Alparslan

Alparslan

Son dakika alparslan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alparslan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alparslan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alparslan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alparslan gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.768 alparslan haberi bulunmuştur. Tüm alparslan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gemi, Singapur'dan önümüzdeki hafta başında yola çıkacak. İki aya yakın bir seyir süresi var. Bu platformun kendisi 10 milyon metreküp gaz üretecek." dedi.
26.07.2024Ekonomi
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Avrupa Birliği (AB) çapındaki 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil olmaya hak kazandığını belirterek, “Adana Sanayi Odası olarak ADİM ağına dahil olmayı hak kazandık” dedi.
24.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde Lefkoşa’dan dünyaya seslendi ve Kıbrıs sorununda iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirterek “Aynı suda iki defa yıkanılmaz, Kıbrıs’ta federasyonun mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.
21.07.2024Gündem
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadır
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, herhalde Dendias gibi bize sataşma yapmazsın’ dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi" dedi.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırma
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırmaKıbrıs Barış Harekatı'nda dönemin Başbakanı Ecevit’in “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kalabalık bir heyetle katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı.
20.07.2024Gündem
Türkiye, Somali'de petrol ve doğal gaz arayacak
Türkiye, Somali'de petrol ve doğal gaz arayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Somali offshore'unda petrol ve doğal gaz aramak için anlaşma imzaladığını açıkladı.
18.07.2024Ekonomi
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı: Rize açıklarında sondaja başlamayı hedefliyoruz
Bakan Bayraktar açıkladı: Rize açıklarında sondaja başlamayı hedefliyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Karadeniz’de keşiflere ihtiyacımız var. Bu anlamda Rize açıklarında arama programımız da var. Petrol rafinesi olduğunu düşündüğümüz alanda sondaja başlamayı hedefliyoruz" dedi.
14.07.2024Ekonomi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
13.07.2024Ekonomi
Bakan Güler: Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmeyeceğiz
Bakan Güler: Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmeyeceğizMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bakanlığımızın hain FETÖ'yle mücadelesi, örgütle iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
12.07.2024Gündem
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümü ve temiz enerji konularında Dünya Bankası ile iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
10.07.2024Ekonomi
BOZKURT İŞARETİ TARİHİ | Bozkurt işaretinin anlamı nedir, bozkurt işareti ne demek? Bozkurt sembolü ne zaman çıktı, Atatürk bozkurt işareti yaptı mı?
BOZKURT İŞARETİ TARİHİ | Bozkurt işaretinin anlamı nedir, bozkurt işareti ne demek? Bozkurt sembolü ne zaman çıktı, Atatürk bozkurt işareti yaptı mı?Avusturya maçında attığı 2 golle dünyanın gündemine oturan Merih Demiral’ın Bozkurt işareti yapması tepki çekti. Almanya'nın başvurusu üzerine Merih Demiral hakkında UEFA soruşturma başlattı. Öte yandan TFF konuya ilişkin bir savunma dosyası hazırladı. Peki Bozkurt işareti ve simgesi ne demek, Bozkurt sembolü ne zaman çıktı, Atatürk bozkurt işareti yaptı mı? Bozkurt işaretini ilk kim yaptı? İşte Bozkurt işaretinin anlamı ve merak edilen diğer detaylar…
5.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin ziyareti! Merih Demiral'e soruşturma sonrası Almanya'ya gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin ziyareti! Merih Demiral'e soruşturma sonrası Almanya'ya gidecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programlarını erteleyerek EURO 2024 çeyrek final maçında A Milli Takıma destek olmak için Almanya'ya gidecek. Merih Demiral gol sevincinde bozkurt işareti yapmasına ilişkin, 'Bir gol sevinci vardı aklımda, onu yaptım, Türklükle alakalı. Herhangi bir mesaj yok.' açıklamasında bulunmuştu.
4.07.2024Gündem
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etti.
3.07.2024Gündem
Sanayide ara eleman sorunu büyüyor: Mavi yaka beyaz yakadan daha fazla para kazanıyor
Sanayide ara eleman sorunu büyüyor: Mavi yaka beyaz yakadan daha fazla para kazanıyorİzmir'de, 61 ilin ihracatını geçen Torbalı ilçesindeki fabrikalarda, 10 bin meslek lisesi mezunu yetişmiş ara eleman aranıyor; ancak bulunamıyor. Tercih dönemi öncesi gençlere, "meslek liselerini tercih edin, ara elaman değil, aranan eleman olun" çağrısı gelirken, büyüyen ara eleman sorunuyla ilgili Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Fabrikalar, sanayi tesisleri hepsi üç vardiya çalışmak istiyor. Yeni makineler, yeni yatırımlar yapmak istiyor; fakat bu makineleri çalıştıracak, yeni vardiyada çalışacak eleman bulamadıkları için tam kapasiteyle çalışamıyorlar" dedi.
3.07.2024Ekonomi
Güneş enerjisinde rekor!
Güneş enerjisinde rekor!Türkiye’de bayramın ilk günü güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün içinde yüzde 44’ü aşarak rekor kırdı.
19.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım’a tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım’a tebrik telefonuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nı telefonla arayarak kutladı.
18.06.2024Gündem
Güneş enerjisinde rekor kırıldı! Bakan Bayraktar açıkladı
Güneş enerjisinde rekor kırıldı! Bakan Bayraktar açıkladıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bayramın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminin toplam üretim içinde yüzde 44'ü aşan pay aldığını söyledi.
18.06.2024Ekonomi
MHP lideri Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti
MHP lideri Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret ettiMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.
16.06.2024Gündem
MHP lideri Bahçeli: Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız, bizde çatlama olmaz
MHP lideri Bahçeli: Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız, bizde çatlama olmazMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in, Beştepe'deki anıt mezarını ziyaret etti. Bahçeli, ziyaretin ardından yaptığı açıklama, "Cumhur İttifakı devam edecektir. Bizde çatlama olmaz. Biz ne kerpiciz ne toprağız. Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız. Kayaların parçalanması gürültülü olur ama sonuç vermez. O yüzden siyasiler kaynaşmada, barışmada samimi olmalı, milletin huzurunu bozacak davranışlardan kaçınmalı." ifadelerini kullandı.
16.06.2024Gündem
Erdoğan, İspanya'ya gitti
Erdoğan, İspanya'ya gittiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8'inci Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere Madrid'e gitti.
12.06.2024Gündem
Bakan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuştu
Bakan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuştuEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nun ‘Geleceğin Teknolojik Ekosistemi: İnsanların ve Gezegenin Yararına’ başlıklı panelinde konuştu.
7.06.2024Ekonomi
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda, toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
4.06.2024Gündem
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda, toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
4.06.2024Gündem
Adana'da üniversite öğrencileri TEKNOFEST'te şampiyonluk hedefliyor! Başarıyla tamamladı
Adana'da üniversite öğrencileri TEKNOFEST'te şampiyonluk hedefliyor! Başarıyla tamamladıAdana'da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri, bu yıl Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFES'te derece elde etmeyi hedefliyor.
3.06.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Alparslan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alparslan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.