Açlık

Açlık

Son dakika açlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan açlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını açlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Açlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan açlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.822 açlık haberi bulunmuştur. Tüm açlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı Yemekten sonra hemen aç hissediyorsanız ya da sürekli atıştırmak istiyorsanız nedeni yetersiz su tüketiminden, Reaktif Hipoglisemiye, Leptin Direncinden, dengesiz öğün planlamasına kadar pek çok faktöre bağlı olabilir. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgi verirken, yemekten sonra aç hissedilme nedenini sağlık sorunları yoksa yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olabileceğini söyledi.
21.04.2024 Yaşam
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekillleri, bugün kabul edilen bir kararla İsrail'e Gazze'ye mevcut tüm geçişler üzerinden yardım ulaştırılmasına derhal izin vermesi ve bunu kolaylaştırması için çağrı yaptı.
14.03.2024 Dünya
Leyla Bilginel çocukluğunu anlattı! Başına gelmeyen kalmamış
Leyla Bilginel çocukluğunu anlattı! Başına gelmeyen kalmamış Oyuncu Leyla Bilginel çocukken başına gelenleri “Haber Bahane” adlı YouTube programında anlattı. Bilginel, "Arkamdan geçerken beni taciz etti. Babam duysa katil olurdu” dedi.
14.03.2024 Magazin
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Gazze'de gıda krizi: Açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 23'e yükseldi
Gazze'de gıda krizi: Açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 23'e yükseldi İsrail'in abluka altına aldığı ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde açlık ve susuzluk yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.
9.03.2024 Dünya
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı?
Çıplak kadın görmek orucu bozar mı? (İnternet, gazete) çıplak kadın fotoğrafına bakmak orucu bozar mı? Oruçlu olanın sadece midesi değil, gözleri de boş kalmalıdır. Bireylerin haramdan korunmasının yanında elini, dilini ve belini de sakınması icap eder. Oruç insanın ruhunu doyurması anlamına gelir. Sadece yiyip içmemek kişiyi ruhen doygunluğa ulaştırmaz. Peki internet ya da gazetede çıplak kadın görmek orucu bozar mı? İşte detaylar....
7.03.2024 Gündem
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' açıklaması: 151 gündür asrın barbarlığına şahidiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' açıklaması: 151 gündür asrın barbarlığına şahidiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi, Filistin halkına yönelik apaçık bir soykırım uygulamaktadır. Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri her damla kanın hesabını hukuk ve maşeri vicdan önünde mutlaka verecektir” dedi.
5.03.2024 Gündem
Adana Büyükşehir Belediyesi Aşevi açıldı! Herkesin karnı doyacak
Adana Büyükşehir Belediyesi Aşevi açıldı! Herkesin karnı doyacak Adana Büyükşehir Belediyesi ve Birlemiş Milletler Göç Örgütü (IOM) birlikteliğiyle hayata geçirilen aşevinin açılışı Meydan Mahallesi Bakımyurdu Caddesi’nde gerçekleştirildi.
7.02.2024 Adana
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
100 gramı bin liradan satılıyor! İlk Türk astronot Gezenavcı’nın uzayda yapacağı 14 deneyden biri
100 gramı bin liradan satılıyor! İlk Türk astronot Gezenavcı’nın uzayda yapacağı 14 deneyden biri Burdur’da MAKÜ’lü akademisyenler geleceğin projelerinden biri olan mikroalg üretiminde dışa bağımlılığı azaltmak için kurulan laboratuvarda mikroalg üreterek satışına başladı. Proje yöneticisi Doç. Dr. Füsun Akgül, “Kuraklık ve açlık ile önem kazanan mikroalg üretiminde dışarıya bağımlılığı azaltarak kendi ürettiğimiz yerli ve milli mikroalgler sayesinde ülkemizi dünyada söz sahibi yapacağız” dedi.
25.01.2024 Gündem
Açlık başına vurdu! Nişantaşı’nı ayağa kaldıran Yıldız Tilbe kamerayı itip, küfür etti!
Açlık başına vurdu! Nişantaşı’nı ayağa kaldıran Yıldız Tilbe kamerayı itip, küfür etti! Yıldız Tilbe önceki akşam Nişantaşı’nda görüntülendi. Ünlü sanatçı, aç olduğu için gergin olduğunu dile getirdi. basın mensuplarına, "Çekilin önümden açım aç! Aç ayı oynamaz" diye bağırdı.
20.01.2024 Magazin
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri... Faiz ve faizin zararları ile ilgili dinimizde pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin anlamları doğru bilinirse faizden de bir o kadar uzak durulacaktır. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Faiz yiyen, veren, yazan ve şahitlik yapanların durumu birbirine benzer." (Müslim) en bilinen hadisler arasında yer almaktadır. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Yeşil Elma Kaç Kalori? Yeşil Elma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yeşil Elma Kaç Kalori? Yeşil Elma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Yeşil elma diyet listelerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir. Sağlıklı besin tüketimi için tercih edilen yeşil elma vitamin bakımından da en zengin üründür. Üstelik içerisinde bulunan lif ve karbonhidrat sayesinde kilo verme hızı da artmaktadır. % 79,84 karbonhidrat ve % 2,58 protein içeren yeşil elma sağlıklı bir besin grubu içerisinde yer almaktadır.
25.12.2023 Sağlık
Bu suyu içen iğne ipliğe dönüyor! Yıllanmış göbek yağlarından kurtaran karışım...
Bu suyu içen iğne ipliğe dönüyor! Yıllanmış göbek yağlarından kurtaran karışım... Kış mevsiminde kilo vermek daha zordur. Aslına bakarsanız uzun süren diyet programları, açlık oyunları da kilo verme konusunda etkili olmayabilir. Bu durumdan kurtulmak için daha fazla hareket etmek, doğru beslenmek gerekir. Bunun yanısıra kilo vermeyi destekleyici besinler eklendiğinde ortaya mucize sonuçlar çıkar. Özellikle göbek yağlarından kurtaran bir karışımı yağ yakımını hızlandırıyor..
20.12.2023 Sağlık
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 
17.12.2023 Sağlık
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekler, profiterole benzeyen sandviç pasta görünümlü bir tatlıdır. İçinde un, şeker, krema ve süt bulunduğundan eklerin kalorisi yüksektir. 
16.12.2023 Sağlık
Gazze'de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor
Gazze'de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 878’ye, yaralı sayısının 50 bin 897'ye yükseldiğini açıkladı.
14.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Açlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki açlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.