Alaska

Alaska

Son dakika Alaska haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alaska ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alaska haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alaska

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alaska gelişmeleri de dahil olmak üzere 432 alaska haberi bulunmuştur. Tüm alaska haberleri aşağıda listelenmiştir.
(Ay tutulması canlı izle) NASA Ay Tutulması canlı yayın var mı, nasıl izlenir? Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle
(Ay tutulması canlı izle) NASA Ay Tutulması canlı yayın var mı, nasıl izlenir? Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle Yılın ilk ay tutulması için heyecan dorukta. Astroloji meraklıları, Ay tutulmasının detaylarını heyecanla bekliyor. Tutulmanın etkileri sorgulanırken canlı yayın ile takip edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Ay tutulması saat kaçta başlayacak, NASA Ay Tutulması canlı yayın nasıl izlenir? İşte Youtube canlı yayın izleme linki ile Yarı gölgeli Ay Tutulması canlı izle…
25.03.2024 Gündem
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?
Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Gökyüzündeki büyüleyici olaylardan biri olan yılın ilk Ay tutulması geldi. Ancak bu kez, Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, 20 Mart'taki Bahar Ekinoksu sonrasında, yani "Solucan Ayı" döneminde yarı gölgeli olarak gerçekleşecek. Peki, 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Kısaca ay tutulması nedir?
25.03.2024 Astroloji
ABD Havacılık Dairesi, Boeing 737-9 MAX uçaklarında soruşturma başlattı
ABD Havacılık Dairesi, Boeing 737-9 MAX uçaklarında soruşturma başlattı ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), dün Boeing 737-9 MAX uçaklarında resmi soruşturma başlattığını duyurdu.
12.01.2024 Dünya
Boeing hatasını kabul etti! THY inceleme başlattı
Boeing hatasını kabul etti! THY inceleme başlattı Boeing şirketi, uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili hatalarını kabul ettiklerini açıkladı.
10.01.2024 Gündem
Alaska Havayolları, tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indiriyor
Alaska Havayolları, tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indiriyor Alaska Havayolları, Boeing 737-MAX 9 tipi uçakta yaşanan basınç düşüşünün ardından acil iniş gerçekleştirmesinin ardından filosundaki tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indirme kararı aldı.
6.01.2024 Dünya
Alaska'da  deprem! Tsunami alarmı verildi
Alaska'da deprem! Tsunami alarmı verildi Alaska’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
16.07.2023 Dünya
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı Dünya'da sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen nesli koruma altındaki inci kefalinde, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı öncesi, balıkçılar son kez ağlarını attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, üreme göçüne en büyük engelin kaçak avcılık olduğunu belirterek, "Fakat bu sefer maalesef kaçak avcılığa ek olarak kuraklığa bağlı olarak ortaya çıkan akarsu debilerinin düşüklüğü ortaya çıktı. Çünkü geçen yıllara oranla şu anda Van Gölü'ne dökülen akarsu debilerinde çok ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
14.04.2023 Gündem
Öldürdüğü kadın sayısı bilinmiyor! Bu yöntemle kandırdı, başlarını ezip tecavüz etmiş
Öldürdüğü kadın sayısı bilinmiyor! Bu yöntemle kandırdı, başlarını ezip tecavüz etmiş Bir dönemin en azılı seri katiliydi. Kadınları ilan vererek kandırıp ağına düşürüyordu. Vahşi şekilde kurbanlarını öldüren acımasız katil, tecavüz edip ülkenin ıssız noktalarına bırakıyordu. O katille ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte haberin detayları...
16.03.2023 Dünya
Patronunun ahlaksız teklifi yüzünden oyunculuğu bıraktı! 'Çok ağladım'
Patronunun ahlaksız teklifi yüzünden oyunculuğu bıraktı! 'Çok ağladım' Son olarak 'What Comes Around' adlı filmde rol alan oyuncu Grace Van Dien, yaşadığı bir taciz olayından sonra oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Sosyal medya yayıncılığına yönelen Van Dien, söz konusu ahlaksız tekliften bahsederek; bir film yapımcısının kendisine üçlü ilişki teklif ettiğini anlattı.
11.03.2023 Magazin
Şili Depremi ne zaman oldu, kaç dakika sürdü, büyüklüğü kaçtı? Şili depreminde kaç kişi öldü?
Şili Depremi ne zaman oldu, kaç dakika sürdü, büyüklüğü kaçtı? Şili depreminde kaç kişi öldü? Şili Depreminde kaç kişi öldü, Büyük Şili Depremi ne zaman oldu, kaç saniye sürdü? Maraş merkezli depremlerin ardından sorularına yanıt aranmaya başlandı. Yeryüzünde ölçülmüş en büyük deprem Şili'nin Valdivia kentinde meydana geldi. Enerji boşalımı açısından kıyaslandığında ise bir sonraki en büyük deprem 9.2 ile 27 Mart 1964 tarihinde Alaska'da gerçekleşti.
22.02.2023 Gündem
Anne ve bebeğine saldırdı, görenler küreklerle koştu! Dehşet böyle bitti
Anne ve bebeğine saldırdı, görenler küreklerle koştu! Dehşet böyle bitti ABD'de bebeği ile birlikte okuldan çıkıp bir kliniğe doğru giden genç anne, yolda korkunç bir saldırıya uğradı. Kar fırtınası nedeniyle görüşün de azalmasıyla karşısındaki 'iri kişi'nin ne olduğunu fark edemeyen kadının yapabileceği hiçbir şey yoktu. Çevredekiler ellerinde kürekle koştu, dehşetin sonu böyle bitti...
22.01.2023 Dünya
Dünya yüzeyinin ısınmasına sebep olacak! NASA duyurdu, eşi görülmemiş miktarda su buharı...
Dünya yüzeyinin ısınmasına sebep olacak! NASA duyurdu, eşi görülmemiş miktarda su buharı... NASA’dan yapılan açıklamada, Ocak’ta Tonga’da meydana gelen yanardağ patlamasıyla 58 binden fazla olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadar büyük bir su buharı bulutunun Dünya yüzeyinden 12 ila 53 kilometrede bulunan stratosfere püskürtüldüğü ve bu büyük miktarda su buharının, Dünya’nın küresel ortalama sıcaklığını geçici olarak etkileyebileceği belirtildi.
4.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
İnci kefalinin üreme göçü su altından görüntülendi
İnci kefalinin üreme göçü su altından görüntülendi Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin üremek için yaptığı zorlu yolculuk su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan tarafından su altı kamerasıyla görüntülendi.
23.05.2022 Yaşam
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi Büyük tehlike! Hava sıcaklıkları artıyor. Rekor artışlar görülecek. Tarih belli oldu. Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 2026 yılına kadar hava sıcaklıklarında yeni bir rekor kırılacağı tahmininde bulundu. Kayıtların tutulmasından beri dünyada en sıcak yıl 2016 olmuştu.
10.05.2022 Gündem
Yıllar sonra karşılaştığı kardeşi çocuklarının annesi oldu
Yıllar sonra karşılaştığı kardeşi çocuklarının annesi oldu ABD'de yaşanan olayda küçük yaşta başka aileye evlat verilen Mark MacDonald, yıllar sonra kız kardeşini buldu. Çocuğu olamadığı için taşıyıcı anne sistemiyle çocuk sahibi olmak isteyen McDonald'ın yardımına uzun zaman sonra bulduğu kız kardeşi yetişti.
4.04.2022 Dünya
R harfi ile hayvan isimleri - R ile başlayan hayvanlar...
R harfi ile hayvan isimleri - R ile başlayan hayvanlar... İnsanlar özellikle de bulmaca çözerken ve isim şehir oyunu oynarken bir harf ile başlayan hayvanları sıkça düşünür. Bazı harflerde bulunan hayvanlar çoğu zaman insanların aklına gelmeyebiliyor. Bu nedenle de en çok aranan kelimeler arasında yer alan "R" harfi ile başlayan hayvanlar sıkça araştırılıyor.
22.02.2022 Gündem
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum...
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum... Dünya şokta. Ajanslar son dakika duyurdu. ABD Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından ABD’nin Kaliforniya'dan Alaska'ya kadar olan batı kıyısı ile Kanada'daki Britanya Kolumbiyası eyaleti için tsunami uyarısında bulundu.
15.01.2022 Dünya
ABD'de 6.7 büyüklüğünde deprem! ilk bilgiler geldi
ABD'de 6.7 büyüklüğünde deprem! ilk bilgiler geldi ABD’nin Alaska eyaletinde 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
11.01.2022 Dünya
ABD Konsolosluğu, Adana doğumlu astronot adayı Deniz Burnham'ı tebrik etti
ABD Konsolosluğu, Adana doğumlu astronot adayı Deniz Burnham'ı tebrik etti Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu, NASA tarafından 2021 astronot aday programına seçilen Adana doğumlu Deniz Burnham (36) için tebrik mesajı yayımladı.
8.12.2021 Gündem
Deniz Burnham kimdir? NASA’nın astronot adayı Deniz Burnham nereli?
Deniz Burnham kimdir? NASA’nın astronot adayı Deniz Burnham nereli? Deniz Burnham, NASA’nın astronot adayları arasında yer aldı. NASA’da yaptığı staj ile de kariyerine astronot olarak devam edecek Deniz Burnham Türkiye’de gündem oldu. Adana’da dünyaya gelen ve eğitimini ABD’de sürdüren Deniz Burnham’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Deniz Burnham kimdir? İşte Deniz Burnham’ın hikayesi!
8.12.2021 Gündem
Ay tutulması ne zaman, cuma günü ay tutulması mı var? En uzun ay tutulması 2021!
Ay tutulması ne zaman, cuma günü ay tutulması mı var? En uzun ay tutulması 2021! Ay tutulması ne zaman, cuma günü ay tutulması mı var? NASA, Ay tutulmasının süre itibarıyla son yüzyıl tarihine geçeceğini açıkladı. Bu yıl ikinci kez meydana gelecek olan Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalması ile gerçekleşiyor. Peki, Ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması ne kadar sürecek? İşte en uzun ay tutulması 2021…
17.11.2021 Gündem
Türkiye ile ABD arasındaki saat farkı 1 saat artıyor
Türkiye ile ABD arasındaki saat farkı 1 saat artıyor ABD'de 7 Kasım'da yerel saatle 02.00'de saatlerin bir saat geri alınmasıyla Türkiye ile ABD arasındaki saat farkı bir saat daha artacak.
6.11.2021 Dünya
ABD'de tüm çabalar sonuç vermedi: Salgın istenen seviyeye gerilemedi
ABD'de tüm çabalar sonuç vermedi: Salgın istenen seviyeye gerilemedi ABD'de aşı olmayanlar yüzünden beklenen düşüş yakalanamadı. Ülkede aşılama, test ve maske zorunluluğu gibi her türlü çabaya rağmen COVID-19 salgınıyla mücadelede istenilen seviye ulaşılamadı.
30.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Alaska ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alaska haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.