VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı?
VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı? İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırı sonrası BTK bant daraltma uygulamasına gitti. BTK’dan yapılan duyuruda Türkiye genelinde başta Twitter, Facebook ve Instagram gibi uygulamalar için bant daraltma uygulaması yapıldığı açıklandı. Birçok kullanıcı ise VPN uygulamalarına yönelirken uzmanlardan da uyarılar geldi. Peki, VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı? VPN ile virüs, casus yazılımlar ve botlar gelir mi? Akademisyen Yazar Ecehan Ersöz anlattı.
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu?
Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu? Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında aykırı görüntüleri engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bant daraltma uygulamasına gitmiş, saldırının gerçekleştiği andan itibaren Twitter’a girilememişti. Kullanıcılar dün akşam saatlerinden itibaren Twitter’a girmeye çalışıyor. Ancak bant daraltma uygulaması nedeniyle erişim sorunu yaşanıyor. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu? Twitter kısıtlaması saat kaçta bitecek? İşte detaylar…
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek?
Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek? İstanbul İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıya ilişkin sosyal medyadaki dezenformatif paylaşımlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu soruşturma başlattı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yaptı. Peki, Bant daraltma nedir? Bant daraltma uygulaması neden yapılır? Bant daraltma ne zaman biter? İşte detaylar…
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi?
İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi? İstiklal Caddesi’ni kana bulayan terör saldırısının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı. Ardından BTK tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı. Peki, İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi? İnternet kısıtlaması ne zaman kalkacak? İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
En çok onlar kullanıyor! Hepsi temsilci atamış oldu
En çok onlar kullanıyor! Hepsi temsilci atamış oldu "Digital 2021" raporuna göre ise Twitter, Youtube (Google), Instagram (Facebook), WhatsApp (Facebook) ve Facebook'un ardından Türkiye'de en çok kullanılan 5. sosyal medya uygulaması olarak dikkati çekiyor.
20.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul ve PTT açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul ve PTT açıklaması Bakan Karaismailoğlu, "2021'de Kanal İstanbul için önemli ilerlemeler olacak. PTT'nin ucuz gıda satmak gibi bir görevi yok, işlevi belli. PTT'nin bir alt şirketi PTT AVM diye bir şirketi var. Normal internet siteleri gibi binlerce ürün satılıyor." dedi.
3.02.2021 Ekonomi
Facebook, Instagram ve Twitter... Yasak geliyor! Son 2 gün...
Facebook, Instagram ve Twitter... Yasak geliyor! Son 2 gün... Facebook, Instagram ve Twitter gibi şimdiye kadar Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal ağ sağlayıcıları için reklam yasağı devreye giriyor. Bugüne kadar 40’ar milyon lira para cezası kesilen Facebook, Instagram ve Twitter’a, 19 Ocak itibarıyla reklam yasağı için sürenin dolduğu bildirilecek.
17.01.2021 Ekonomi
MHP'den sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklama
MHP'den sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sayın Feti Yıldız, Kamuoyunda Sosyal Medya Düzenlemesi olarak bilinen kanun teklifi hakkındaki açıklamalarda bulundu.
27.07.2020 Siyaset
Sosyal medya yasası ne zaman çıkacak? Sosyal medya yasası 11 madde neleri kapsıyor?
Sosyal medya yasası ne zaman çıkacak? Sosyal medya yasası 11 madde neleri kapsıyor? AK Parti’nin Almanya modelini örnek alarak hazırladığı 11 maddelik sosyal medya yasa teklifi hakkındaki araştırmalar sürüyor. Türkiye'de sosyal medya düzenlemesi için hazırlanan yasa teklifinin ayrıntıları belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin sosyal medya için kanun teklifi hakkında da açıklama yaptı. Peki, sosyal medya yasası çıktı mı?
22.07.2020 Gündem
11 maddelik sosyal medya düzenlemesi! Sosyal medya düzenlemesi kanun teklifi kapsamı!
11 maddelik sosyal medya düzenlemesi! Sosyal medya düzenlemesi kanun teklifi kapsamı! AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı Sosyal medya için yasal düzenleme çalışması tamamlandı. AK Parti Meclis grup yönetimi, düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Sosyal medya düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Peki, Sosyal medya düzenlemesinde son durum ne? Sosyal medya kanun teklifi ne zaman meclise gelecek? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? İşte 11 maddelik sosyal medya düzenlemesi...
21.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri