2. Dünya Savaşı

2. Dünya Savaşı

Son dakika 2. Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2. Dünya Savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2. Dünya Savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

2. Dünya Savaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2. dünya savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.447 2. dünya savaşı haberi bulunmuştur. Tüm 2. dünya savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor!
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Antalya 100 yıllık hayali olan yüksek hızlı trene kavuşuyor. Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı sayesinde İstanbul-Antalya arası hızlı trenle 4 saat 45 dakikada kat edilecek.
12.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Locarno Antlaşması Özeti Ve Önemi... Locarno Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Locarno Antlaşması Özeti Ve Önemi... Locarno Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... İsviçre'nin Locarna kentinde müzakere edilmesi ile birlikte ele alınan ve imzalanan antlaşmalar içerisinde Locarno Antlaşması gelmektedir. Aslına bakılırsa müzakere Locarno kentinde yapıldıktan sonra, 1925 yılında imzalar İngiltere'nin Londra şehrinde atılmıştır.
11.09.2023 Eğitim
‘Safiye Ali’ Almanya'da ölümsüzleşti
‘Safiye Ali’ Almanya'da ölümsüzleşti Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’nin ismi Almanya’nın Dortmund kentinde bir caddeye verildi. Dortmund Belediyesi ayrıca 1916’da doktorluk eğitimi için bu ülkeye giden Safiye Ali adına tıp ödülü verecek.
18.08.2023 Gündem
MSB açıkladı: Şile'de bulunan top mermileri 2. Dünya Savaşı'ndan kalma
MSB açıkladı: Şile'de bulunan top mermileri 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin bölge için bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.
3.08.2023 Gündem
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullanbdı.
13.06.2023 Gündem
Polonya’nın Kaliningrad’ın adını değiştirme kararına Rusya’dan tepki
Polonya’nın Kaliningrad’ın adını değiştirme kararına Rusya’dan tepki Polonya’nın Rusya ile kara bağlantısı bulunmayan Rus kenti Kaliningrad’ın isim değişikliği kararına, Rusya’dan yanıt geldi. Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov kararı ‘çılgınlık’ olarak değerlendirdi.
11.05.2023 Dünya
Tarihin en büyük mücevher satışı! İşte Nazi gelinin kanlı servetinin ardındaki hikaye
Tarihin en büyük mücevher satışı! İşte Nazi gelinin kanlı servetinin ardındaki hikaye Dünya adım adım 2. Dünya Savaşı'na giderken 19 yaşındaki Heidi Horten, Nazi yanlısı Helmut ile evlenmişti ve hatrı sayılı bir servet sahibi olmuşlardı. 2022 yılında ölen Nazi gelini Heidi Horten'in mücevher koleksiyonunun bazılarını ünlü müzayede evi Christie's, satışa çıkarıyor. Ancak mücevherlerin kanlı geçmişi, müzayede evinin tepki çekmesine neden oldu. İşte Nazi gelininin mücevherlerinin ardındaki kanlı servetin detayları...
3.05.2023 Dünya
Emekli maaşlarında yeni düzenleme ve asgari ücret açıklaması: Temmuz'da yeniden değerlendireceğiz
Emekli maaşlarında yeni düzenleme ve asgari ücret açıklaması: Temmuz'da yeniden değerlendireceğiz Emekli maaşları ve asgari ücret ile ilgili ayrıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayınında açıkladı. Asgari ücret ile ilgili konuşan Bakan Bilgin "Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanacak araştırma yapıyoruz" dedi.
29.04.2023 Çalışan Hakları
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor Özellikle silahlı insansız hava aracı satışlarının Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini Orta Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar birçok bölgede geliştirdiğini yazan Amerikan CNBC, büyüyen savunma sanayiinin kırdığı rekorları sayfasına taşıdı. Bayraktar TB2'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı rolü öne çıkaran CNBC, Erdoğan'ın 20 yıllık yatırımının meyvesini verdiğini vurguladı.
30.03.2023 Dünya
Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandala tepki: En tepede Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı var
Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandala tepki: En tepede Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı var AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İsveç'te yaşanan skandallara tepki gösteren Çelik, "Bunların hepsi Nazi aslında. Bu durum son derece tehlikeli. En tepede bir Erdoğan düşmanlığı var, onu kaldırdığınızda Türkiye, İslam göçmen düşmanlığı var." dedi.
25.01.2023 Gündem
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm’deki belediye binasının önünde ayaklarından astı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırarak sert dille uyardı. Olay her kesimden büyük tepki çekti. Kınama mesajları yayınlandı.
13.01.2023 Gündem
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor...
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Balkanlar'da yaşanan tehlikeli gelişmeler tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekti. Yeniden alev alan Kosova-Sırbistan geriliminde hafta sonunda silah sesleri duyuldu.
12.12.2022 Dünya
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri günün anlam önemine binaen araştırılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 74. Yılı tüm dünyada insan hakları günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya İnsan Hakları günü nedir, neden kutlanıyor, ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya İnsan Hakları Günü hakkında merak edilenler ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ile resimli kutlama mesajları
10.12.2022 Gündem
Türk kızı Azra da iğrenç olayın kurbanı! Tam 101 kadın daha var
Türk kızı Azra da iğrenç olayın kurbanı! Tam 101 kadın daha var İğrenç olay İngiltere’de yaşandı. İki kadının katili şahıs, aralarında bir Türk’ün de olduğu onlarca cesede cinsel istismarda bulundu. 2. Dünya Savaşı kahramanı ile ilgili detay mide bulandırırken, nekrofili sapığın davasında yaşanan gelişme şoke etti.
8.12.2022 Dünya
Mihver Devletler Hangileridir? 2. Dünya Savaşı Mihver İttifakı Kimlerden Oluşur?
Mihver Devletler Hangileridir? 2. Dünya Savaşı Mihver İttifakı Kimlerden Oluşur? İkinci Dünya Savaşı sırasında müttefik devletlere karşı birlik olmuş olan ülkeler Mihver Devleti olarak bilinmektedir. Bu ülkenin başında Almanya olmak üzere İtalya ve Japonya gelir. İlk başta İkinci Dünya Savaşı sırasında bu üç ülke bir araya gelerek Mihver devletleri oluşturmuştur. Daha sonra ise Balkanlar başta olmak üzere birçok farklı bölgeden devletler bu gruba katılmıştır.
16.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da 17 ilde eşzamanlı düzenlenen İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz verdiğimiz şekilde, 250 bin konutluk ilk etabı 2 yıl içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. Erdoğan, "Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir" ifadelerini kullandı.
25.10.2022 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi. Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın." dedi.
10.10.2022 Siyaset
İdam cezası o isteği yüzünden yıllar boyunca ertelendi! 14 senenin ardından son sözleri ortaya çıktı
İdam cezası o isteği yüzünden yıllar boyunca ertelendi! 14 senenin ardından son sözleri ortaya çıktı ABD'de 1,25 dolar için bir kişiyi 29 yerinden bıçaklayan, yakalanma korkusu ile Meksika'da 3.5 yıl kaçak hayatı yaşayıp sonrasında yakalanan adamın hapiste yaşadıkları ve idam cezasının yıllarca ertelenme sebebi, son anda alınan kararla yeniden dünya gündemine oturdu... Kritik gün gelip çattığında yaşananlar ise "bu kadar da olmaz" dedirtti. TSİ gece 02.41 sularında hayata gözlerini yuman Ramirez'in, öldürdüğü Castro'nun yakınlarına bıraktığı not ortaya çıktı.
6.10.2022 Dünya
Estonya, Rusça konuşulan kentteki Sovyet anıtını kaldırdı
Estonya, Rusça konuşulan kentteki Sovyet anıtını kaldırdı Estonya'nın Rusça konuşulan Narva kentinde, 2. Dünya Savaşı sırasında ölen Sovyet askerlerinin hatırasına inşa edilen anıt, kamu düzeninde risk teşkil ettiği gerekçesiyle bulunduğu yerden kaldırıldı.
16.08.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Kuzey Kore hamlesi! Kim Jong Un'dan jet hızıyla yanıt geldi...
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Kuzey Kore hamlesi! Kim Jong Un'dan jet hızıyla yanıt geldi... Ukrayna ile 24 Şubat'tan beri savaşan Rusya'dan flaş Kuzey Kore adımı geldi. Kuzey Kore devlet medyası KCNA, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova ile Pyongyang arasında daha güçlü ilişki kurulması çağrısında bulunduğunu duyurdu. İşte Putin tarafından kaleme alınan mektupta yer alan dikkat çeken ifadeler...
15.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

2. Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2. dünya savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.