Etiyopya

Etiyopya

Son dakika etiyopya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan etiyopya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını etiyopya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Etiyopya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan etiyopya gelişmeleri de dahil olmak üzere 868 etiyopya haberi bulunmuştur. Tüm etiyopya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar 'Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?' sorusu soruldu, Kahire seyahatinin odak noktası başlıklara taşındı. BBC ise, ziyaretin hangi ülkeler tarafından yakın izleneceğini yazdı.
13.02.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
5.01.2024 Gündem
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kenya bayrağının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kenya bayrağında bulunan renklerin çeşitli anlamları vardır. Kenya bayrağında siyah, kırmızı ve yeşil renkleri bulunur.
10.09.2023 Eğitim
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kurumun MPOWER adlı tütün kontrol önlemlerinde bugüne kadar sadece Brezilya ve Türkiye’nin ‘en iyi uygulama düzeyine’ ulaştığını ve bu iki ülkeye Mauritius ve Hollanda’nın eklenmesiyle bu sayının 4’e çıktığını duyurdu.
1.08.2023 Dünya
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok Rusya Dışişleri Bakanlığı tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 17 Temmuz'da sona erecek tahıl anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Anlaşmasının devam etmesi için herhangi bir neden yok" ifadelerine yer verildi.
4.07.2023 Dünya
İstanbul Havalimanı’nda 93 kilo insan saçı ele geçirildi
İstanbul Havalimanı’nda 93 kilo insan saçı ele geçirildi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda 93 kilogram gerçek insan saçı yakalandı.
27.06.2023 Gündem
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor?
Afrika kıtası ikiye mi ayrılıyor? Dev bir yarık, ikinci en büyük kıta olan Afrika’yı yavaş yavaş ikiye ayırıyor. Londra Jeoloji Derneği’ne göre, Doğu Afrika Yarığı olarak bilinen bu çukur, Kızıldeniz’den Mozambik’e kadar yaklaşık 3 bin 500 kilometre uzunluğunda bir vadi ağı.
20.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu...
Sudan'da Türk çift çatışmanın ortasında kaldı! Dehşet anlarını görüntülediler: Cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu... Sudan'da iç savaşın ortasında kalan Şükrü Tapan ve eşi Leyla Tapan, tahliye seferiyle İstanbul'a getirildi. Günlerce çatışmanın ortasında yaşadıkları apartmanda mahsur kalan çift o anları da görüntüledi. Bir tekstil firmasında yönetici olarak çalışan Şükrü Tapan, "Bütün binaların giriş katları bombalanmıştı, klimalar, trafolar patlatılmıştı. Dükkanlar yağlanmıştı, cesetler vardı, araçların içinde insanlar vurulmuştu. Yollar hep kapalıydı. İnternet yok, iletişim yok. Eşim çok etkilendi. Hep 'Hakkınızı helal edin' dedik ama bunu söylemek çok kötü" dedi. Leyla Tapan ise "O belirsizliği yaşamak bana çok acı verdi. Vatanımıza, çocuklarımıza kavuşur muyuz diye çok düşündüm. Biz arabalara bindik ama arkamızda halk kaldı. Orada yaşayan insanlar var, onları düşünüyorsunuz" diye konuştu.
27.04.2023 Dünya
Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi
Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi Sudan'da iç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşlarının Etiyopya üzerinden tahliyesi devam ediyor. 301 kişiden oluşan ikinci kafile THY'ye ait uçakla 09.15 sıralarında İstanbul'a geldi. Sudan'dan kaçan Türk vatandaşları, yaşadıkları zor ve korku dolu anlar yaşadıklarını aktardı. 
26.04.2023 Gündem
Sudan’dan ilk tahliye uçuşu yapıldı
Sudan’dan ilk tahliye uçuşu yapıldı Sudan'da 15 Nisan'da başlayan ve şiddeti artan iç çatışmalar nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı. 167 kişiden oluşan ilk tahliye grubu Etiyopya’dan özel uçakla Türkiye’ye getirildi.
26.04.2023 Gündem
Bayraktar TB2 dünya gündeminden düşmüyor: Türkler yükselişe geçti
Bayraktar TB2 dünya gündeminden düşmüyor: Türkler yükselişe geçti Onlarca ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 hakkında dünyanın en önemli dergilerinden olan Forbes bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde TB2 ile birlikte Türkiye'nin İHA-SİHA sektöründe önemli bir noktaya geldiği aktarıldı ve son günlerde ilişkilerin tekrar normalleşmeye başladığı Mısır'a dikkat çekildi.
23.04.2023 Dünya
Büyükelçi atamaları 2023! Resmi Gazete'ye göre merkeze alınan ve atanan Büyükelçilerin listesi...
Büyükelçi atamaları 2023! Resmi Gazete'ye göre merkeze alınan ve atanan Büyükelçilerin listesi...  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazılarının da atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları 2023... 
23.02.2023 Gündem
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
23.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Komsic'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Komsic'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. Öte yandan, Japonya, İtalya ve Etiyopya Başbakanları ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı telefonla Erdoğan'ı arayarak deprem nedeniyle taziye dileklerini iletti.
17.02.2023 Gündem
Mehmetçik, hedefleri lazer güdümlü 'CİRİT' füzesi ile vurdu
Mehmetçik, hedefleri lazer güdümlü 'CİRİT' füzesi ile vurdu Kars'ta zorlu hava şartlarında devam eden 'Kış Tatbikatı-2023' atış provasında askerler lazer güdümlü ‘CİRİT’ füzesi ile hedefleri 12'den vurdu.
31.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Kaya Shi, Huawei Türkiye Genel Müdürlüğü'ne atandı
Kaya Shi, Huawei Türkiye Genel Müdürlüğü'ne atandı Huawei Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi, "20 yıldan bu yana Türkiye bilişim sektöründe hizmet vermekteyiz. İş ortaklarımızla birlikte, Türkiye için daha fazla değer yaratmaya kararlıyız" dedi.
16.12.2022 Ekonomi
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi Somali, Etiyopya ve Kenya’da devam eden kuraklıktan şu ana kadar 36,1 milyon kişi etkilendi. Üç ülkede, kuraklık sebebiyle temiz suya ve gıdaya erişimde büyük zorluklar yaşanıyor.
4.11.2022 Dünya
3 ülke daha koronavirüs kısıtlamasını kaldırdı
3 ülke daha koronavirüs kısıtlamasını kaldırdı Koronavirüs önlemleri kapsamında Cezayir, Etiyopya ve Somali, ülkeye girişlerde uyguladıkları aşı kartı ya da negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğunu kaldırdı. 
3.11.2022 Ekonomi
Dışişleri Bakanlığı: Etiyopya’nın Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Etiyopya’nın Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı Etiyopya’da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin, “Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nin Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.
17.10.2022 Gündem
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bartında dün akşam meydana gelen maden faciası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğana hitaben Sevgili Kardeşim, Bartın eyaletindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı ifadelerini kullanarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
15.10.2022 Dünya
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde 70 binden fazla maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtilerek, şu ana kadar 26 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
12.10.2022 Dünya
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Etiyopya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki etiyopya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.