Addis Ababa

Addis Ababa

Son dakika addis ababa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan addis ababa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını addis ababa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Addis Ababa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan addis ababa gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 addis ababa haberi bulunmuştur. Tüm addis ababa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu...
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu... Sudan'da iç savaşın ortasında kalan Şükrü Tapan ve eşi Leyla Tapan, tahliye seferiyle İstanbul'a getirildi. Günlerce çatışmanın ortasında yaşadıkları apartmanda mahsur kalan çift o anları da görüntüledi. Bir tekstil firmasında yönetici olarak çalışan Şükrü Tapan, "Bütün binaların giriş katları bombalanmıştı, klimalar, trafolar patlatılmıştı. Dükkanlar yağlanmıştı, cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu. Yollar hep kapalıydı. İnternet yok, iletişim yok. Eşim çok etkilendi. Hep 'Hakkınızı helal edin' dedik ama bunu söylemek çok kötü" dedi. Leyla Tapan ise "O belirsizliği yaşamak bana çok acı verdi. Vatanımıza, çocuklarımıza kavuşur muyuz diye çok düşündüm. Biz arabalara bindik ama arkamızda halk kaldı. Orada yaşayan insanlar var, onları düşünüyorsunuz" diye konuştu.
27.04.2023 Dünya
Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi
Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi Sudan'da iç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşlarının Etiyopya üzerinden tahliyesi devam ediyor. 301 kişiden oluşan ikinci kafile THY'ye ait uçakla 09.15 sıralarında İstanbul'a geldi. Sudan'dan kaçan Türk vatandaşları, yaşadıkları zor ve korku dolu anlar yaşadıklarını aktardı. 
26.04.2023 Gündem
Sudan’dan ilk tahliye uçuşu yapıldı
Sudan’dan ilk tahliye uçuşu yapıldı Sudan'da 15 Nisan'da başlayan ve şiddeti artan iç çatışmalar nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı. 167 kişiden oluşan ilk tahliye grubu Etiyopya’dan özel uçakla Türkiye’ye getirildi.
26.04.2023 Gündem
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir, nereli? Kaç yaşında, kiminle evli, eşi kim? Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi ve hayatı hakkında merak edilenler...
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir, nereli? Kaç yaşında, kiminle evli, eşi kim? Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi ve hayatı hakkında merak edilenler...  Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, kaç yaşında olduğu, aslen nereli olduğu deprem yayınları sonrası merak edildi. Peki Mehmet Akif Ersoy kimdir, nerede çalışıyor, evli mi? 
24.02.2023 Gündem
Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde?
Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde? Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in, bir yol projesinin açılış töreninde milli marşın okunması sırasında altına kaçırması gündem oldu. Peki, Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde?
15.12.2022 Dünya
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Havada panik anları! Yolcu uçağının iki pilotu aynı anda uyuyakaldı...
Havada panik anları! Yolcu uçağının iki pilotu aynı anda uyuyakaldı... Afrika semalarında gerçekleşen olay şaşkınlık yarattı. İnanılmaz olay Sudan'dan Etiyopya'ya giden yol uçağının pilotlarının uyuması ile gerçekleşti. Otomatik pilotun devreden çıkmasıyla çalan alarm pilotları uyandırırken, uçak 25 dakika gecikme ile de olsa beklenen inişini gerçekleştirdi.
19.08.2022 Dünya
Türkiye'den Etiyopya'daki Türk vatandaşlarına çağrı: Ayrılmaları tavsiye edilir!
Türkiye'den Etiyopya'daki Türk vatandaşlarına çağrı: Ayrılmaları tavsiye edilir! Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği, ordu birlikleri ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri arasındaki çatışmaların artması nedeniyle Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmaları çağrısı yaptı.
22.11.2021 Dünya
BMGK'dan son dakika Etiyopya için ateşkes çağrısı
BMGK'dan son dakika Etiyopya için ateşkes çağrısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Etiyopya'nın kuzeyinde artan çatışmalar üzerine taraflara ateşkes çağrısında bulundu.
5.11.2021 Dünya
Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına çağrı: Terk edin
Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına çağrı: Terk edin Suudi Arabistan, Etiyopya'daki vatandaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri ve yaşanan olaylar nedeniyle tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
5.11.2021 Dünya
Etiyopya'da saldırılar nedeniyle OHAL ilan edildi!
Etiyopya'da saldırılar nedeniyle OHAL ilan edildi! Etiyopya yönetimi, kuzeyde ilerleyişini sürdüren isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan etti.
2.11.2021 Dünya
Etiyopya takvimi neden geride? Etiyopya hangi yılda, coğrafi olarak nerede? Etiyopya saat ve takvim sistemi…
Etiyopya takvimi neden geride? Etiyopya hangi yılda, coğrafi olarak nerede? Etiyopya saat ve takvim sistemi… Kendine özgü takvim ve saat sistemi kullanan Etiyopya'da çarşı ve pazarlara akın eden halk yılbaşı hazırlıklarını tamamlandı. Başbakan Abiy Ahmed, yeni yıl öncesi kutlama mesajı yayımladı ve başkent Addis Ababa'daki yaşlı ve engellilere yılbaşı hediyesi dağıttı. Peki, Etiyopya takvimi neden geride? Etiyopya hangi yılda, coğrafi olarak nerede? Etiyopya saat ve takvim sistemi…
11.09.2021 Gündem
O ülke yarın 2014 yılına girecek! Başbakandan yeni yıl mesajı
O ülke yarın 2014 yılına girecek! Başbakandan yeni yıl mesajı Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, yarın 2014 yılına girmeye hazırlanıyor.
10.09.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm okulları devredildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm okulları devredildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Türkiye Maarif Vakfı'na devredildiği bilgisini de sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Sayın Başbakan'a bu terör örgütüyle mücadelemize verdiği destek dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi.
18.08.2021 Gündem
Kaç saat oruç tutulacak? En uzun oruç tutan ülke hangisi? Oruç en kısa hangi ülkede tutuluyor? İşte oruç tutma süreleri
Kaç saat oruç tutulacak? En uzun oruç tutan ülke hangisi? Oruç en kısa hangi ülkede tutuluyor? İşte oruç tutma süreleri Ramazan ayında oruç tutma süreleri, kuzeyden güneye azalan gün ışığı sürelerine bağlı olarak, güneydeki yerleşimlerden kuzeydeki yerleşimlere gidildikçe artıyor. Dünyada ramazanın ilk günü en uzun oruç, Rusya'nın Murmansk kentinde ve İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te, en kısa oruç da Arjantin'in Ushuaia kentinde tutulacak. Peki, Kaç saat oruç tutulacak? En uzun oruç tutan ülke hangisi? Oruç en kısa hangi ülkede tutuluyor? Oruç kaç saat tutulacak? En uzun ve en kısa oruç nerede tutulacak? İşte oruç tutma süreleri...
12.04.2021 Ramazan
THY'nin ilk '737 Max' uçağı 2 yıldan sonra yeniden havalandı
THY'nin ilk '737 Max' uçağı 2 yıldan sonra yeniden havalandı Türk Hava Yolları (THY), uçuş emniyeti gerekçesiyle iki yılı aşkın süredir yerde olan Boeing 737 MAX tipi uçaklarıyla test uçuşlarına başladı. Uçuşa elverişlilik koşulları sağlanan filodaki 'MAX'lerden TC-LCE tescilli THY uçağı bir saatlik test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
9.04.2021 Ekonomi
THY'den flaş karar! Yeniden başlıyor
THY'den flaş karar! Yeniden başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, uçuş emniyeti gerekçesiyle uçuşlarını durdurulmasının kararını aldığı ve iki yıldır park halinde bekletilen Boeing 737 MAX 8 tipi uçaklar yeniden seferlere başlıyor. Türk Hava Yolları (THY) Nisan ayı itibariyle iki uçağı seferlere başlayacak.
29.03.2021 Ekonomi
DSÖ iki yıl önce uyarmıştı! Ve ortaya çıktı, önlem alınmazsa korkunç...
DSÖ iki yıl önce uyarmıştı! Ve ortaya çıktı, önlem alınmazsa korkunç... Hollanda'daki Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi ve Etiyopya Armauer Hansen Araştırma Ensitüsü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmada Afrika’da yeni bir sıtma sineğini ortaya çıktığı belirtildi.
29.01.2021 Dünya
Boeing'e "737 Max"  cezası! 2,5 milyar dolar ödeyecek
Boeing'e "737 Max" cezası! 2,5 milyar dolar ödeyecek Boeing'in "737 Max" tipi yolcu uçaklarının 2018'de Endonezya ve 2019'da Etiyopya'da yaptığı ve 346 kişinin hayatını kaybettiği kazalar nedeniyle 2,5 milyar dolar tazminat ve para cezası ödeyeceği açıklandı. Her 2 kazaya da uçaklardaki yükseliş açısını ayarlayan sensörler arasındaki veri uyuşmazlığının yol açtığı tespit edilmişti.
8.01.2021 Ekonomi
Türk Hava Yolları'nın 2020 raporu
Türk Hava Yolları'nın 2020 raporu Dünya Havacılık tarihinin en zorlu yıllarından biri olan 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle uçuşlarını bir süre durduran Türk Hava Yolları (THY), yılın ikinci yarısı itibariyle kriz sonrası yaptığı yatırım ve güvenli seyahat standartları ile uluslararası anlamda en çok uçuş seferi düzenleyen şirketler arasında yer aldı.
31.12.2020 Ekonomi
Kanada Boeing 737 MAX tipi uçaklardaki değişiklikleri  onayladı
Kanada Boeing 737 MAX tipi uçaklardaki değişiklikleri onayladı Kanada, Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen kazaların ardından uçuş yasağı getirilen "Boeing 737 Max" tipi yolcu uçaklarında yapılan değişiklikleri onayladığını açıkladı.
17.12.2020 Dünya
ABD, Boeing 737 Max yolcu uçaklarına yeniden uçuş izni verdi
ABD, Boeing 737 Max yolcu uçaklarına yeniden uçuş izni verdi ABD, Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen kazaların ardından uçuş yasağı getirilen "Boeing 737 Max" tipi yolcu uçaklarına yeniden izin verdi.
18.11.2020 Ekonomi
Etiyopya'da ünlü sanatçının öldürülmesiyle ilgili 3 şüpheli  yakalandı
Etiyopya'da ünlü sanatçının öldürülmesiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı Etiyopya'da aktivist ve sanatçı Hachalu Gundessa'nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı.
10.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Addis Ababa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki addis ababa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.