İşsizlik Sigortası

İşsizlik Sigortası

Son dakika İşsizlik Sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İşsizlik Sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İşsizlik Sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.256 işsizlik sigortası haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu?
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu? 1. dereceye düşen memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 1. dereceye 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirmişti. Gözler torba yasaya çevrilmişken, 1. dereceye 3600 ne oldu sorusunun yanıtı araştırılıyor.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye ek zam! Yüzde 49,25 zam kararı TBMM'de kabul edildi
Emekliye ek zam! Yüzde 49,25 zam kararı TBMM'de kabul edildi TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.
25.01.2024 Ekonomi
En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkaran madde, Meclis'te kabul edildi
En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkaran madde, Meclis'te kabul edildi İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki ilk 6 madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifin kabul edilen 5'inci maddesiyle birlikte en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak.
24.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
18.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zamda yeni gelişme! Maaşlara yansıyacak
Emekliye ek zamda yeni gelişme! Maaşlara yansıyacak Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.
18.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdiklerini duyurdu.
15.01.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
İşsizlik maaşı alana kritik uyarı! Faiziyle geri ödeniyor
İşsizlik maaşı alana kritik uyarı! Faiziyle geri ödeniyor İşsizlik maaşı ile ilgili kritik açıklama geldi. İşsizlik sigortası primi ödememiş kimseler işsizlik parası alamıyorlar. Yeni bir düzenleme getirilerek, mezun olmuş ve gelir seviyesi düşük olan kişilere belirli şartlar dahilinde işsizlik parası verilerek daha iyi iş aramaları sağlanabilir. İşte işsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylar...
25.09.2023 Çalışan Hakları
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayanlara toptan ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yazılı başvuranlara yatırılan primler iade ediliyor. Emeklilik yaşını dolduranlar prim iadesi hakkından yararlanabilir. Sadece çalışandan kesilen, uzun vadeli sigorta kollarını (malullük, yaşlılık, ölüm) ifade eden primler iade edilir. İşveren payı, sağlık sigortası payı ve İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen prim ise iade edilmiyor. İşte emekli milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Emekli
Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı
Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararının Ekli kararı ile; İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirinin oranı, 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.
28.07.2023 Gündem
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu SGK son dakika olarak duyurdu. Salgınla mücadele döneminde 6.9 milyon çalışan için ödenen 50.7 milyar liralık kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara nefes oldu. Yine aynı dönemde işsizlik maaşı hariç 60 milyar liranın üzerinde harcama yapılan İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla depremzedelerin de yaraları sarılıyor. İşten çıkarma yasağının geldiği bu illerde işyeri kapanan her bir sigortalı için ayda 4 bin lira ödeme uygunluk tespiti beklenmeden, işverenin beyanı esas alınarak yapılıyor. İşverenlerin işyerindeki hasara ilişkin belgeyi sunmaları yeterli oluyor.
11.04.2023 Ekonomi
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
27.03.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.
22.02.2023 Ekonomi
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar?
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar? AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı. EYT ile emekli olan çalışanlar için işverene 5 puan destek primi verilecek. Peki, 5 puan destek primi nedir, ne demek? İşverene 5 puan destek primi ne kadar?
30.01.2023 Emekli
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi?
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi? 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çalışanlar için yapılan 51,01 TL'ye kadar olan yemek ödemeleri gelir vergisi, damga vergisi, SGK işçi payı, SGK işveren payı, işsizlik sigortası işveren payı ve işsizlik sigortası işçi payı gibi ödemelerden muaf tutuldu. Peki, yemek ücreti ne kadar olacak, 2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak?
27.12.2022 Ekonomi
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama!
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama! 2023 Asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte işsizlik maaşı tutarı da değişti. Sigortalıların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödenen işsizlik maaşı ödemelerinin hangi şartlarda yapılacağı, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar? En yüksek ve en düşük işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hesaplama!
23.12.2022 Çalışma Hayatı
2023 kapıcı maaşları! Apartmanlar görevlisi maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret zammından sonra 2023 kapıcı maaşları!
2023 kapıcı maaşları! Apartmanlar görevlisi maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret zammından sonra 2023 kapıcı maaşları! Asgari ücret bugün belli oldu. Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı dışında, asgari ücretle birlikte zam gelecek bazı kalemleri merak ediyor. Bu kapsamda merak edilen kalemlerden biri de kapıcı maaşları oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni oranların ardından Kapıcı maaşları 2023 ne kadar oldu? Kapısı ve apartmanlar görevlisi ne kadar maaş alacak? Sorusuna yanıt aranıyor.
23.12.2022 Çalışan Hakları
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak'
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin konu ile ilgili, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili düzenlemenin aralık ayı sonu gibi Meclis'e geleceğini belirterek, "EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak SGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
19.10.2022 Çalışan Hakları
Devlet korumasında yetişen 958 genç, kamuya atandı
Devlet korumasında yetişen 958 genç, kamuya atandı Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamu kurumlarına ataması gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2003-2022 yıllarında toplam 36 bin 940 gencin kamuda istihdamını sağladıklarını söyledi.
27.09.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu ekonomi muhabirleriyle buluştu
Kılıçdaroğlu ekonomi muhabirleriyle buluştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen Ekonomi Muhabirleri ile Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ön gördüğümüz düzenleme ile yoksulluğu artık bu ülkede hiçbir siyasal parti istismar konusu yapamaz. Kişi yoksulsa sosyal devletin koruması altında olsun" dedi.
18.09.2022 Siyaset
Prim desteği müjdesi! Şartlar belli oldu: 179 TL, 10 gün
Prim desteği müjdesi! Şartlar belli oldu: 179 TL, 10 gün Apartman görevlisi, bakıcı, temizlikçi, gündelikçi hepsini kapsıyor: SGK yeni genelgeyi yayımladı. Prim desteği müjdesi geldi. Evlerinde 10 gün ve üzerinde temizlikçi ve bakıcı çalıştıranlar ile kapıcı görevlendiren apartmanlar, asgari ücret prim desteğinden yararlanabilecek. Prime esas günlük kazanç tutarının 179 lira, altında olması koşulu ve ay içinde 10 gün bakıcı, temizlikçi ve kapıcı çalıştıranlar bu destekten yararlanamayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
10.09.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.