Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk Milliyet Arkeoloji Dergisi, 2023 yılında yaşanan deprem felaketin yıl dönümünde, bu ay okurlarına Hatay özel sayısını sunuyor
17.02.2024 Gündem
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1802'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 39 bin 145'e ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.
2.11.2023 Gündem
İstanbul kültür sanata doydu
İstanbul kültür sanata doydu Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival boyunca Atatürk Kültür Merkezi-Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Kültür Sanat
Troya Kültür Yolu Festivali'ne muhteşem final!
Troya Kültür Yolu Festivali'ne muhteşem final! Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında kültür ve sanat coşkusunu doruğa çıkartıyor. Geçen yıl 5 ayrı kentte düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri, bu sene 11 ayrı şehri binlerce etkinlikle bir cazibe merkezine dönüştürüyor.
18.09.2023 Kültür Sanat
Ekrem İmamoğlu'na Tevfik Göksu'dan tepki: Başarısızlığın hesabını İstanbul'a vermemek için kaçmak istiyor
Ekrem İmamoğlu'na Tevfik Göksu'dan tepki: Başarısızlığın hesabını İstanbul'a vermemek için kaçmak istiyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Balkan Vekili CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği toplantıya yorum yapan Göksu "Bu kadar büyük bir kente siz arkanızı dönüp, başka bir yere giderseniz İstanbul'u başka bir alana taşımış olursunuz. İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbullulara'a hesap vermeden kaçmak istiyor" ifadelerini kullandı.
21.07.2023 Gündem
Sabiha Tansuğ kimdir? 50 kuruşa fotoğrafı basılan ilk kadın etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü, kaç yaşındaydı, nereli? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş…
Sabiha Tansuğ kimdir? 50 kuruşa fotoğrafı basılan ilk kadın etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü, kaç yaşındaydı, nereli? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş… Türk lirasına fotoğrafı basılan etnolog, araştırmacı, yazar ve koleksiyoncu Sabiha Tansuğ hayatını kaybetti. Dünyada fotoğrafı paraya basılan ilk kadın Sabiha Tansuğ İzmir’in Bademler köyünde toprağa verilecek. Peki, Sabiha Tansuğ kimdir, kaç yaşındaydı ve nereli? Etnolog Sabiha Tansuğ neden öldü? İşte gençliği ve fotoğrafı basılan 50 kuruş…
27.01.2023 Gündem
Adnan Çoker kimdir? Ressam Adnan Çoker kaç yaşındaydı? Adnan Çoker eserleri ve Adnan Çoker biyografisi!
Adnan Çoker kimdir? Ressam Adnan Çoker kaç yaşındaydı? Adnan Çoker eserleri ve Adnan Çoker biyografisi! Çağdaş Türk resminin önemli ressamlarından Adnan Çoker hayatını kaybetti. Soyut resmin ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden Adnan Çoker’in, pek çok önemli koleksiyonda eserleri bulunuyor. 95 yaşındaki ünlü ressam çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacak. Peki, Adnan Çoker kimdir? İşte Adnan Çoker eserleri ve Adnan Çoker biyografisi!
23.08.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 20.00'de düzenlenen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılış programına katıldı.
22.07.2022 Siyaset
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine dair önemli ifadeler kullanan Kalın, "Biz İsveç ve Finlandiyalı muhataplarımızla iki toplantı yaptık. Ankara ve Brüksel'de. Dün Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesiyle binaen biz Sedat Bey'le yarın Brüksel'e gidiyoruz. Bize göre müzakere ettiğimiz konuları bir yere getirdik. Buradan geri adım atmamız mümkün değil. Oradan Madrid'e geçeceğiz. Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor." dedi. İşte tüm detaylar...
26.06.2022 Siyaset
Ünlü şarkıcıya eski nişanlı dehşeti! Müstehcen video ve fotoğraflarını gönderdi
Ünlü şarkıcıya eski nişanlı dehşeti! Müstehcen video ve fotoğraflarını gönderdi Jansowah mahlaslı şarkıcı Güler Selçuk, eski nişanlısından kurtulup izini kaybettirmek için Fransa'ya yerleşti. Geçtiğimiz Aralık ayında klip çekimi için İstanbul'a gelen genç kadını havaalanından adeta kaçıran Furkan Akan, Selçuk'u eve götürüp defalarca darp etti. Polisin gelmesiyle evden kaçan genç şarkıcı, yanına sadece cüzdanını alarak Fransa'ya döndü. Fransa'dan gönderdiği dilekçesiyle yardım isteyen genç şarkıcı, 'İstanbul'a dönersen yüzüne kezzap atacağım. Sonun Bergen gibi olacak, Fransa'ya geliyorum seni bulacağım' diyerek eski nişanlısının ölümle tehdide maruz kaldığını iddia etti. Mahkemeden korunma talep eden genç kadın, olayla ilgili şikâyetçi oldu.
3.05.2022 Yaşam
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri…
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri… Konserler, sergiler ve atölyeler… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  23 Nisan haftası çocukların keyifli vakit geçirecekler 23 Nisan etkinlikleri…
22.04.2022 Gündem
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı Genç yaşlı herkesin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu TEKNOFEST Azerbaycan Bakü Kristal Salon ve Sahil Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.Tanıtım toplantısı Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
7.02.2022 Bilim ve Teknoloji
AKM’de ilk uluslararası sergi Bakan Ersoy’un katılımıyla açıldı
AKM’de ilk uluslararası sergi Bakan Ersoy’un katılımıyla açıldı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 'Birlikte Var Olmak’ temalı uluslararası ilk sergi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı. Sanat projesi 10 ülkeden 20 sanatçıyı bir araya getirdi. Açılış töreninde konuşan Ersoy, “Dünya genelinde ortak dil, kültür ve sanattır. Böyle sergiler, hep birlikte var olmanın öneminin herkese ulaşmasına katkı sağlıyor” dedi.
14.01.2022 Kültür Sanat
AKM yeniden ‘merhaba’ diyor! Bakan Ersoy yeni gelişmeyi duyurdu
AKM yeniden ‘merhaba’ diyor! Bakan Ersoy yeni gelişmeyi duyurdu Sanatseverlerin büyük bir özlemle beklediği İstanbul Atatürk Kültür Merkezi sanata yeniden “Merhaba” diyecek. Hasret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı görkemli bir törenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda son bulacak. AKM tanıtım toplantısında konuşan Bakan Ersoy, "Toplam maliyeti yaklaşık 2 milyar lira olan yeni Atatürk Kültür Merkezi için 'kapsamlı' ifadesi oldukça yetersiz kalıyor diye düşünüyorum. Biz teknoloji olarak en son teknolojiyi kullanıyoruz. Dünyanın sahne teknolojileri konusunda en ileri teknolojisini kullanan firma ile anlaştık. Dünyadaki emsalleriyle kıyaslanamayacak kadar uygun şartlarla mal etmeyi başardık" dedi.
28.10.2021 Gündem
İstanbul ‘Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ ile dünya sahnesinde
İstanbul ‘Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ ile dünya sahnesinde İstanbul görkemli ‘Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ ile dünya sahnesine çıkıyor. Medeniyetler, kültürler ve ekonomiler arasında köprüler kuran, dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehir olan İstanbul, ilk kez çok boyutlu ve geniş kapsamlı, kültür ve sanatı odağına alan uluslararası kent festivaline kavuşuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy herkesi 17 gün sürecek festivale davet etti.
22.10.2021 Kültür Sanat
212 Photography Istanbul 1 Ekim'de başlıyor
212 Photography Istanbul 1 Ekim'de başlıyor Anadolu ve Avrupa yakasındaki yeni mekânları ve farklı disiplinleri kapsayan içeriğiyle zengin bir sanat deneyimi sunan “212 Photography Istanbul” festivalinin sergi ve etkinlik detayları belli oldu.
25.09.2021 Kültür Sanat
17. İstanbul Bienali'ne geri sayım başladı!
17. İstanbul Bienali'ne geri sayım başladı! İKSV tarafından düzenlenen 17. İstanbul Bienali için geri sayım başladı. Bienali oluşturan projelerin bir kısmı 2021 Nisan ayından itibaren farklı mecralarda yer almaya başlayacak. Bienal sergileri ise 11 Eylül’de açılıp 14 Kasım’da kapanacak. Pandemiyle birlikte toplumsal ve çevresel sorunların tırmanışına da tanıklık ettiğimiz bu dönemde bienal, ölçeği, yöntemi ve hedefleri açısından önceki edisyonlardan farklılaşacak. 2021 yılı İstanbul Bienali, İstanbul’un belleğinde yer etmiş mekânlar ve buluşma noktalarına yayılacak. Bienalin küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh üstleniyor.
28.03.2021 Kültür Sanat
Contemporary Istanbul 15. edisyonunda sanatseverler ile mayıs ayında buluşuyor!
Contemporary Istanbul 15. edisyonunda sanatseverler ile mayıs ayında buluşuyor! Akbank ana sponsorluğunda 15. edisyonunu gerçekleştirecek Contemporary Istanbul, çağdaş sanat pazarını desteklemek amacıyla 4-5 Mayıs VIP Ön İzleme ve 6-9 Mayıs 2021 tarihleri arasında Genel Ziyaret günleri ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonları’nda Türkiye’nin önde gelen galerilerini bir araya getiriyor.
15.03.2021 Kültür Sanat
TEKNOFEST 2021 heyecanı yeniden İstanbul'da
TEKNOFEST 2021 heyecanı yeniden İstanbul'da Havacılık, uzay ve teknoloji festivali ‘TEKNOFEST 2021’ heyecanı için geri sayım başladı. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST 2021’de havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimcilerin buluşacağı uluslararası girişim zirvesi gibi zengin aktiviteler yer alacak. TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Roket Yarışması’na ise başvurular 28 Şubat tarihine kadar devam edecek.
26.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüste önümüzdeki 2 ay önemli!
Koronavirüste önümüzdeki 2 ay önemli! Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu salgın yönetiminde 'yerinde karar' dönemi ile ilgili, "5 bin vaka sayıları görülürken bunun yüzde 65'i İstanbul'daydı. Aslında Anadolu'da birçok kasabada hiç vaka yokken okulu da, kafesini, kahvehanesini, çay ocağını da kapatmıştık. Bunu bilerek süreci yönetmek; hiç vakanın olmadığı yerleri hızlı açmak lazım" dedi.
14.02.2021 Sağlık
TEKNOFEST 2021 heyecanı başladı!
TEKNOFEST 2021 heyecanı başladı! Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Teknofest 21-26 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda olacak. Teknofest tanıtım toplantısı bugün Atatürk Havalimanında gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali ayakları yerden kesen TEKNOFEST heyecanı yeniden başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Teknofest 2021 yeniden İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşecek.
3.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kültürle ilgili tartışmalarda maalesef o kültürün taşıyıcısı olan dili ihmal ediyoruz." diyerek "Diline sahip çıkmayan, dilini zenginleştiremeyen milletler, kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." ifadelerini kullandı.
20.01.2021 Gündem
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı Dünyanın en büyük 2. havacılık festivali olan "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne" ev sahipliği yapacak Gaziantep'te tanıtım toplantısı düzenlendi.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Hakan Altun ile unutulmayan, muhteşem şarkılar!
Hakan Altun ile unutulmayan, muhteşem şarkılar! Senelerdir sahnelerden bir an olsun inmeyen, konserden konsere koşan, sevenlerine keyifli anlar yaşatan değerli sanatçı Hakan Altun, 28 Aralık’ta Jolly Joker Vadistanbul’da sahneye çıkmaya hazırlanıyor
18.12.2019 Kültür Sanat
Fuat Oktay: Türkiye hesap vermez hesap sorar
Fuat Oktay: Türkiye hesap vermez hesap sorar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Uluslararası arenada, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda, hesap vermez, hesap sorarız" açıklamasında bulundu.
17.12.2019 Gündem