ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı!
ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı! ÖSYM, 2022-YKS ek yerleştirme tercih başvurularının başladığını duyurdu. Ek yerleştirme başvurusu yapacak adaylar için 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı. Peki, Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2. ek tercihler boş kontenjanlar açıklandı mı? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
7.09.2022 Eğitim
DGS ek tercih hakkı var mı, ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih (2. Yerleştirme) kılavuzu yayınlandı mı, ek yerleştirme şartları neler, DGS ek tercih ücreti ne kadar?
DGS ek tercih hakkı var mı, ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih (2. Yerleştirme) kılavuzu yayınlandı mı, ek yerleştirme şartları neler, DGS ek tercih ücreti ne kadar? DGS ek tercih var mı, 2023 DGS 2. tercih ne zaman? ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye geçiş yapamayan adaylar DGS ek tercihler için araştırmalarını hızlandırdı. DGS ek tercihlerde de adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara ve kontenjanlara göre tercihlerini yapacak. Kontenjanlar ise kayıtların sona ermesiyle netleşecek. DGS ek tercihler için gözler ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, DGS ek tercih ne zaman, DGS boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı?
11.09.2023 Eğitim
E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı?
E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı? E-okul.meb.gov.tr yetenek sınavı sonuçları 2023 için sorgulamalar başladı. Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9'uncu sınıflarına öğrenci almak için yetenek sınavı başvuruları gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler Yetenek sınavı sonuçları nasıl öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtına çevrildi. İşte E okul yetenek sınavı sonuçları 2023…
18.07.2023 Eğitim
YKS ek tercih başladı mı, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor, ek tercih ne zaman başlıyor? ÖSYM ek tercih takvimi 2022!
YKS ek tercih başladı mı, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor, ek tercih ne zaman başlıyor? ÖSYM ek tercih takvimi 2022! Ek tercih ne zaman başlıyor, YKS ek tercih başladı mı? ÖSYM ek tercih takvimi 2022 üzerinden YKS ek tercih tarihleri sorgulanıyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar YKS ek tercihlerin başlayacağı tarihi beklemeye başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak tarihi durusu merakla bekleniyor. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?
30.08.2022 Eğitim
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite kayıtları sona erdi. YKS tercihlerine göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler üniversite ek yerleştirmeleri için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken adaylar ek kontenjanların açıklanacağı ve başvuruların yapılacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…
28.08.2022 Eğitim
ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı?
ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı? YKS ek tercih ne zaman, bu ay başlıyor mu? YKS ek tercih yapma ekranı ile tercihlerini yapacaklar arama motorlarına ve ÖSYM AİS sayfasına yöneldi. Ek tercih tarihleri ve kılavuzun yayınlanıp yayınlandığı merak ediliyor. Peki, ÖSYM ek tercih kılavuzu 2022 yayınlandı mı, ÖSYM ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih yapma ekranı açıldı mı?
27.08.2022 Eğitim
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar!
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar! YKS ek tercihler için bekleyiş devam ediyor. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite ek yerleştirme işlemleri, kayıtların tamamlanmasını takiben YÖK’ün ÖSYM’ye kayıt yaptırmayan öğrencilerin kontenjanlarını bildirmesi sonucunda belli olacak. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
2. tercihler ne zaman, YKS ek tercihler nasıl yapılacak? YKS 2. tercih hakkı kaç tane, ek tercih tarihleri 2022 açıklandı mı?
2. tercihler ne zaman, YKS ek tercihler nasıl yapılacak? YKS 2. tercih hakkı kaç tane, ek tercih tarihleri 2022 açıklandı mı? YKS tercih sonuçları açıklandı. İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih tarihleri için araştırma yapmaya başladı. Peki, 2. tercihler ne zaman, YKS ek tercihler nasıl yapılacak? YKS 2. tercih hakkı kaç tane, ek tercih tarihleri 2022 açıklandı mı?
15.08.2022 Eğitim
YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman?
YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman? 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 18-19 Haziran’da uygulanan YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. Peki, YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman?
15.08.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı! Yaklaşık 2,5 milyon adayı ilgilendiriyor! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) değişti. Baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, üniversiteye girilebilecek. Üniversite sınavında barajı kaldırarak daha fazla sayıda öğrencinin önlisans ve lisans programlarını tercih etme hakkını artırdıklarını belirten YÖK Başkanı Erol Özvar sistemi rahatlattıklarını söyledi. Peki, YKS zor mu olacak? Üniversite sınavında yapılan değişiklikler neler? Adaylara kolaylık sağlayacak mı? YKS’de yapılan değişiklikler puanlamayı nasıl etkileyecek? YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
13.02.2022 Eğitim
YKS 2. ek tercihler başladı mı, YKS 2. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2. Ek tercih yapma ekranı ve kılavuzu…
YKS 2. ek tercihler başladı mı, YKS 2. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2. Ek tercih yapma ekranı ve kılavuzu… 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. 2. tercih başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler kılavuz ve tercihlere ilişkin araştırmalarını yoğunlaştırdı ve “YKS 2. ek tercih tarihler başladı mı, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?” sorularına yanıt arıyor.
14.10.2021 Eğitim
YKS 2. ek tercihler ne zaman? YKS 3. Ek tercih kılavuzu yayımlandı mı, 140 puan tercih tarihi belli mi?
YKS 2. ek tercihler ne zaman? YKS 3. Ek tercih kılavuzu yayımlandı mı, 140 puan tercih tarihi belli mi? YKS 2. Ek tercihler ne zaman, 3. Tercih kılavuzu yayımlandı mı? 140 baraj puanı alan öğrenciler gözlerini tercihlerin başlayacağı tarihe çevirdi. 2. ek tercih dönemi heyecanla bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanı Halis Aygün merakla beklenen YKS ek tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak olan YKS ikinci ek yerleştirme tarihleri sorgulanıyor. Peki YKS ikinci ek tercihler ne zaman başlayacak?
11.10.2021 Eğitim
ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı! YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları…
ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı! YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları… ÖSYM YKS ek tercih kılavuzunu yayınlandı. İlk tercihlerde yerleştirmesi yapılamayan adaylar için 2. Ek tercih süreci başladı. Üniversite adayları, ek tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla YKS ek tercihlerinin detaylarını sorgulamaya başladı. Öte yandan 140 puan alanlar da YKS ek yerleştirmede tercih başvurusu yapabilecek. Peki, YKS ek tercihler ne zaman sona erecek, ek tercih başvurusu nasıl yapılır? YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları…
17.09.2021 Eğitim
YKS ek tercih ne zaman başlıyor, boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite 2. Tercih tarihleri ve üniversite boş kontenjanlar…
YKS ek tercih ne zaman başlıyor, boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite 2. Tercih tarihleri ve üniversite boş kontenjanlar… YKS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek. YKS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen adaylar ise ek tercih yapacak. İstediği üniversiteye yerleşmeyen öğrencilerin gözleri şimdi ek tercih tarihlerinde. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? İşte Üniversite 2. tercih tarihleri ve boş kontenjanlar…
1.09.2021 Eğitim
YKS 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 140 puanla hangi bölüm tercih edilecek belli mi, YKS ek tercih ücreti ne kadar?
YKS 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 140 puanla hangi bölüm tercih edilecek belli mi, YKS ek tercih ücreti ne kadar? YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla 140 puan alan adayların ek tercihler hakkında yaptıkları araştırmalar da başladı. 140 puan alan öğrenciler tercih hakkının başlayıp başlamadığını merak araştırıyor. Peki, YKS 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? İşte YKS ek tercih 2021 süreciyle ilgili merak edilenler…
31.08.2021 Eğitim
Ek tercihler ne zaman 2021? YKS ek tercih nasıl yapılır, üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021?
Ek tercihler ne zaman 2021? YKS ek tercih nasıl yapılır, üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021? YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen adaylar için bir sonraki süreç kayıt işlemleri. Bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen, YKS’de 140 barajını geçen adaylar için ikinci tercih hakkı bulunuyor. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021, ek tercihler nasıl yapılır?
31.08.2021 Eğitim
Lise boş kontenjanlar ve taban puanları 2021 | LGS boş kontenjanlar açıklandı!
Lise boş kontenjanlar ve taban puanları 2021 | LGS boş kontenjanlar açıklandı! LGS boş kontenjanları ve taban puanları 2021 LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. LGS 1. Nakil döneminde boş kontenjanlar kapsamında nakil tercihi yapacak olanlar için süreç başlıyor. Yerleştirmeye esas 1 Nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak. Peki, LGS boş kontenjanlar açıklandı mı? LGS boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? LGS ikinci tercihler ne zaman yapılacak? LGS ek yerleştirme ne zaman? Lise boş kontenjanları ve taban puanları...
26.07.2021 Eğitim
2020 DGS ek tercih ne zaman? Ek yerleştirme yapılacak mı?
2020 DGS ek tercih ne zaman? Ek yerleştirme yapılacak mı? Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS ek tercihler için ÖSYM'den gelecek haber merakla bekleniyor. 25 Eylül ile 2 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen tercihler dün ÖSYM tarafından açıklandı. Bir üniversiteye yerleşemeyenler adaylar ise ek tercih tarihi ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Peki, DGS ek tercihler ne zaman 2020? 2020 DGS ek tercihler - ek yerleştirme başvuru tarihi ve kılavuzu hakkında merak edilenler…
8.10.2020 Eğitim
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri sona erdi. Tercih işlemlerinin tamamlayan adaylar DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DGS tercih sonuçlarına ilişkin ÖSYM bilgileri...
4.10.2020 Eğitim
Ek tercihler ne zaman? Ek tercih yaparken adaylar nelere dikkat etmeli?
Ek tercihler ne zaman? Ek tercih yaparken adaylar nelere dikkat etmeli? Milyonlarca adayın ve ailenin heyecanla beklediği 2020 YKS ilk yerleştirme sonuçları 26 Ağustos tarihinde açıklandı. Bu yıl YKS’ye başvuran 2 milyon 436 bin 958 adaydan 1 milyon 745 bin 642 aday tercih yapma hakkına sahip oldu. Tercih yapan adaylardan 921 bin 886’sı bir yükseköğretim programına yerleşirken, yerleştirmeler sonrasında toplamda 70 bin 268 boş kontenjan kaldı. İlk yerleştirmede kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayının daha da artacağını öngören uzmanlar, ek kontenjan fırsatını hatırlatarak adaylara önemli tavsiyelerde bulundu. Peki, Ek tercih yaparken adaylar nelere dikkat etmeli? Ek tercih başvuruları ne zaman? Üniversite ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? İşte Üniversite ek tercihleri ilgili dikkat edilmesi gerekenler...
2.09.2020 Eğitim
2. tercihler ne zaman? YKS ek tercih nasıl yapılır?
2. tercihler ne zaman? YKS ek tercih nasıl yapılır? YKS ek tercih ne zaman, sorusu YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yoğun bir şekilde sorulmaya başlandı. Tercih sonuçlarına göre istediği üniversiteye kaydolamayan adaylar 2. tercih tarihi hakkında araştırma yapıyor. Üniversite hayali ertelenen öğrenciler YKS ek tercih ne zaman 2020? YKS 2. ek tercih nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor. YKS 2. tercih yani ek yerleştirme hakkında merak edilenler...
26.08.2020 Eğitim
YKS 2020 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? ÖSYM üniversite tercih sonuçları!
YKS 2020 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? ÖSYM üniversite tercih sonuçları! YKS tercihlerinin sona ermesinin ardından, gözler üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Üniversiteli olma hayali kuran adaylar, tercih sonuçlarının ardından gidecekleri üniversiteyi öğrenebilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS tercih sonuçları hazırlıklarına başladı. YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?
17.08.2020 Eğitim
DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? Tarih belli mi?
DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? Tarih belli mi? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih sürecinin ne zaman başlayacağını binlerce aday merak ediyor. ÖSYM tarih verdi mi?
11.09.2019 Eğitim
DGS tercih sonuçları açıklandı! Ek tercihler ne zaman?
DGS tercih sonuçları açıklandı! Ek tercihler ne zaman? 2019 yılında yapılan DGS yerleştime sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifreleri ile öğrenebilecek.Şimdi ise boş kalan kontenjanlar için ek tercih süreci başlayacak.
4.09.2019 Eğitim
YÖK açıkladı! Üniversite kontenjanları belli oldu
YÖK açıkladı! Üniversite kontenjanları belli oldu YÖK, 2019 yılı yükseköğretim kontenjanlarını açıkladı. 2019 yılı için 658 bin 698i devlet üniversitelerinde, 160 bin 84ü vakıf üniversitelerinde, 16 bin 284ü KKTC ve diğer yurt dışı üniversitelerinde, 172 bin 125i açıköğretim fakültelerinde olmak üzere toplam 1 milyon 7 bin 191 kontenjan ayrıldı. YÖK, bu sene ilk defa kontenjanları belirlerken 'Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nun görüşlerini dikkate aldı. ÖSYM Başkanı Aygün: 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı, tercihler 23-29 Temmuz'da alınacak.
21.06.2019 Eğitim