Alevi Dernekleri

Alevi Dernekleri

Son dakika Alevi dernekleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alevi dernekleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alevi dernekleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alevi Dernekleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alevi dernekleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 210 alevi dernekleri haberi bulunmuştur. Tüm alevi dernekleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski CHP'li Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: Alsın kırk haramilerini gitsin
Eski CHP'li Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: Alsın kırk haramilerini gitsin 14 Mayıs 2023 Seçim sonuçlarını eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen'in CNN TÜRK'te değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini yanlış yönettiğini belirten Sevigen, "Kılıçdaroğlu bugün istifa etmeli" dedi.
15.05.2023 Gündem
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Ömer Çelik’ten CHP’nin ‘YAŞ’ kararları eleştirisine tepki
Ömer Çelik’ten CHP’nin ‘YAŞ’ kararları eleştirisine tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yüksek Askeri Şura kararlarını eleştirmesine yönelik, “Bu açıklamalar tamamen bir nifak siyasetinin neticesidir. Terörle mücadele bağlamında bir operasyon hazırlığı yapılırken bu açıklamaları yapmak sorumsuzluktan başka bir şey değildir. Bunlar, sürekli askeri ve yargı vesayeti üzerinden hesaplaşmaya çalışmayı bir gelenek haline getirmişler. Bunun dozu ve aralığı azalsa da bu huy değişmiyor” dedi.
6.08.2022 Siyaset
Cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına saldırı! 45 dakikada üç noktada provokasyon...
Cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına saldırı! 45 dakikada üç noktada provokasyon... Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan Cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına önceki gün kısa süreli aralıklarla saldırı yapıldı. Ahmet Ozan K.’nın (24) 45 dakikada üç ayrı noktada saldırı yaptığı tespit edildi. İlk ifadesinde kimseden talimat almadığını savunan saldırganın bağlantıları araştırılıyor.
1.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni A takımına ilk talimat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni A takımına ilk talimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde yeniden belirlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan toplantıda ilk talimatını verdi.
26.03.2021 Siyaset
Terör örgütü üyesi Rus'tan annesine korkunç sözler
Terör örgütü üyesi Rus'tan annesine korkunç sözler Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda İncirlik Üssü ile Alevi dernekleri ve vatandaşlara yönelik eylem arayışında olduğu gerekçesiyle yakalanıp tutuklanan Rus şüphelinin yakalanmadan önce kaldığı otelde annesiyle buluşması güvenlik kamerası tarafından görüntülendi
29.09.2021 Gündem
DEAŞ, Aleviler, HDP'liler ve ülkücülere saldırarak kaos çıkarmayı planlamış
DEAŞ, Aleviler, HDP'liler ve ülkücülere saldırarak kaos çıkarmayı planlamış DEAŞ'lı teröristlerin farklı bir strateji izlediği, ülkü ocakları, HDP, Alevi dernekleri ve stadlara saldırı düzenleyerek kaos ortamı yaratmak istediği belirlendi
29.09.2021 Gündem
‘Darbeyi MİT’e beş ay önce anlattım!’
‘Darbeyi MİT’e beş ay önce anlattım!’ Fethullah Gülen’in 35 yıl boyunca sağ kolu olan, sonrasında ayrılarak örgüte karşı mücadele eden Nurettin Veren, FETÖ hakkında hiç bilinmeyen çarpıcı gerçekleri anlattı.
29.09.2021 Gündem
Gülen'in eski sağ kolu: Akşener'i Çiller'e cemaat tavsiye etti
Gülen'in eski sağ kolu: Akşener'i Çiller'e cemaat tavsiye etti Bir dönem Gülen'in sağ kolu olan Nurettin Veren, Meral Akşener'i Çiller'e cemaatin tavsiyesi ettiğini söyledi, "Gülen'le beraber FEM Dershanesi Genel Müdürü'nü falakaya yatırdık." dedi.
29.09.2021 Gündem
Türkiye yalnız değil 39 ülke ayakta
Türkiye yalnız değil 39 ülke ayakta FETÖ’cülerin darbe girişimi sonrasında Batı ‘üç maymun’u oynarken, halklar ise demokraside birleşti. 39 ülkede binlerce kişinin katılımıyla yapılan mitinglerde darbe girişimi kınandı. Sadece Almanya’daki etkinliğe 20 bin kişi katıldı
29.09.2021 Gündem
FETÖ Alevileri de yok etmek için çalışmış
FETÖ Alevileri de yok etmek için çalışmış Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Alevi-Sünni çatışması çıkartmak için kurduğu alevi derneklerinin kapatılması sonrası, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve Cemevi Dedesi Seyit İbrahim Erenler değerlendirmelerde bulundu.
29.09.2021 Gündem
Cem Vakfı kapatılan FETÖ'cü Alevi dernekleri hakkında açıklama yaptı
Cem Vakfı kapatılan FETÖ'cü Alevi dernekleri hakkında açıklama yaptı Cem Vakfı OHAL'in ilk kararnamesi ile kapatılan kurumlar hakkında açıklama yaptı
29.09.2021 Gündem
Sivas’ta ’2 Temmuz’ alarmı
Sivas’ta ’2 Temmuz’ alarmı SİVAS Olayları’nın 23’üncü yıl dönümü nedeniyle yarın kentte düzenlenecek anma programları öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Otel çevresi ve anma programına katılacakların geçiş güzergahlarında 3 bine yakın polisin görev alacağı bildirildi.
29.09.2021 Gündem
İbadethane statüsü hâlâ beklemede
İbadethane statüsü hâlâ beklemede Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıza Eroğlu Yalova’da “Yeni hükümetten cemevlerine yönelik düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz” dedi...
29.09.2021 Gündem
Devlet cemevine neden gitmiyor?
Devlet cemevine neden gitmiyor? CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na, “Cemevlerindeki şehit cenazelerine devlet erkanının katılmama uygulamasının gerekçesi nedir?” diye sordu...
29.09.2021 Gündem
Davutoğlu'ndan Alevi Kültür Dernekleri'ne  ziyaret
Davutoğlu'ndan Alevi Kültür Dernekleri'ne ziyaret Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile bir araya geldi.
29.09.2021 Gündem
‘Bu ateş hepimizi yakar’
‘Bu ateş hepimizi yakar’ Alevi evlerine çarpı işareti konuldu
29.09.2021 Gündem
Alevi derneklerinden 'işaretleme' protestosu
Alevi derneklerinden 'işaretleme' protestosu "Biz Aleviler bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Barışı savunacağız"
29.09.2021 Gündem
Molotoflarla polise saldırdılar!
Molotoflarla polise saldırdılar! Gazi Mahallesi'nde polis, cemevinin bulunduğu caddeyi barikatlarla kapatıp taş ve molotofkokteyliyle saldıran göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
29.09.2021 Gündem
‘Utanç müzesi olana kadar biz buradayız’
‘Utanç müzesi olana kadar biz buradayız’ 33 aydının yakıldığı Sivas katliamının 22’nci yılında Madımak Otel önünde toplanan 15 bin kişi, binanın ‘utanç müzesi’ yapılması talebini tekrarladı. ‘Sivas’ın hesabı sorulacak’ sloganları atan kalabalık, ellerinde de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı
29.09.2021 Gündem
Tan'a yeniden adaylık teklif edildi
Tan'a yeniden adaylık teklif edildi İmralı ziyaretinin ardından HDP'de aday listesi yeniden ele alınırken, Kürt muhafazakâr çevrelerde tepkiyle karşılanan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın aday gösterilmemesi konusunda yeni bir gelişme yaşandı...
29.09.2021 Gündem
‘Başbakan olumlu bakıyor’
‘Başbakan olumlu bakıyor’ Baba Mansur Ocağı Başkanı Hızır: ‘Temel sorunlar görüşüldü...
29.09.2021 Gündem
Okul boykotuna biber gazı
Okul boykotuna biber gazı Birleşik Haziran Hareketi dün laik eğitim için ülke genelinde ‘uyarı boykotu’ yaptı...
29.09.2021 Gündem
Ortalık fena karıştı!
Ortalık fena karıştı! İZMİR'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi.
29.09.2021 Gündem
CHP’li vekilin oğlu gözaltında
CHP’li vekilin oğlu gözaltında Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen’in ’laik ve bilimsel eğitim’ için İzmir’de gerçekleştirdiği protestolar da CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu da gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alevi Dernekleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alevi dernekleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.