Ab Liderler Zirvesi

Ab Liderler Zirvesi

Son dakika AB liderler zirvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AB liderler zirvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AB liderler zirvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Liderler Zirvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab liderler zirvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 221 ab liderler zirvesi haberi bulunmuştur. Tüm ab liderler zirvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AB Liderler Zirvesi başladı! Gündeme 'indirilen uçak' damga vurdu!
AB Liderler Zirvesi başladı! Gündeme 'indirilen uçak' damga vurdu! AB Liderler Zirvesi başladı. Liderler, toplantıya Ryanair uçağının indirilmesi sonucu dün gündemlerine eklenen Belarus ile başladı. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Orta Doğu'daki durum, Rusya, AB-İngiltere ilişkileri gibi diğer gündem maddelerinin önüne geçen Belarus konusunu da ele almak üzere Brüksel'de bir araya geldi.
24.05.2021 Dünya
Türkiye'den flaş Avrupa Birliği açıklaması!
Türkiye'den flaş Avrupa Birliği açıklaması! Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi raporuna ilişkin değerlendirme açıklaması yayımladı. Açıklamada, sonuç bildirgesinin olumlu olduğu Türkiye-AB ilişkilerine tek yönlü bakış açısıyla kaleme alındığının görüldüğü ifade edildi.
25.03.2021 Gündem
AB Liderler Zirvesi'nde flaş karar: Türkiye ile kademeli şekilde...
AB Liderler Zirvesi'nde flaş karar: Türkiye ile kademeli şekilde... Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesinde ekonomi, göç, toplumlar arası temas ve seyahat gibi konularda Türkiye ile iş birliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.
25.03.2021 Dünya
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye!
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye! AB liderler zirvesi öncesinde AB dışişleri bakanları dün Brüksel’de toplandı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü toplantıda tüm gelişmeler dışişleri bakanları düzeyinde ele alındı. Pek çok kişi de AB Liderler Zirvesi'ni araştırıyor. Peki, AB Zirvesi ne zaman? İşte AB Liderler Zirvesi ile ilgili detaylar...
8.12.2020 Gündem
AB Temsilcisi Borrell'den AB Liderler Zirvesi öncesi flaş Türkiye  açıklaması
AB Temsilcisi Borrell'den AB Liderler Zirvesi öncesi flaş Türkiye açıklaması Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ve AB'nin ortak çıkarlar paylaştığını düşündüğünü söyledi.
4.12.2020 Dünya
Finlandiya Başbakanı Marin de AB Liderler Zirvesi'ni terk etti!
Finlandiya Başbakanı Marin de AB Liderler Zirvesi'ni terk etti! Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ardından Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de AB Liderler Zirvesi'nden ayrıldığını duyurdu.
16.10.2020 Dünya
Hollanda Başbakanı'ndan itiraf: Problem Türkiye'de değil...
Hollanda Başbakanı'ndan itiraf: Problem Türkiye'de değil... Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB liderler zirvesinde mülteci anlaşmasıyla ilgili problemin Türkiye'den kaynaklanmadığını, Yunanistan'dan kaynaklandığını söyledi
22.06.2017 Dünya
İngiliz gazeteden BM zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi
İngiliz gazeteden BM zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi Kritik BM zirvesi için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı ve pek çok diplomatik temasta bulunacağı zirve öncesi İngiliz basınından dikkat çeken bir haber geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın devreye girdiğini belirten Financial Times Türkiye'nin planını yazdı.
17.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan , Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç'in NATO üyeliği ve F-16 konusu konuşuldu.
9.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalyan gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, Berlusconi'nin nevi şahsına münhasır bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İtalya siyasetini uzun yıllar domine eden Berlusconi'nin geride silinmez izler bıraktığına inanıyorum" dedi.
17.06.2023 Gündem
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine dair önemli ifadeler kullanan Kalın, "Biz İsveç ve Finlandiyalı muhataplarımızla iki toplantı yaptık. Ankara ve Brüksel'de. Dün Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesiyle binaen biz Sedat Bey'le yarın Brüksel'e gidiyoruz. Bize göre müzakere ettiğimiz konuları bir yere getirdik. Buradan geri adım atmamız mümkün değil. Oradan Madrid'e geçeceğiz. Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor." dedi. İşte tüm detaylar...
26.06.2022 Siyaset
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı'
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı' Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Olağanüstü Liderler Zirvesi’nden 200 milyar euroluk ek savunma yatırımı ve RePowerEU’ye 300 milyar euroluk bütçe ayrılarak enerji konusunda çözüm üretilmesine karar verildi.
31.05.2022 Dünya
Dünyanın gözü Türkiye'de! Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba arasındaki tarihi zirve sona erdi...
Dünyanın gözü Türkiye'de! Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba arasındaki tarihi zirve sona erdi... Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra en önemli görüşme Antalya'da gerçekleşti. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları savaşın başlamasının ardından ilk kez Antalya'da masaya oturdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba’nın katıldığı kritik zirve sona erdi.
10.03.2022 Dünya
Rusya'nın Ukrayna harekatı sonrası NATO'dan net  mesaj: En sert yaptırımları uygulayacağız
Rusya'nın Ukrayna harekatı sonrası NATO'dan net mesaj: En sert yaptırımları uygulayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen NATO olağanüstü zirvesine katıldı. 'Rusya-Ukrayna Savaşı' gündemiyle toplanan NATO Zirvesi'nde açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'ya en sert yaptırımları uygulayacağız" dedi.
25.02.2022 Siyaset
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastı
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri harekete geçti. Çok sayıda ülkeden Rusya'ya karışı yaptırım açıklamaları peş peşe geldi. Tüm bu açıklamaların ardından Rusya Federasyon Konseyi Sözcüsü Valentina Matviyenko ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerine ekonomik savaş açacağının sinyalini vererek, "Yaptırımlara karşı misilleme paketi hazırlıyoruz, Batı'nın zayıflıklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
25.02.2022 Ekonomi
AB, Rusya'ya yönelik "büyük" yaptırımlarını açıkladı
AB, Rusya'ya yönelik "büyük" yaptırımlarını açıkladı Rusya’nın Ukrayna harekatı sonrası tüm dünya diken üstünde, Moskova yönetimi ülkeye hem karadan hem de havadan operasyonlarını devam ettiriyor. AB liderleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelerek son durumu görüştü. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, alınan yaptırım kararlarını açıkladı.
25.02.2022 Dünya
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme!
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme! Dolar, euro, ruble, doğal gaz ve petrol fiyatlarıyla son dakika gelişmesi! Piyasalar Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonuyla altüst oldu. Borsalar düştü, altın ve petrol tırmandı. Rus borsasıyla rublede tarihi kayıplar görüldü. Avrupa'da doğal gaz fiyatı hızla artarken Gazprom hisselerinin çakılması da dikkat çekti. Döviz piyasasında euronun dolar karşısındaki kaybı yüzde 1'i aştı. Ancak asıl kayıp Rus rublesinde oldu. Ruble yüzde 6'nın üzerinde değer yitirdi. Döviz yurt içi piyasada da hareketli bir gün geçirdi. Dün gün içinde 14.65 TL'yi gören dolar yeni güne 14 TL'nin altında başladı. Dün 16.60 TL'ye kadar yükselen euro da güne 15.70 TL seviyesinden açılış yaptı.
25.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
31.10.2021 Gündem
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Harekete geçtiler, faturalar...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Harekete geçtiler, faturalar... Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Resmen harekete geçtiler. Detaylar belli oldu. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji fiyatlarındaki artışa karşı üye ülkelere kısa vadede elektrik ve gaz faturalarını erteleme, hanelere doğrudan ödeme yapma ve vergi indirimi gibi seçenekler içeren bir öneri paketi sundu.
13.10.2021 Dünya
Merkel'den Türkiye açıklaması: İyi ilişkiler için çaba sarf ediyorum
Merkel'den Türkiye açıklaması: İyi ilişkiler için çaba sarf ediyorum Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile çok iyi ilişkilerin geliştirilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi. Sığınmacıların siyasi bir araç olarak kullanılmaması gerektiğini aktaran Merkel, "Türkiye, özellikle Suriyeli mültecilere çok iyi bakıyor. Orada inanılmaz çok şeyler yapıyor. Biz (Türkiye’yi) destekledik. Elbette küçük bir ölçüde. Ben bu mutabakatın geliştirilmesini istiyorum. Bu, etkilenen insanlar için en iyisidir." değerlendirmesinde bulundu.
22.07.2021 Dünya
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor Avrupa Birliği (AB), daha geniş kapsamlı minimum küresel vergi anlaşmasına odaklanmak için dijital vergi teklifi çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.
12.07.2021 Ekonomi
Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı
Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Haziran ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 47 artışla 19,8 milyar dolara yükselmiştir. Bu sayede ilk 6 ayda ihracatımızı, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 artışla 105 milyar dolar seviyesine taşımış durumdayız'' dedi.
2.07.2021 Ekonomi
Ömer Çelik'ten Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Katar' tepkisi
Ömer Çelik'ten Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Katar' tepkisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik, Katar'dan gelen öğrencilerin sınavsız bir şekilde tıp eğitimi alacağı iddialarla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "CHP'de özür dileyebilen, özgüvenli kimseler vardı. Daha demokrat kimseler olabiliyordu. Fakat bir şey söyleniyor, yalan olduğu ortaya koyuluyor, hiçbir şey olmamış gibi devam ediliyor. Bu haber yalan bir haberdir" ifadelerini kullandı.
28.06.2021 Siyaset
Merkel'den AB'ye Türkiye çağrısı: Diyalog gündemini hızla hayata geçirmeliyiz
Merkel'den AB'ye Türkiye çağrısı: Diyalog gündemini hızla hayata geçirmeliyiz Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nde (AB) ortak çıkarlar üzerine iş birliğinin ilerletilmesi için Türkiye ile diyalog gündeminin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
24.06.2021 Dünya
Merkel ve Draghi'den Türkiye açıklaması!
Merkel ve Draghi'den Türkiye açıklaması! Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan göç mutabakatının yenilenmesinden yana olduklarını söyledi.
21.06.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ab Liderler Zirvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab liderler zirvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.