Borcunu yapılandıran mükellefe, “31 Mayıs” uyarısı
Borcunu yapılandıran mükellefe, “31 Mayıs” uyarısı Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Kuzucu ile Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Bahadır Bağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.
11.05.2017 Ekonomi
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi
Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi Baykar’ın öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testini başarıyla geçti.
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kılıçdaroğlu'na 11 ilde büyük şok! 2 haftada oyları eridi: Kemal Bey'e güven duyulmuyor
Kılıçdaroğlu'na 11 ilde büyük şok! 2 haftada oyları eridi: Kemal Bey'e güven duyulmuyor Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından dikkat çeken bir tablo da ortaya çıktı. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun birinci turda 11 şehirde aldığı oyların ikinci tura oranla düştüğü kaydedildi. Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen ise 28 Mayıs seçim sonucunu CNN TÜRK ekranlarında değerlendirdi. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan Sevigen, "Halkı anlayamadık biz burada. Güven duymuyorlar. Meral hanım 'lütfen aday olmayın' demişti. 'Siz aday olursanız iyi parti seçmeni size de bize de oy vermiyor' demişti" ifadelerini kullandı.
29.05.2023 Gündem
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs Vergi, SGK, prim, idari para cezası, öğrenim kredisi, trafik cezası olan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Borçlar siliniyor. Detaylar tek tek açıklandı. MTV’de borcun yüzde 10 detayına dikkat çeken Mali Müşavir Murat Bal, borçların silinmesi ile ilgili dava uyarısında bulundu.
10.05.2023 Gündem
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda müjdeleri sıraladı. Özellikle aileleri ve gençleri kalkındıracak özel paketler hazırlandı. Enflasyonun azaltılması ve milli gelirin artması için de yeni programlar uygulanacak.
12.04.2023 Gündem
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılması ile ilgili detaylar açıklandı. Düzenleme kapsamında yapılandırılan borca, 48 taksitle ödeme imkanı getirildi. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Alınan kararla, adalet mekanizması üzerindeki iş yükünün hafifleyecektir” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
NATO savaş uçakları peş peşe havalandı! Rusya sınır aştı, işte o anlar...
NATO savaş uçakları peş peşe havalandı! Rusya sınır aştı, işte o anlar... Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta çok kritik bir rolü olan NATO, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvurularıyla birlikte yeni bir çıkmazın içine girdi. Bir yandan masada diplomatik girişimler sürerken sıcak savaş da devam ediyor. Rusya’nın İskandinavya civarında yaptığı uçuşlara NATO’dan kritik bir müdahale geldi.
27.05.2022 Dünya
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam!
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş gelişme! Bir haftada rekor zam! Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili bir iyi bir de kötü haber geldi. Araba fiyatlarına döviz kuru artışı sebebiyle 1 haftada 35 bin lira zam geldi. Zamların oran olarak yüzde 10 civarı olduğu ifade edildi. Honda’da fiyatlar geçen hafta yüzde 3-4 artarken, Fiat, Nissan ve Renault’da da benzer artışlar yaşandı. Birkaç örnek vermek gerekirse, önceki hafta 313 bin TL olan Renault Clio’nun baz versiyonunun (Joy 1.0 Sce 65 bg) liste fiyatı, geçen hafta 327 bin 900 TL olarak güncellendi. Yapılan zamlar sonrası vergi dilimi değişen bazı modellerde zam oranı çok yüksek oldu. Renault Taliant’ın baz versiyonunun fiyatı geçen hafta 31 bin TL zamlanarak 355 bin TL’ye çıktı. Önceki hafta 593 bin 700 TL olan Honda Civic’in (1.5L VTEC Turbo Eco-Premium) fiyatı, 35 bin TL zamlanarak geçen hafta 629 bin 400 TL’ye çıktı. Öte yandan arabalarda kullanılan ve az üretimi sebebiyle araba fiyatlarının yükselmesine ön ayak olan paladyum yerine platin kullanılmaya başlanması araba fiyatlarının biraz aşağı çekmesi tahmin ediliyor. İşte araba fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
27.05.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı! Yüzde 41...
Asgari ücret zammı ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı! Yüzde 41... Asgari ücret zammı ile ilgili milyonlarca çalışan gelişmeleri yakından takip ediyor. Yılda bir kez belirlenen asgari ücret ile ilgili bu sene ikinci kez zam yapılması gündemde. Konu ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak zamma paralel olarak, olası asgari ücret zammı için enflasyon farkı formülü ortaya çıktı. Enflasyon farkı ödemesinin masada olduğu belirtilirken, devreye girmesi ile birlikte asgari ücretin ne kadar olacağı da merak ediliyor. İlk rakam ortaya çıktı. Eğer formül gerçeğe dönerse temmuz ayında asgari ücrette ikinci zam ile birlikte 1744 lira artış olmuş olacak. Fakat zam yapıldığı takdirde, aralık ayındaki asgari ücret toplantısında bu senenin ikinci yarısındaki enflasyon oranı dikkate alınacak. İşte asgari ücret ile ilgili son gelişmeler ve açıklamalar...
26.05.2022 Çalışan Hakları
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve...
Yılbaşında flaş yasak ve kısıtlama kararı! Resmen açıkladılar, hepsini kapsıyor! 31 Aralık 2021 ve... Yılbaşına sayılı günler kala 'yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı' sorusu merak ediliyor. yeni yıl öncesi öne çıkan konulardan oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle gözler bu sene alınacak karara çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle tüm dünya alarma geçerken Türkiye'de vaka sayısına paralel olarak yılbaşında kısıtlama olup olmayacağı araştırılıyor. Öte yandan dünyanın birçok ülkesinde yılbaşıyla ilgili son dakika yasak ve kısıtlama kararları verildi. Peki Yılbaşı sokağa çıkma yasağı olacak mı? 31 Aralık-1 Ocak Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kısıtlama var mı? İşte Türkiye'den ve dünyadan son bilgiler…
29.12.2021 Gündem
Kovid-19 vakaları artıyor, kısıtlamalar  geri geliyor
Kovid-19 vakaları artıyor, kısıtlamalar geri geliyor Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında tekrar artış eğiliminin görüldüğü birçok Avrupa ülkesinde, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler ve kısıtlamalar sertleştiriliyor.
24.07.2021 Sağlık
DSÖ'den kritik Kovid-19 aşısı açıklaması!
DSÖ'den kritik Kovid-19 aşısı açıklaması! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede uygulanan onaylanmış Kovid-19 aşılarının dolaşımdaki tüm varyantlara karşı koruma sağlayabildiğini bildirdi.
20.05.2021 Sağlık
28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nasıl başladı? 28 Şubat bildirisinde neler yazıyordu?
28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nasıl başladı? 28 Şubat bildirisinde neler yazıyordu? Toplum hafızasında derin izler bırakan 28 Şubat sürecinin üzerinden 24. yıl geçti. Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat süreci pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nasıl başladı? 28 Şubat bildirisinde neler yazıyordu? 28 Şubat sürecinde neler yaşandı? İşte 28 Şubat süreci hakkında merak edilenler...
28.02.2021 Gündem
'Postmodern darbe'nin üzerinden 24 yıl geçti
'Postmodern darbe'nin üzerinden 24 yıl geçti Toplum hafızasında derin izler bırakan 28 Şubat sürecinde, merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve arkadaşlarına siyaset yasağı getirildi, Refah Partisinin 14 yıl süren siyasi yaşamı da sona erdi.
28.02.2021 Gündem
Türkiye kararı AB'ye pahalıya patladı! Fiyatlar uçtu...
Türkiye kararı AB'ye pahalıya patladı! Fiyatlar uçtu... Avrupa Birliği'nin Türkiye kararı çelik fiyatlarının uçmasına neden oldu. Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı alan AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselişe geçti.
12.01.2021 Ekonomi
17 milyon dolarlık vurgun... Çarpıcı detaylar! İstanbul'da başladı, 5 gün sürdü
17 milyon dolarlık vurgun... Çarpıcı detaylar! İstanbul'da başladı, 5 gün sürdü Moskova Borsası’nı 17 milyon dolar dolandıran şebekenin Türkiye ayağındaki üç kişi ile ilgili karar çıktı. 12 yıl 6’şar ay hapis, 50’şer milyon lira da adli para cezası verilen üç kişi, kararla birlikte tahliye edildi. Moskova Borsası’nın CEO’su dahil üç üst düzey çalışanın işten atılmasına yol açan dolandırıcılık planı ise değme film senaryolarını aratmıyor.
3.12.2020 Gündem
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da... Çalışmalarını 18 Mart’tan beri İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziranın ilk haftasında Ankara’ya dönecek. Erdoğan’ın İstanbul’da telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği görüşmelerini artık yüz yüze yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi son kez telekonferans yöntemi ile toplayacak. Toplantıda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sürdürülüp sürdürülmeyeceği, restoran-kafelerin açılış takvimi, seyahat yasaklarının değerlendirilmesi ve bazı illerde kaldırılması, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanacak kısıtlamalar başta olmak üzere corona virüs tedbirleri gözden geçirilecek... Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleri, belediye başkanları ve AK Parti teşkilatına “Sahaya inin, vatandaşın isteklerini dinleyin” talimatı verdi. AK Parti’de bugünden itibaren milletvekilleri ve teşkilat esnaf ziyaretleri yapacak, vatandaşın ihtiyaçlarını tespit edecek ve karşılanmasını sağlayacak.
27.05.2020 Siyaset
Meteoroloji'den il il yağış uyarısı
Meteoroloji'den il il yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu.
23.05.2020 Yaşam
Kuaförde o gün ne oldu! 'Şikâyet CİMER’den geldi, gereğini yaptık'
Kuaförde o gün ne oldu! 'Şikâyet CİMER’den geldi, gereğini yaptık' CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, eşinin belediye başkanı olduğu Ataşehir’de gittiği bir kuaförde yaşadığı olay sonrası dükkânın mühürlendiği iddia edildi. Akkuş, “Bu kadar basit bir mesele yüzünden bana yüklenilmesini anlamıyorum” derken, başkan eşi Battal İlgezdi, “Şikâyet CİMER’den geldi, gereğini yaptık” iddiasını ortaya attı. Tartışmada yer alan müşteri Çağan Karal ise Gamze İlgezdi’yi suçladı.
12.01.2020 Gündem
Son dakika... Avrupa'da kriz! İptal edildi!
Son dakika... Avrupa'da kriz! İptal edildi! İtalya ve Fransa arasında göçmen politikası konusunda başlayan kriz büyüyor. Fransa Ekonomi Bakanı ile İtalya Ekonomi Bakanı arasındaki görüşmenin iptal edildiği ifade edildi. Görüşmenin İtalya cephesi tarafından iptal edildiği aktarıldı. Daha önce de İtalya Dışişleri Bakanlığı, kendilerine uluslararası hukuk eleştirisi getiren Fransa'nın büyükelçisini bakanlığa çağırmıştı.
13.06.2018 Dünya
Sigara, yılda 7 milyondan fazla insan öldürüyor
Sigara, yılda 7 milyondan fazla insan öldürüyor Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada günde 10-15 milyar sigara satılıyor ve her yıl 7 milyondan fazla kişi tütün tüketimi nedeniyle yaşamını yitiriyor.
31.05.2017 Sağlık
‘Yanmasın’ diye bugün de açık
‘Yanmasın’ diye bugün de açık Vergi daireleri bugün de büyük illerde açık kalacak. Yeniden yapılandırmada son gün olan 31 Mayıs’ta gece yarısına kadar mesai yapılacak. Bu tarihten sonra imkanı olup da ödeme yapmadığı anlaşılanlara e-haciz gelecek.
27.05.2017 Ekonomi
Bunu yapmayan hakkını kaybedecek!
Bunu yapmayan hakkını kaybedecek! Vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün! Borç yapılandırma yapan vatandaşların borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi bu tarihe kadar yapması gerekiyor. Ödeme yapmayanlar yapılandırma hakkını kaybedecek.
3.06.2017 Ekonomi
Bankalara kredi kartı cezası!
Bankalara kredi kartı cezası! Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı hareket eden bankalara yönelik yasal işlem başlatıldı. Konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kart çıkaran kuruluşlara yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kartı tüketicilere sunmak zorundalar. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen bankalara ceza kesilmekte" dedi.
31.01.2017 Ekonomi
Bugün son! Elektriksiz kalabilirler
Bugün son! Elektriksiz kalabilirler Kaçak elektrik kullanan Güneydoğulu yaklaşık elli bin çiftçi, bugün mesai saatine kadar sayaç taktırmak üzere Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’ne başvurmazsa, kampanya hakkını kaybederek elektriksiz kalacak.
31.05.2016 Ekonomi