AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti
AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti Milyonlarca çalışan bekliyordu. Yeni maaşlar bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlıyor. Asgari ücrete yapılan rekor zam özel sektörde uygulanacak zam oranlarının da yükseltilmesini sağladı. Sadece çalışanların maaşları değil devlet desteği alanların ödemeleri de arttı. 2022'de maaş ödemeleri ile ilgili önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Asgari ücretin yüzde 50 oranında artırılması ile birlikte vergi kesintileri de kaldırıldı. Vergilerin kaldırılması sonrası, Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) ne olacağı ve nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. AGİ aslında bir vergi iadesi olarak uygulanıyordu. Yani devlet alacağı gelir vergisinin bir kısmını çalışanın eş ve medeni durumuna göre iade ediyordu. Asgari ücretten alınan tüm vergilerin kaldırılması nedeni ile vergilerden kaynaklanan bir ödeme yapılmayacak. Peki asgari ücretin üzerinde maaş alanların durumu ne olacak? Kimler AGİ ödemesi alacak? AGİ'nin kaldırılması maaşların düşmesine neden olacak mı? Çalışanların AGİ ile ilgili merak ettiği sorular yanıtını buldu. Öte yandan 2022 ile birlikte devlet desteklerine de zam yapıldı. 65 yaş aylığı bin 84 TL'ye, evde bakım yardımı 2 bin 354 TL'ye yükseltildi. Ayrıca evde yakınına bakanlar için uygulanan gelir kriteri de arttı. Buna göre eve giren kişi başı geliri 2.835 liradan az olanlar bu haktan yararlanabilecek.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
AGİ ile ilgili son durum! Asgari ücret ile çalışanlar ve yüksek maaş alanlar...
AGİ ile ilgili son durum! Asgari ücret ile çalışanlar ve yüksek maaş alanlar... Asgari ücrette yeni bir dönem başlıyor. Rekor zam ile birlikte maaşlardan alınan vergi de kalkıyor. Hem asgari ücretli hem de işveren için önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Sadece asgari ücret ile çalışanlar değil aynı zamanda yüksek maaşlı çalışanların da maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmıyor. Asgari Geçim indiriminin kaldırılması çalışanların maaşlarına nasıl etki edecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
16.01.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışan bekliyordu, 4.000 TL...
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışan bekliyordu, 4.000 TL... Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak zam oranlarına çevrildi. "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aranıyor. Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri de yakından takip ediliyor. 2022 asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık'ta düzenlendi. 2022 asgari ücretinin belirlenmesi ile ilgili kritik haftaya girildi. İkinci toplantı 7 Aralık Salı günü, üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü yapılacak. Asgari ücret belirlenirken vergi ve desteğin de artırılması gündemde. Sadece asgari ücretliler değil tüm çalışanlar için de vergi desteği ihtimali ortaya çıktı. İşçi sendikalarının masaya getirdikleri 'tüm maaşların içindeki asgari ücret kadar kısım vergiden muaf olsun' teklifi eğer kabul görürse bütün çalışanlar için bir vergi avantajı doğmuş olacak. 2021 asgari ücret rakamına göre damga vergisi ve gelir vergisi olarak kesilen 483.83 liralık kesinti tüm çalışanlar için iade edilecek. Asgari ücret zam sonrası 3.500 TL olur ve alınan vergi çalışana ödenirse işçinin eline 4.025 lira geçer. Bu rakam 3.750 liralık asgari ücrette 4.312 liraya kadar çıkıyor. İşte 2022 Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri...
5.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) 2021 ne kadar? AGİ 2022 ne kadar olacak?
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) 2021 ne kadar? AGİ 2022 ne kadar olacak? 2022 yılında asgari ücretin belirlenmesi amacıyla süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlık ettği ilk toplantıyla başladı. 2022 asgari ücretin belli olacağı toplantıda işveren tarafını TİSK, işçi tarafını Türk-İş temsil ediyor. Asgari ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından 2022 yılında yapılacak zam da belli olacak. Asgari Geçim İndirimi'ne (AGİ) yapılacak zam da, asgari ücret artışıyla birlikte netlik kazanacak. Peki, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) 2021 ne kadar? AGİ 2022 ne kadar olacak? İşte AGİ zammı ile ilgili detaylar...
Pandemi döneminde işten çıkarılanlar ne yapmalı?
Pandemi döneminde işten çıkarılanlar ne yapmalı? Koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak için nisan ayında başlatılan isten çıkarma yasağı Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılmasına rağmen, işçi çıkarmalar devam ediyor. Pandemi sürecinin olumsuz etkilediği sektörler istifa ile iş sözleşmelerini sonlandırarak işçi çıkarıyor. Peki, işçilerin, iş akitlerinin ne şekilde sonlandırılacağı konusunda kanunlar ne diyor? Salgın döneminde işten çıkarılanlar ne yapmalı?
AGİ asgari ücrete dahil mi hariç mi? AGİ asgari ücretin içinde mi dışında mı?
AGİ asgari ücrete dahil mi hariç mi? AGİ asgari ücretin içinde mi dışında mı? Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını bugün yaptı ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren rakamı açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiği aktarıldı. Asgari ücret açıklamasının ardından belirlenen yeni rakama AGİ’nin dahil olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Peki, AGİ asgari ücrete dahi mi? AGİ asgari ücretin içinde mi?
28.12.2020 Çalışan Hakları
2021 Asgari Geçim İndirimi (AGİ) zam oranları belli oldu! 2021 AGİ ne kadar oldu? İşte Yeni AGİ tutarı
2021 Asgari Geçim İndirimi (AGİ) zam oranları belli oldu! 2021 AGİ ne kadar oldu? İşte Yeni AGİ tutarı Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2021 asgari ücreti ve AGİ (asgari geçim indirimi) zam oranı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Peki, 2021 AGİ zammı ne kadar? 2021 AGİ ne kadar oldu? Asgari ücret ve 2021 AGİ zam oranları...
28.12.2020 Ekonomi
Asgari ücrette rakamlar belli oluyor! Kritik gün
Asgari ücrette rakamlar belli oluyor! Kritik gün Asgari ücret için milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik gün geldi çattı. Rakamların ortaya çıkması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere üçüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek. Bunun ardından yapılacak son toplantıda asgari ücret belirlenecek. Asgari ücrette yapılacak artıştan çalışanlar kadar devlet de yararlanacak. Yapılacak her 3 TL’lik artışın 2’si işçiye, 1 TL’si de vergi ve prim olarak devlete gidecek.
21.12.2020 Çalışma Hayatı
Asgari ücretliler ne kadar AGİ alabilir?
Asgari ücretliler ne kadar AGİ alabilir? Asgari ücretli çalışanlar, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödemeleri konusunda bazı noktaları merak ediyor. Asgari ücretli bir çalışan ekstra AGİ ödemesi alabilir mi, AGİ asgari ücretin içinde midir, asgari ücretlilerin AGİ farkı ne kadardır? İşte merak edilen sorulara cevaplar!
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) asgari ücretin içinde midir?
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) asgari ücretin içinde midir? 2019 yılıyla birlikte hem asgari ücret hem de ona bağlı olarak Asgari Geçim İndirimi (AGİ) zamlandı. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise AGİ'nin maaşlarına dahil olup olmadığını merak ediyor. Asgari ücretle çalışanlar ayrıca AGİ alır mı? İşte cevabı...
14.03.2019 Uzmana Sor
Asgari ücrete AGİ dahil mi? AGi asgari ücretin içinde midir?
Asgari ücrete AGİ dahil mi? AGi asgari ücretin içinde midir? 2019 yılı asgari ücret tutarı geçtiğimiz günlerde belli olurken, buna bağlı olarak çalışanların ne kadar asgari geçim indirimi (AGİ) alacakları da ortaya çıkmış oldu. Yeni zamlarla en düşük AGİ 191,88 TL olurken, bu rakam çalışanın evli ya da bekar, çocuklu ya da çocuksuz olmasına göre değişiyor. Peki asgari ücretli çalışanlar ayrıca AGİ alacaklar mı, asgari ücret miktarına AGİ de dahil mi?
2019'da herkesin geliri artacak! Emekli, memur ve işçi maaşları...
2019'da herkesin geliri artacak! Emekli, memur ve işçi maaşları... 2019 yılı kazançlı başlıyor. Ocak'ta milyonların geliri artacak. Emekliye, memura, yaşlıya, engelliye ve evde yakınına bakana daha fazla ödeme yapılacak.
1.01.2019 Ekonomi
DİSK: Asgari ücretin net 2 bin 300 lira olması gerekir
DİSK: Asgari ücretin net 2 bin 300 lira olması gerekir Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, düzenlediği basın toplantısıyla 2018 yılı asgari ücretiyle ilgili DİSK'in taleplerini net 2 bin 300 lira olarak açıkladı. Beko, "2017 yılında enflasyonun yüzde 12-13 olacağı, büyüme hedefinin yüzde 5, 2018 büyüme hedefinin yüzde 5,5 olduğu dikkate alınarak, enflasyon ve büyüme oranında bir artışla asgari ücretin net 2 bin 300 Lira olması gerekir" dedi.
8.12.2017 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
AGİ kalktı mı 2023? Bu yıl Asgari Geçim İndirimi olacak mı, 2023 AGİ kalktı mı?
AGİ kalktı mı 2023? Bu yıl Asgari Geçim İndirimi olacak mı, 2023 AGİ kalktı mı? AGİ kalktı mı, 2023 AGİ var mı? sorularına yanı asgari ücret zammının belli olmasının ardından yanıt oluyor. 2023 asgari ücret zammıyla net maaş hesaplanınca Asgari Geçim İndirimi (AGİ) için yapılan aramalar da arttı. Peki, bu yıl asgari geçim indirimi olacak mı?
22.12.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fabrikada binlerce işçinin çalıştığı bir Türkiye'yi inşa edeceklerini belirterek, "Biz siyaseti cebimiz için değil, köşeyi dönmek için değil, kul hakkı yemek için değil, bu millet için yapacağız" dedi.
23.08.2022 Siyaset
İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talebi için süre nedir?
İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talebi için süre nedir? Borçlunun hacizli malı satışı ile ilgili yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. İcralık olanlara satış yetkisi veriliyor. İcra ve İflas Kanunu'nu düzenleyen yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre borçlu, icralık olan malını satabilecek. Peki, İcralık olanlar malını satabilir mi? Borçlunun hacizli malı satması mümkün mü? Haczedilen malların satışı talep edilebilir mi? Haczedilen malların satışı talebi nereye yapılır? İşte detaylar…
30.05.2022 Ekonomi
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
Yerli araba TOGG için 81 ilde harekete geçildi! Flaş talimat
Yerli araba TOGG için 81 ilde harekete geçildi! Flaş talimat Türkiye’nin yerli arabası TOGG’un gelecek yıl pazara çıkması hedeflenirken, kritik gelişme öncesi çalışmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek hızlı şarj istasyonlarının 81 ilin genelinde kurulmasına yönelik talimatı sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu harekete geçti. İlk 6 ay içinde 50 şarj ünitesi kurulması kararlaştırıldı...
3.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi?
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi? Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları devam ediyor. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmış ve asgari ücret 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. Hayat pahalılığı gündemdeki yerini korurken, asgari ücretin temmuz ayı bitmeden tekrar enflasyona göre güncellenebileceği tartışmaları alevlendi. Enflasyonla mücadelede asgari ücrete ikinci zam konusunun gündeme alınabileceği konuşurken, vatandaşlar “Asgari ücret tekrar artacak mı?” ve “Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?” sorularına yanıt aramaya başladı.
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022?
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022? Asgari ücret yeni zam haberleri ile ilgili araştırmalar arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ek zam konusunda açıklamalarda bulununca, “Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Asgari ücret yeni zam 2022 ile iligli güncel haberleri…
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı!
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı! Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." dedi. Öte yandan uzmanlar olası bir asgari ücret zammının ne kadar olacağıyla ilgili bilgi vermişti. Uzmanlar yeni zammın eğer gelirse temmuz ayında açıklanacağını ve 850 lira civarında olacağını ifade etmişti. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık." dedi. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
22.03.2022 Ekonomi
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira...
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira... Asgari ücrete ikinci zam yapılmasıyla ilgili flaş açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin asgari ücret için aralık ayını işaret etti. Öte yandan AK Partili Cahit Özkan tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini güçlendirmişti. Uzmanlar asgari ücrete ikinci zam yapılması halinde yapılacak olan zammın 850 liraları bulacağını ifade etmişti. Bunun yanında AK partili isimlerden gelen açıklamalar ikinci asgari ücret zammı için haziran ayında gerçekleşeceği sinyalini vermişti. İşte ikinci asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
21.03.2022 Çalışan Hakları