdalarla beslenmek kişinin ruhsal olarak dengede olmasını ve mutluluk duygusunu pekiştirirken, yaşam kalitesini de arttırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Türköner mutluluk veren ve beyin sağlığını koruyan besinleri anlattı.
1.10.2021 Sağlık
Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir?
Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir? Amyotrofik lateral skleroz (ALS), beyni ve omuriliği etkileyen dejeneratif bir hastalıktır. İstemli kasların kontrolünün kaybına neden olan kronik bir hastalık olan ALS, konuşmayı, yutmayı ve uzuv hareketlerini kontrol eden sinirleri etkiler. Peki, Als hastalığı nedir, neden olur? Als hastalığı ile karıştırılan hastalıklar nelerdir? İşte ALS hakkında bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü Almanya’daki Yaşlanma Araştırmaları Merkezi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak yer alan Dr. Seda Koyuncu'nun 4 yıldır üzerinde çalıştığı proje ile yaşlanmanın en önemli şifrelerinden biri daha çözüldü.
11.08.2021 Sağlık
INVAMED-RD GLOBAL: SGK'ya hiçbir tıbbi cihaz satılmamıştır
INVAMED-RD GLOBAL: SGK'ya hiçbir tıbbi cihaz satılmamıştır INVAMED-RD GLOBAL'den, CHP Milletvekili Murat Emir'in iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "Şirketlerimizce SGKya ihaleyle veya ihalesiz hiçbir tıbbi cihaz satılmadığı, kaldı ki ülkemizde hiçbir tıbbi cihaz şirketinin bu şekilde SGKya ürün satmasının mümkün olmadığı SGK mevzuatı ve Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hükümlerince belirlenmiştir" ifadesi yer aldı.
17.07.2021 Gündem
Uzmanından müsilaj uyarısı: Felç riski var
Uzmanından müsilaj uyarısı: Felç riski var Müsilajın denizdeki canlılara ve tüketilmeleri halinde insan beynine etkilerini değerlendiren Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "İtalya’da 2011 yılında yapılan çalışmaya göre, müsilajın içindeki yağlı yapının cıva, bakır gibi ağır metalleri tutmaya yatkın olduğunu ortaya koydu. Deniz dibine çöken müsilajın kabuklu deniz canlıları tarafından süzülmesi ve bunların gıda olarak tüketilmesi felç, Alzheimer, ALS, MS, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalık riskini artırmaktadır" dedi.
12.06.2021 Sağlık
"Gelirlerinin yüzde 30'unu tedaviye harcıyorlar"
"Gelirlerinin yüzde 30'unu tedaviye harcıyorlar" Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de yaklaşık 5 ila 7 milyon kişinin SMA ve ALS gibi nadir hastalıklarla mücadele ettiği belirtildi. Dernek tarafından yapılan araştırmaya göre, nadir hastalıkların tedavisi için yıllık ortalama 12 bin 510 lira harcama yapılıyor.
26.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Als ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki als haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.