Gazete Vatan Logo

YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 18-19 Haziran’da uygulanan YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. Peki, YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman?

YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? Açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacak, 2. ek tercihler ne zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Peki, YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak, 2. ek tercihler ne zaman?

YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme ve ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak.

İkinci ek yerleştirme süreçleriyle ilgili tercih ve sonuç tarihleri ÖSYM tarafından ilan edilecek.

YKS ek tercihler ne zaman?

ÖSYM YKS ek tercihleri için tarihleri henüz açıklamadı. Geçtiğimiz yıl 31 Ağustos'ta açıklanan tercih sonuçlarının ardından ek tercihler 20-23 Eylül tarihleri arasında alınmıştı.

Üniversite kayıtları ise 22 Ağustos itibariyle başlıyor.