Gazete Vatan Logo

Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?

Gökyüzündeki büyüleyici olaylardan biri olan yılın ilk Ay tutulması geldi. Ancak bu kez, Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, 20 Mart'taki Bahar Ekinoksu sonrasında, yani "Solucan Ayı" döneminde yarı gölgeli olarak gerçekleşecek. Peki, 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Kısaca ay tutulması nedir?

Ay tutulması ne zaman 2024, kısaca ay tutulması nedir? 25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?

25 Mart ay tutulması saat kaçta, Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024? Yılın ilk Ay tutulması yaklaşıyor, ancak Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, 25 Mart'ta yarı gölgeli olarak gerçekleşecek. Ancak endişelenmeyin, Eylül'deki tutulma Türkiye'den görülebilecek.

25 Mart ay tutulması saat kaçta, ne zaman?

Tutulma 25 Mart sabahı saat 07.53'te başlayacak ve en üst noktasına saat 10.12'de ulaşacak. Saat 12.32'ye kadar devam edecek.

Ay tutulması Türkiye’den gözlemlenecek mi?

Ay tutulması Türkiye'den gözlemlenmeyecek. Kıta Amerika, Antarktika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya'dan izlenebilecek.

Bu senenin ilk Ay tutulması 25 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek. Meydana gelecek tutulma Yarı gölgeli ay tutulması şeklinde yaşanacak.

Türkiye'de ay tutulması ne zaman olacak 2024?

Ancak umutsuzluğa kapılmayın, çünkü bu sene bir başka Ay tutulması daha var. 18 Eylül'de gerçekleşecek olan bu tutulma, Türkiye'den izlenebilecek.

Saat 05.14'te başlayacak ve 06.16'da sona erecek. Parçalı bir tutulma olarak gerçekleşecek olan bu olay, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan da izlenebilecek.

Haberin Devamı

Ay tutulması nedir?

Ay tutulması, Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girerek Ay'ın Güneş ışığını kısmen veya tamamen engellediği olaydır. Ay tutulması, Dünya'nın gölgesinin Ay üzerine düşmesi sonucu gerçekleşir. Bu olay, Ay'ın tamamı veya bir kısmının Güneş ışığından kısmen veya tamamen gizlenmesiyle meydana gelir. Ay tutulmaları, düzenli olarak gerçekleşir ve gökyüzündeki en çarpıcı görsel olaylardan biridir. Ay tutulmaları genellikle gece boyunca gözlemlenebilir ve gökyüzünde büyüleyici bir manzara sunar.