Gazete Vatan Logo

AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022? Asgari ücrette AGİ dahil mi?

AGİ’ den kaynaklı çalışana ödenecek yıllık tutar; yıllık asgari ücretin yarısına, yüzde 15 oranı uygulanarak bulunuyor. 2022 asgari ücret ve AGİ ücretleri belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından önerilen rakamlardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı için belirlenen rakamı kamuoyu ile paylaştı. Asgari ücret 4250 TL'ye yükseldi. Peki, Asgari ücrete AGİ dahil mi? AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022?

AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022? Asgari ücrette AGİ dahil mi?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zamla beraber yeni asgari ücretin AGİ Dahil 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Peki, Asgari ücrete AGİ dahil mi, AGİ ile beraber asgari ücret ne kadar 2022?

ASGARİ ÜCRETTE AGİ DAHİL Mİ?

Asgari ücret bekar bir işçi için AGİ dahil 4.250 TL oldu. İşte bekar, evli ve çocuklu işçiler için son 3 yılın AGİ oranları:

AGİ NEDİR?

Asgari geçim indirimi anlamına gelen AGİ işçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. AGİ, kişinin medeni durumuna göre, sahip olduğu çocuk sayısına göre miktarda farklılık gösterebilir. 16 yaşından itibaren sigortalı çalışan insanların asgari geçimini sağlayacak kısmın hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılmasıdır.