Gazete Vatan Logo

‘Darbeyi MİT’e beş ay önce anlattım!’

Fethullah Gülen’in 35 yıl boyunca sağ kolu olan, sonrasında ayrılarak örgüte karşı mücadele eden Nurettin Veren, FETÖ hakkında hiç bilinmeyen çarpıcı gerçekleri anlattı.

‘Darbeyi MİT’e beş ay önce anlattım!’

CNN Türk’te katıldığı ‘Türkiye’nin Gündemi’ programında konuşan Yeni Akit yazarı gazeteci Nurettin Veren’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

DARBE EMRİNİ ÖKSÜZ GETİRDİ: 5 ay önce MİT yetkililerine 200 imamın ve örgütün çekirdek kadrosunun isimlerini tek tek verdim. Bunların darbe hazırlığında olduklarını da söyledim. Hatta darbe gecesi Akıncı Üssü’nde olan ve yakalanmasına rağmen 20 dakikada serbest bırakılan Darbe’nin imamı Sakarya İlahiyat Fakültesi üyesi Adil Öksüz’ü ve onun üstünde yer alan ismi de verdim. Öksüz, darbe emirlerini Pensilvanya’dan darbe girişiminden iki gün önce getirdi. Ancak verdiğim liste Hakan Fidan’a iletilmemiş.

TSK’NIN YÜZDE 85’İ ONLARDAN: Şu anda Cemaat’in süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. Bunu 2005’te dile getirdim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk böyle doluyor.

BÜYÜKANIT’IN YANINDAKİ FETÖCÜ: 2007’de Londra’ya giden Yaşar Büyükanıt’ın yanında sivil kıyafetli olarak yetiştirdiğim öğrencilerden Muhittin adında bir askeri gördüm. Büyükanıt bunu bilmiyorsa zaten yapacak bir şey yok. Bilerek almışsa benim yapacağım bir şey yok. Bunun üzerine kendi internet sayfamı kapattım. (Programa gelen bilgi üzerine bu kişinin Tuğamiral Muhittin Ergin olduğu, o dönemde Londra’da deniz ataşesi olarak görev yaptığı ve şu anda tutuklandığı belirtildi.)

Haberin Devamı

NASA’YA BİLE ADAM SOKTULAR: Gülen örgütü Twitter, Facebook, Apple gibi dünya teknoloji devlerine üst düzey yöneticiler soktu. Bu insanlar örgütün yurt dışındaki önemli kolejlerinde yetişti. NASA’ya bile cemaat adam soktu. Malezya’daki kolejden yetişen 5 kişi 1993’te dünya bilgisayar şampiyonasına katıldı ve birinci oldular. Bu isimler daha sonra NASA’ya girdi.”

BİR SONRAKİ SİBER SALDIRI: Cemaat dünyada benzeri pek çok yapıya böyle sızdı. Yani Türkiye’ye ciddi bir siber saldırı yapabilecek güce sahip ve şimdiden uyarıyorum. Cemaatin bir sonraki saldırısı bankaları, devlet kurumlarını, iletişimi hedef alan oldukça kapsamlı bir siber saldırı olacak. Gülen, ‘Dünyada 22 ülke bölünecek bunların arasında Türkiye’de var’ dedi.”

Haberin Devamı

GÜLEN’İN BEYNİNİ YIKIYORLAR: Gülen sürekli ilaç alıyor. Bu ilacın bir tanesinin vücuttan atılması 3 ayı buluyor. Aslında Gülen birilerinin beynini yıkarken birileri de (doktorları) onun beynini yıkıyor.

İHTİŞAMI ÇOK SEVER: Gülen’e 1980’li yıllarda İlhan İşbilen tarafından Opel Senatör marka 3 ton ağırlığında zırhlı bir araç aldırdı. Yamanlar Kolejindeyken aldırdığı masaj koltuğu ise bir otomobil fiyatına eşdeğerdi. Masaj için ayda 150 bin dolar harcıyor.

AK Parti içindeki Gülenci isimler

Veren, Ak Parti içinde Gülen’e yakın isimler arasında Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Coşkun ve Mehmet Sağlam’ın olduğunu iddia etti. Veren, bu isimleri 2008-2009 yıllarında yüz yüze uyardığını ancak yine de kendisine inanmadıklarını, örgütle ilişkilerini sürdürmeye devam ettiklerini savundu. Veren, AK Partili Coşkun’u kendisinin örgüte kazandırdığını ancak daha sonra yaptığı uyarılara rağmen Coşkun’un örgütte kalmaya devam ettiğini, elindeki son arsasını da örgüte bağışladığını anlatı.

Haberin Devamı

‘Alevi imamı’ da var

Fethullah Gülen’in Alevi dernekleri üzerine sorulan soruya yanıt veren Nurettin Veren, “Nuri Gündoğan Alevi imamıydı” dedi. Nuri Gündoğan’ın son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını ifade eden Nurettin Veren, “Eğer hala oradaysa Melih Gökçek’e söylüyorum, onu orada barındırmayın” dedi.

Akşener iddiası

Gülen’in güçlenmesinde devlet olanaklarının büyük payı olduğunu söyleyen Veren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit’in kendilerine nasıl yardımlar yaptığını, önlerini nasıl açtığını tek tek örnekler ile anlattı. Veren, 1990’lı yıllarda Meral Akşener, Işılay Saygın ve Ufuk Söylemez’i, Gülen’in isteğiyle Çiller’in bakan yaptığını, kendisinin de aracı olduğunu iddia etti. Veren, Akşener’in kendisine gönderdiği, üzerinde tarih olmayan bir mektubu da programda gösterdi.

FEM müdürünü falakaya yatırdı

Gülen ile birlikte geçirdiği zamanlarda Gülen’in çocukları dövdüğünü ve kızdığı isimleri falakaya yatırdığını anlatan Veren, bunlara bire bir şahit olduğunu söyledi: “Mesela Mehmet Demircan (Ali Katırcıoğlu’nun damadı). FEM Dershaneleri’nin hepsinin genel müdürü. Yarım saat geç geldi diye azarladı onu. Ayağını bağlattı, bana da ‘Ucundan tut’ dedi. Tereddüt ettim ama bir ucundan tuttum. Gülen elindeki kalınca bir sopayla 5-10 kere vurdu. Bir tane de koluna vurdu. Hatta kolu çatladı.”

Haberin Devamı

Çocuklara hortumlu dayak

“Çocukları Kestanepazarı’ndayken dövüyormuş. Ben çok şahit olmadım ama Latif hoca o zamanlar Kuran kursuna 11 yaşında geldiği dönemde, çocuklar 11-12 yaşında, çocukları müthiş dövüyor. Biz tabi üniversitedeyiz, Kuran kursunda her gün değiliz. 1975’lerde çocukları hortumla dövdüğüne şahit oldum.”

Param yok köle olayım

Programa katılan diğer isim olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş ‘himmet’ toplantılarında yaşanan çok ilginç bir olayı şöyle anlattı: “Bir himmet toplantısında büyük bağışlar yapıldı. Gruptaki kişilerden biri ayağa kalkarak, ‘Benim bağışlayabileceğim bir şey yok. Ama burada zengin kişiler var. Beni köle olarak almanızı ve bana ödediğiniz kölelik parasını himmet olarak bağışlamak istiyorum. Bir şey veremem ama en azından kölelik paramı vereyim’ dedi.”