5 Temmuz

5 Temmuz

Son dakika 5 Temmuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5 Temmuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5 Temmuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5 Temmuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5 temmuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.498 5 temmuz haberi bulunmuştur. Tüm 5 temmuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şehit babasının sözleri yürekleri dağladı: "Ben de şehit olmak isterim”
Şehit babasının sözleri yürekleri dağladı: "Ben de şehit olmak isterim” Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı öncesinde şehitliğe giden şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin kurduğu hain pusuda şehit düşen Murat Özkozanoğlu’nun babası Hasan Özkozanoğlu, "Keşke bizler de gidip mücadele edip şehit olsak” dedi.
9.04.2024 Adana
Babasını hiç görmeyen şehit oğlu, özel harekat polisi olmak istediğini söyledi! "Seve seve giderim savaşmaya"
Babasını hiç görmeyen şehit oğlu, özel harekat polisi olmak istediğini söyledi! "Seve seve giderim savaşmaya" Babası Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, Hakkari'de 2011 yılında bölücü terör örgütü PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olduğunda henüz dünyada olmayan 13 yaşındaki Murat, özel harekat polisi olacağını söyledi.
18.03.2024 Adana
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası Rekabet Kurulu, Meta Platforms Inc. Facebook hakkında 'Instagram' ve 'Threads' arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verdi. 2022 yılı gayri safi gelirleri üzerinden 4 milyon 796 bin 152 lira 96 kuruş idari para cezası uygulanmasını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
İsveç'in NATO onayı Resmi Gazete'de yayımlandı
İsveç'in NATO onayı Resmi Gazete'de yayımlandı İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onayı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
25.01.2024 Gündem
Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini öldürmüştü, mesajları incelenecek
Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini öldürmüştü, mesajları incelenecek Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde aldattığı iddiasıyla kocası tarafından öldürülen ve cenazesi kimsenin teslim almaması üzerine belediye ekipleri tarafından defnedilen Kıymet Budak'ın tutuklu eşinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Gözlem İhtisas Dairesi'ne sevkine ve eşi ile mesajlarının incelenerek rapor haline getirilmesine karar verdi.
16.01.2024 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a  'Threads soruşturması
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a 'Threads soruşturması Rekabet Kurulu, 'Threads' uygulamasını 'Instagram' ile bağlayarak rekabet ihlalinde bulunduğu öne sürülen Meta Platforms Inc. (Facebook) hakkında soruşturma başlattı.
12.12.2023 Gündem
İsveç'in NATO'ya katılım protokolü komisyonda
İsveç'in NATO'ya katılım protokolü komisyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokol, Dışişleri Komisyonu'na havale edildi.
25.10.2023 Gündem
Yeraltı dünyasının isimleri Kalamış'ta çatıştı, 47 saniye içinde 59 kurşun sıkıldı! Çakır kardeşlerin cezası belli oldu...
Yeraltı dünyasının isimleri Kalamış'ta çatıştı, 47 saniye içinde 59 kurşun sıkıldı! Çakır kardeşlerin cezası belli oldu... İstanbul Kalamış'ta 20 Aralık 2021 tarihinde bir restoranda yaşanan olayda iki kişi çıkan çatışmada öldürülmüştü. Kalamış'ta Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan, aralarında 25 milyon dolarlık yat anlaşmazlığı bulunan Fuat Çakır ve kardeşi Ayhan Çakır ile bir restoranda buluşmuştu. Anlaşma sağlanamayınca 2 grup arasında silahlar konuşmuştu. Bandırmalıoğlu ve Arslan’ı öldüren Çakır kardeşlerin, ‘nefsi müdafaa’ gerekçesiyle mayıs ayında 2 yıl 8 ay hapis cezası aldıkları ortaya çıktı.
18.09.2023 Gündem
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
‘Safiye Ali’ Almanya'da ölümsüzleşti
‘Safiye Ali’ Almanya'da ölümsüzleşti Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’nin ismi Almanya’nın Dortmund kentinde bir caddeye verildi. Dortmund Belediyesi ayrıca 1916’da doktorluk eğitimi için bu ülkeye giden Safiye Ali adına tıp ödülü verecek.
18.08.2023 Gündem
Kadir Şeker, yeniden cezaevine dönmeyecek
Kadir Şeker, yeniden cezaevine dönmeyecek   Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker (22), 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek.
20.07.2023 Gündem
Spor camiasından 15 Temmuz mesajları
Spor camiasından 15 Temmuz mesajları Spor federasyonları ve spor kulüpleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yıl dönümünde mesaj yayımladı.
15.07.2023 Süper Lig
Motosiklet sürücüsü Nur Ökçesiz kazada hayatını kaybetmişti: Acı detaylar ortaya çıktı
Motosiklet sürücüsü Nur Ökçesiz kazada hayatını kaybetmişti: Acı detaylar ortaya çıktı Nevşehir’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Nur Ökçesiz'in (16), kaza sırasında kask takmadığı, 1 gün önce kask siparişi verdiği öğrenildi. Kazadaki motosikletin sahibi Ömer Çatal, arkadaşı Nur'un motosiklet sevdasının yarışçı olan ve çok sayıda derece elde eden ablası Sümeyye Ökçesiz'den geldiğini, iki kardeşin ileriki günlerde Antalya'da düzenlenecek yarışlara gitmeyi planladığını söyledi.
7.07.2023 Gündem
Meteoroloji'den son dakika gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek...
Meteoroloji'den son dakika gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek... Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Temmuz Çarşamba gününe ait hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan hava durumu raporunda birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken diğer illerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.
5.07.2023 Gündem
Memur maaşı hesaplama! Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı…
Memur maaşı hesaplama! Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı… "Emekli - Memur maaş hesaplama nasıl ve nereden yapılır?” sorusunun yanıtı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu.  Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı. Peki, Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı…
5.07.2023 Ekonomi
Memur maaşlarına zam düzenlemesinde yeni gelişme!
Memur maaşlarına zam düzenlemesinde yeni gelişme! Emekli ve memur milyonları yakından ilgilendiren son dakika gelişmeleri art arda yaşanmaya devam ediyor. Memur maaş zammı ve SGK, Bağ-Kur, memur emeklisi maaş zammında yeni açıklama geldi. Zam oranı ile ilgili rakamlar netleşmeye başladı. Emekli ve memura dev zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Zam çalışmaları sürüyor, kimsenin mağdur olmaması için kapsamlı düşünülüyor" dedi. Öte yandan En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkartacak kanun teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak. İşte zam ile ilgili yaşanan son gelişmeler...
4.07.2023 Gündem
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak özel okullar 26 Haziran’da taban puanlarını ilan etmişti. Bayram tatilinin ardından da özel okullar için ön kayıt dönemi başladı. 5 Temmuz’a kadar sürecek ön kayıtlar, online olarak okulların web siteleri üzerinden yapılabiliyor.
4.07.2023 Eğitim
Depremzede öğretmenlere tayin hakkı! Başvurular başlıyor
Depremzede öğretmenlere tayin hakkı! Başvurular başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı tayin başvurularının 5 Temmuz’da yapılabileceğini açıkladı.
3.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi! 6 Temmuz'da kritik toplantı Yunan medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını belirtti ve 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinin AB ve Yunan ilişkileri için kritik öneme sahip olduğunu yazdı.
2.07.2023 Dünya
Memur ve emekliye büyük zam yolda! En düşük emekli maaşı için yeni tahmin geldi, İşte masadaki zam oranı
Memur ve emekliye büyük zam yolda! En düşük emekli maaşı için yeni tahmin geldi, İşte masadaki zam oranı Memur ve emekli maaşlılarına büyük zam geliyor. Zamlı emekli ve memur maaşları için son dakika açıklamaları art arda geldi. Emekli ve memurlar için olası zam oranı ve kritik tarih belli oldu. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkaracak teklifte sona yaklaşıldı. Uzmanlar, beklentilerin giderilerek memur maaşlarında bir düzenlemeye gidileceğini ve yüzde 35-45 arasında bir artış yapılacağını öngörüyor. Şimdi tüm özler 5 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki memur ve emekliler için konuşulan zam oranı ne? İşte detaylar...
30.06.2023 Memur
Wimbledon 2023 hangi kanalda? Wimbledon tenis turnuvası nerede yapılır, ödülü ne kadar?
Wimbledon 2023 hangi kanalda? Wimbledon tenis turnuvası nerede yapılır, ödülü ne kadar? Wimbledon 2023 hangi kanalda sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1877 yılından bu yana All England Lawn Tennis ve Croquet Club tarafından düzenlenen Wimbledon tenis turnuvası 5 Temmuz 2023'te düzenlenecek. Dünyanın en ünlü organizasyonlarından olan Wimbledon tenis turnuvası nerede yapılır? Wimbledon ödülü ne kadar? İşte detaylar...
30.06.2023 Gündem
İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu! 5 antrenörle çalışacak
İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu! 5 antrenörle çalışacak Üçüncü kez Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan İsmail Kartal'ın yardımcıları belli oldu. Deneyimli teknik adam tam 5 antrenörle birlikte çalışacak.
30.06.2023 Fenerbahçe
Kanada sağlıkçı göçmen arıyor! Başvurular kolaylaştırıldı
Kanada sağlıkçı göçmen arıyor! Başvurular kolaylaştırıldı Kanada, 2017-2022 yılları arasında sağlık sektöründe çalışmak üzere 21 bin 656 göçmen aldı.
30.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

5 Temmuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5 temmuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.