Kira artışında yeni dönem! 12 ay boyunca yüzde 25 ve...
Kira artışında yeni dönem! 12 ay boyunca yüzde 25 ve... Ev sahibi kiracı herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kira artışında yeni dönem. Sabit oran formülü geliyor. Adalet Bakanı Bozdağ'dan kira düzenlemesine ilişkin açıklama geldi. Yeni formülü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklayacak. Kiralardaki fahiş artışın önüne geçmek için ''geçici süreyle sabit oran'' formülü masada. Düzenlemenin hayata geçirilmesi durumunda kira artışı 12 aylık ortalama TÜFE yerine belirlenecek oran üzerinden yapılacak. Ayrıntıları açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bunun geçici bir düzenleme olacağını belirtti. Bir çerçeve çizildiğini, konu üzerinde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bozdağ, "İlk defa kiraya vermede de devam eden kira sözleşmesi içerisinde kira artırımında da belli bir oranın konmasının faydalı olacağı değerlendirildi" ifadesini kullandı.
1.06.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kira ihtilaflarının tamamını ara bulucuya gönderme konusunda kararlıyız. Hazırlıklar bittiğinde TBMM'de de değerlendirilecek ve kabulü halinde de yasalaşacaktır" dedi.
31.05.2022 Ekonomi
Kira öder gibi nasıl ev sahibi olunacak? Devletin yeni konut projesi ne? Evi olmayanlar nasıl ev sahibi olacak?
Kira öder gibi nasıl ev sahibi olunacak? Devletin yeni konut projesi ne? Evi olmayanlar nasıl ev sahibi olacak? TOKİ’nin yeni konut projesi artan ev fiyatları ve kira artışlarının ardından merak ediliyordu! Detaylar ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı projeden detayları paylaştı. Peki, TOKİ’nin yeni konut projesi ne zaman açıklanacak? Kira öder gibi nasıl ev sahibi olunacak? Devletin yeni konut projesi ne? Evi olmayanlar nasıl ev sahibi olacak? İşte detaylar…
31.05.2022 Ekonomi
Yatırım yapmak isteyenler için fiyat, olay, tarih vurgusu! 'Para kazanıp satın'
Yatırım yapmak isteyenler için fiyat, olay, tarih vurgusu! 'Para kazanıp satın' Bilinçli yatırım yapmak paranın kontrolü açısından büyük önem taşıyor. Birikimlerini değerlendirmek, yatırım yapmak isteyenler ya da 'bir şeyin borcuna gireyim' düşüncesi ile arayış içinde olan kişilerin kafasında çokça soru işaretleri bulunuyor. İşte yatırımların hangi yönde yapılması gerektiği ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, Elazığ'da depremzedelerle iftar yaptı
Bakan Kurum, Elazığ'da depremzedelerle iftar yaptı Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da İl Değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Elazığ ve Malatya'da toplamda 36 bin konut yapılarak Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini yapmış olduk. Tamamlanmış konutlarımızı teslim ettik. Etaplar halinde de teslim sürecimiz devam ediyor" dedi. Bakan Soylu da, peşi sıra gelen afetlerle büyük acılar yaşandığını, bu sıkıntılı günlerde devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Bakan Kurum, Elazığ'daki temasları kapsamında Abdullahpaşa Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına da katıldı.
27.04.2022 Siyaset
Para iadesi yapılıyor! 5 yıl süresi var, emekliler, ek geliri olmayanlar ve çalışmayanlar alıyor
Para iadesi yapılıyor! 5 yıl süresi var, emekliler, ek geliri olmayanlar ve çalışmayanlar alıyor Para iadesi hakkı bulunuyor. 5 yıl içerisinde 'düzeltme dilekçesi' ile başvuru yapmak gerekiyor. Para iadesinden emekliler, ek geliri olmayanlar ve geliri olmadığını belgeleyenler yararlanıyor. Emlak vergisi ödemeleri 1 Kasım itibarı ile başladı. Emekliler, sosyal güvenlik kurumlarından aylık alıp başka geliri olmayan, şehit yakınları, gaziler, engelli vatandaşlar, geliri olmadığını belgeleyenler, gazi, engelli ve vefat eden emeklilerin yakınları emlak vergisinden muaf tutuluyor. Muaf olduğu halde ödeme yapanlara ise paraları iade ediliyor.
2.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi alanında ülkemizin bir numarası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi alanında ülkemizin bir numarası olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla sahur programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'yle ilgili, "Kütüphanemiz, içinde yer alacak 5 milyon cilt kitabıyla, toplantı ve çalışma salonlarıyla, internetinden ikramına kadar tüm hizmetleriyle inşallah kendi alanında ülkemizin bir numarası olacak." dedi.
13.06.2018 Siyaset
Kredi İçin Sahte Belge Sağlıyorlar
Kredi İçin Sahte Belge Sağlıyorlar Banka kredisi alabilmek için sahte belge düzenleyen kötü niyetli kişilere dikkat!
16.07.2014 Arşiv
99 yıl kiralama modeli
99 yıl kiralama modeli Gayrimenkul uzmanlarından önemli tavsiyeler..
14.09.2009 Arşiv