Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım...
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. 2022 ile birlikte çalışma hayatında önemli değişiklikler oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam ile birlikte vergi istisnasının da devreye alınması sadece asgari ücretlileri değil yüksek maaş alan çalışanları da etkiledi. Özellikle fazla mesai ücreti, sosyal yardım, ikramiye gibi ek ücret alan çalışanlar kendi durumlarının ne olacağını, vergi kesintisi olup olmayacağını merak ediyor. Çalışanların ücret gelirinin, asgari ücretin brüt tutarı kadar olması hâlinde, brüt tutardan, işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Bir de birden fazla işverenden ücret alan çalışanlar var. Birden fazla işverenden ücret alınması halinde, istisna uygulamasının sadece en yüksek ücretin elde edildiği işveren tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Söz konusu işverene bu durumu bildirme yükümlülüğü ise çalışana ait.
16.02.2022 Çalışan Hakları
AGİ kalktı mı, AGİ maaşlara yansıyacak mı? Şubat maaşına AGİ dahil mi, kimler AGİ alacak, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi?
AGİ kalktı mı, AGİ maaşlara yansıyacak mı? Şubat maaşına AGİ dahil mi, kimler AGİ alacak, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi? AGİ kalktı mı, kaldırıldı mı? Şubat ayının ilk günüyle maaşların yatmasıyla AGİ 2022 için yapılan aramalar arttı. Yeni yılda asgari ücrete zam gelmiş, vergi muafiyeti getirilmişti. Şubat ayında zamlı maaşlarını alacaklar AGİ detaylarını sorguluyor, “AGİ şubat ayında zamlı maaşlara yansıyacak?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi?
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İBB'ye karla mücadele konusunda tepki: Büyük bir yönetim zaafiyeti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İBB'ye karla mücadele konusunda tepki: Büyük bir yönetim zaafiyeti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye'nin afetle mücadele kapasitesi, belediyenin deneyimleri bakımından bir ölçü ortaya konulduğunda gereken tedbirleri alıp almadığınız ortaya çıkar. Bütün bunlar olurken İstanbul Belediyesi'nin hiçbir şekilde bir hazırlığının olmadığının, koordinasyon içerisinde davranmadığının, büyük bir yönetim zaafı ortaya çıkardığı görüldü." dedi.
26.01.2022 Gündem
AGİ kalktı! Asgari Geçim İndirimi  kalkınca net maaştan kesinti olacak mı? Milyonlarca çalışanı kapsıyor, 300 TL...
AGİ kalktı! Asgari Geçim İndirimi kalkınca net maaştan kesinti olacak mı? Milyonlarca çalışanı kapsıyor, 300 TL... Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor. Çalışanların asgari ücrete kadar olan kazancından artık vergi alınmıyor. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı. Fakat vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmış oldu. Bazı işyerlerinde ise net ücretle çalışanlardan AGİ kadar tutar kesilirken, vergi muafiyeti kaynaklı artışın maaşlara yansıtılmadığı görüldü. Bakan Bilgin bu konuya son noktayı koydu. İş Kanunu’nun 62’nci maddesine göre AGİ kesintisinin yapılamayacağına dikkat çeken Bilgin, “Kanunlar ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. İşveren böyle bir kesinti yapamaz. Hukuka aykırı. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık” diye konuştu. Öte yandan çalışan ve emeklilik bekleyen vatandaşların gündemindeki diğer iki konu ise 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesindeki son durum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu iki konu ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte AGİ, 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...
21.01.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! Ek ödemeler belli oldu! 4.608 lira! Yol ve yemek ücreti...
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! Ek ödemeler belli oldu! 4.608 lira! Yol ve yemek ücreti... Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrette ek ödeme tutarları belli oldu. En düşük yol ve yemek ücretleri ortaya çıktı. Maaş bordalarında gerçekleşecek olan değişimin hesabı yapıldı. Söz konusu tebliğde, aynı zamanda işverenler tarafından çalışanlara yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı, 2022 takvim yılı için 34 TL ve çalışanların işyerine gidip gelmesi için sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı da 17 TL olarak belirlendi. Şu an 5.500 TL brüt ücret alan bir çalışan, yeni destekle birlikte 2022 yılının ocak ayında 4 bin 608 lira para geçecek. İşte asgari ücret ile ilgili tüm detaylar...
24.12.2021 Çalışan Hakları
AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022? Asgari ücrette AGİ dahil mi?
AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022? Asgari ücrette AGİ dahil mi? AGİ’ den kaynaklı çalışana ödenecek yıllık tutar; yıllık asgari ücretin yarısına, yüzde 15 oranı uygulanarak bulunuyor. 2022 asgari ücret ve AGİ ücretleri belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından önerilen rakamlardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı için belirlenen rakamı kamuoyu ile paylaştı. Asgari ücret 4250 TL'ye yükseldi. Peki, Asgari ücrete AGİ dahil mi? AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022?
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde...
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu. Milyonlarca asgari ücretli bekliyordu. Anlaşma sağlandı, asgari ücret görüşmelerinde son viraja girildi. Asgari ücrette 4. ve son toplantı olan 2022 için net zam ve maaş rakamının ortaya çıkacağı zirve öncesi kritik bilgiler ortaya çıktı. Asgari ücrette hesap değişiyor. Yeni formül masada. Bu düzenlemeye göre asgari ücrete hazine desteği gelirken bu 2022 maaşını artıracak. İşverene maliyet düşecek, vergi diliminde değişiklik olacak ve AGİ ile SGK priminde de destek artacak. Yüzde 14'lük SGK priminin yüzde 5'e düşürülmesi de asgari ücret son toplantısında masada olacak. Öte yandan milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu noktada Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talebi var. Bu talep karşılık bulursa asgari ücret 4 bin liranın üstüne çıkacak. Asgari ücret için son toplantının ise bu hafta içinde gerçekleşmesi ve daha sonra da 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Peki asgari ücret zammı için öne çıkan rakamlar neler? Asgari ücret hesabında son dakika tahminleri değişti mi? Net asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm çalışanların merak ettiği soruların yanıtları...
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Vergi dilimine göre maaş hesaplama nasıl yapılır? 2020 Vergi dilimi hesaplama!
Vergi dilimine göre maaş hesaplama nasıl yapılır? 2020 Vergi dilimi hesaplama! Devletin çalışanların gelirleri üzerinden yaptığı oransal bir kesinti yani vergi dilimi yılın son ayı itibariyle merak edilen konuların başında geliyor. Maaşı brütten hesaplanan çalışanların, yıl içinde belirli aralıklarla net maaşları belirli oranlarda azalıyor. Vergi kesintisi olarak uygulanan bu kesinti çalışanların yıl içi toplam ücret geliri belirli limitleri aştığında, ücretten kesilen verginin oranları da 15’den başlayıp artan oranlarda ücrete yansıtılıyor. Yani aydan aya çalışanın aldığı net maaş da kendiliğinden azalıyor. Brüt maaş değişmese de net maaş üzerinden kesilen vergi oranı tutarı arttıkça, yıl sonunda çalışanın maaşında kesintiye neden oluyor. Bu çalışanlar için daha az ücret anlamına geliyor. Peki, Vergi dilimi nedir? Vergi dilimine göre maaş hesaplama nasıl yapılır? Gelir vergisi dilimleri nelerdir, hangi dilimde yer aldığınız nasıl hesaplanır? İşte 2020 Vergi dilimi hesaplama!
22.12.2020 Ekonomi
Asgari ücrete ek vergi zammı formülü! 400 TL ek zam olanağı…
Asgari ücrete ek vergi zammı formülü! 400 TL ek zam olanağı… Milyonlarda asgari ücretliyi yakından ilgilendiren düzenleme uzun bir zamandır konuşuluyor. Eylül ayı ile birlikte asgari ücret maaşları yüzde 15 ila 20 arasında vergilendirildi ancak bu vergi kesintisi 2 bin 324 TL olan asgari ücretten kesilmedi. Asgari ücretlilerin maaşlarından yapılacak vergi dilimi kesintisinin AGİ ile tamamlanıyor. Asgari ücretli için yeni bir formül gündeme getirildi. Vergi kesintisinin çalışanlara ek zam olarak yansıtılması talep ediliyor. Peki, asgari ücrete ek zam var mı Asgari ücrete ek vergi zammı formülü hakkında merak edilenler…
21.10.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücretlinin maaşı düşecek mi? Milyonlar cevap bekliyordu
Asgari ücretlinin maaşı düşecek mi? Milyonlar cevap bekliyordu Asgari ücretlinin maaşı düşecek mi? Milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği cevap geldi. Yıl sonlarında vergi dilimi arttıkça tüm çalışanların maaşı da azalıyor. Asgari ücretli çalışanın maaşından ekim ayından itibaren yüzde 20 kesinti yapılacak. Ancak bu durum asgari ücretli çalışanların maaşlarını etkilemeyecek.
15.10.2020 Çalışma Hayatı
Cezaevi personeli karantina, izole ne zaman bitecek? Cezaevi personeli evlerine gönderilmeyecek mi?
Cezaevi personeli karantina, izole ne zaman bitecek? Cezaevi personeli evlerine gönderilmeyecek mi? Cezaevlerindeki görevli personel Mart itibariyle evlerine gidemiyor ve izole edilen yerlerde kalıyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunup, cezaevlerinde kapalı görüşlerin 1 Haziran'dan itibaren yeniden başlayacağını bildirince cezaevi personeli arama motorlarına yöneldi ve cezaevi personeli izole ne bitecek? Cezaevi personeli evlerine gönderilmeyecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün cezaevlerine yönelik normalleşme planına ilişkin satır başları…
29.05.2020 Gündem
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Cezaevi görüşleri açıldı mı?
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Cezaevi görüşleri açıldı mı? Cezaevi ziyaretleri ne zaman başlıyor? Cezaevi görüşleri ne zaman açılacak? Soruları normalleşme adımlarının atılmasıyla yoğun bir şekilde aranırken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek." diyen Gül, "Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek." ifadelerini kullandı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, açık ceza infaz kurumlarında kalanların özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında bir ceza infaz kurumundan başka kuruma yapılan nakiller, hükümlülerin kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri hakkında da ipuçları verildi. Peki, Cezaevi karantina ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?
29.05.2020 Gündem
İzmirlileri Sevindiren Metro Haberi!
İzmirlileri Sevindiren Metro Haberi! İzmir Metrosu'na iki yeni istasyon daha eklendi. Evka – 3 ve Üniversite istasyonları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı. İzmir'de kent içi raylı sistem toplu ulaşım ağı bu iki istasyonun daha açılmasıyla 94 kilometreye ulaştı.
30.03.2012 Arşiv
Ruslar olmadan olmaz
Ruslar olmadan olmaz Ali Şen: Rusya’nın istemediği hiçbir büyük enerji boru hattını, içinde Rusya petrolü, doğalgazı yoksa yapamazsınız.
22.05.2007 Ekonomi
THY indirime gitti, Gündoğdu "Yüzde 30 daha indiririz" dedi
THY indirime gitti, Gündoğdu "Yüzde 30 daha indiririz" dedi Bileti üç gün önceden almak kaydıyla indirim uygulayan THY, bu koşulu kaldırıp indirimi sürekli hale getirdi. THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, "Fiyatları biraz daha aşağıya hatta 100 milyonun altına çekmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Yapılan indirim bayram ve özel günlerde geçerli olmayacak
17.01.2004 Ekonomi