1 Kasım

1 Kasım

Son dakika 1 KASIM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 KASIM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 KASIM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Kasım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 kasım gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.782 1 kasım haberi bulunmuştur. Tüm 1 kasım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu Yaz sezonu için Almanya'dan Antalya'ya yapılan erken rezervasyonlar Türkiye'yi turizmde liste başı yaptı. Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin hazırladığı rapora göre; Almanya'nın her yıl ilk tercihi olan İspanya bu sezon ikinci sıraya düştü.
5.03.2024 Ekonomi
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yeni yılda yürürlüğe koyacak, bazılarının da yürürlük süresini uzatacak.
30.12.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Ek ödemelere yüzde 50 zam! Resmen yürürlüğe girdi
Ek ödemelere yüzde 50 zam! Resmen yürürlüğe girdi Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen düzenlemeyle yan dal uzmanları ve asistanlarının artırımlı taban ödeme katsayıları, yan dal uzmanları için yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar ve araştırma görevlileri için yüzde 50 artırılacak. Ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi.
30.11.2023 Çalışma Hayatı
Sevgiliye yapılan pahalı jestin sonu hapiste bitti! 850 bin liralık vurgun yaptı
Sevgiliye yapılan pahalı jestin sonu hapiste bitti! 850 bin liralık vurgun yaptı Adana’da teknoloji mağazasına teslim edeceği 850 bin TL değerindeki 33 cep telefonundan 28'ni satıp kendisine otomobil aldığı öne sürülen kargo çalışanı tutuklandı.
16.11.2023 Yaşam
Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
15.11.2023 Gündem
TSK'nın Azerbaycan'daki görev süresini uzatan tezkere TBMM'de
TSK'nın Azerbaycan'daki görev süresini uzatan tezkere TBMM'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
13.11.2023 Gündem
Ücretli öğretmenlere yüzde 25 kararı! Ek ders ücreti de artırıldı
Ücretli öğretmenlere yüzde 25 kararı! Ek ders ücreti de artırıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandı.
11.11.2023 Ekonomi
'Türk Yatırım Fonu' anlaşması devreye girdi
'Türk Yatırım Fonu' anlaşması devreye girdi Türk Yatırım Fonu kuruluş anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.
11.11.2023 Finans
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi Durmuş Yılmaz istifa mı etti, Durmuş Yılmaz kimdir? Son zamanlarda gündeme gelen haberlerin ardından, eski Merkez Bankası Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifa ettiği merak ediliyordu. Yılmaz, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Durmuş Yılmaz milletvekili mi?
10.11.2023 Gündem
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar Bursa’da, D.Ç.(16) isimli liseli kızı okul yolunda takip edip elle taciz eden Hüseyin Raci (25), güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilip, yakalandı. Sorgusunda, "Yolda giderken bir anda gözüm karardı. Kendimi tutamadım” dediği öğrenilen Raci, tutuklandı.
10.11.2023 Gündem
Dolmabahçe Sarayı 10 Kasım ücretli mi, ücretsiz mi? 2023 Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar, Dolmabahçe Sarayı nerede, Dolmabahçe Sarayı'nda müze kart geçer mi?
Dolmabahçe Sarayı 10 Kasım ücretli mi, ücretsiz mi? 2023 Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar, Dolmabahçe Sarayı nerede, Dolmabahçe Sarayı'nda müze kart geçer mi? Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün yıl dönümde Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret etmek isteyen yurttaşlar Dolmabahçe Sarayı'nın 10 Kasım’da ücretsiz olup olmadığını merak ederken, ziyaret saatlerini de sorguluyor. Peki, Dolmabahçe Sarayı 10 Kasım'da ücretsiz mi, 10 Kasım’da Dolmabahçe Sarayı kaça kadar açık? Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar, Dolmabahçe Sarayı nerede?
10.11.2023 Gündem
Atatürk, en çok eğitime önem verdi!
Atatürk, en çok eğitime önem verdi! Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Gündem
10 Kasım saygı duruşu kaç dakika? 10 Kasım’da neden 2 dakikalık saygı duruşu? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor?
10 Kasım saygı duruşu kaç dakika? 10 Kasım’da neden 2 dakikalık saygı duruşu? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde saat 9'u 5 geçe sirenler çalıyor ve insanlar sirenin ardından saygı duruşunda bulunur. Peki, 10 Kasım'da saygı duruşu kaç dakika? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor?
9.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
Sahte polis oyunuyla binlerce lira dolandırdı
Sahte polis oyunuyla binlerce lira dolandırdı Kırıkkale'de kendini telefonda polis olarak tanıtarak 46 yaşındaki kadının binlerce lira parasını ve ziynet eşyasını dolandıran 20 yaşındaki şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
4.11.2023 Yaşam
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Fiyat istikrarına katkı sağlaması amaçlanan düzenlemeyle ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "1 Kasım itibari ile yürürlüğe girdi. Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin sahibiyim diye verdiği ilanlar hepsi şu an da silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" dedi. Öte yandan araba fiyatlarında dibi gösterecek yeni hamle geldi. Araç piyasasındaki güncel değişimler ve fiyat trendleri hakkında bilgi arayan vatandaşlar için İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalar geldi. Peki 2023 yılında araç fiyatları ne olacak? İkinci el ve sıfır otomobillerde fiyatlar düşer mi, yoksa stabil mi kalacak?
3.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "7 Ekim'den beri yaşanan vahşeti anlatacak hiçbir kavram yok. 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor." dedi.
3.11.2023 Gündem
Kredi faizleriyle ilgili dikkat çeken gelişme! Avantajlı hale geldi
Kredi faizleriyle ilgili dikkat çeken gelişme! Avantajlı hale geldi Kredi kartından nakit avans veya kredili mevduat hesabından (KMH) artı para kullanmanın maliyeti haziranda aylık yüzde 1.36’ya kadar inmiş ve krediye göre oldukça avantajlı hale gelmişti. 1 Kasım itibarıyla bu oran yüzde 4.42’ye çıktı. Bu günlerde miktarına ve taksit sayısına göre değişmekle birlikte yüzde 2.49-3.49 faizle kredi bulmak mümkün. Bir başka deyişle acil nakit ihtiyacında, avantaj krediden yana dönmeye başladı.
3.11.2023 Ekonomi
Pınar Deniz'e Latin Amerika'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü
Pınar Deniz'e Latin Amerika'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü Oyuncu Pınar Deniz, 'Yargı' dizisinde canlandırdığı 'Ceylin' karakteri ile Latin Amerika'nın Emmy Ödülleri olarak bilinen Produ Ödülleri'nde 'Yabancı Dilde En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı.
2.11.2023 Magazin
VERGİSİZ TELEFON NASIL ALINIR? Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışının şartları, model (marka) ve fiyatları
VERGİSİZ TELEFON NASIL ALINIR? Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışının şartları, model (marka) ve fiyatları Vergisiz telefon nasıl alınır, öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? Resmi Gazete'de 1 Kasım tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak. Söz konusu öğrenciler için ücretsiz 10 GB internet desteği de sağlanacak. Peki, Vergisiz telefon modelleri ve fiyatları nedir, öğrencilere vergisiz telefon şartları nelerdir?
1.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor
Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor Kimliğini gizleyerek otomobil, ev ve her çeşit taşınmaz ilanı verenlerin önü kesiliyor. 1 Kasım’dan itibaren e-Devlet veya Web Tapu üzerinden kimlik doğrulaması yapılacak. Kendi malı olmayan ya da satmaya yetkili olmadığı ürünler için ilan verenlere 100 bin lira ceza kesilecek.
30.10.2023 Ekonomi
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı Asırlık Cumhuriyet çınarı, bir fidan olarak Anadolu toprağına dikilmeden önce, en az 17 yıl boyunca genç devrimci Mustafa Kemal’in düşüncelerinde şekillendi.
28.10.2023 Gündem
Teknoloji desteği! Milyonlarca öğrenci bekliyordu, 1 Kasım'da başlıyor
Teknoloji desteği! Milyonlarca öğrenci bekliyordu, 1 Kasım'da başlıyor 7 milyona yakın üniversite öğrencisi teknolojik cihaz ve internet desteğini 1 Kasım’dan itibaren almaya başlayacak. Ürünün fiyatı 9.500 lirayı geçmeyecek, ikinci el cihazlar ise kapsam dışında olacak
26.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

1 Kasım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 kasım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.