Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı!

ÖSYM, 2022-YKS ek yerleştirme tercih başvurularının başladığını duyurdu. Ek yerleştirme başvurusu yapacak adaylar için 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı. Peki, Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2. ek tercihler boş kontenjanlar açıklandı mı? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı! YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı!

ÖSYM duyurdu! YKS ek yerleştirme başvuruları başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabileceği belirtildi. Peki, Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2. ek tercihler boş kontenjanlar açıklandı mı? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

EK TERCİH BAŞVURULARI 13 EYLÜL’DE SONA ERECEK

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme işlemleri, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.”

YKS EK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini, 7-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

YKS EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek yerleştirme tercih ücreti 30 TL olarak belirlendi. 2022 Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak. Ek yerleştirme için ücret ödemeleri 14 Eylül’e kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRMELERİN ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Tercih ettikleri programlara yerleşme hakkı kazanan adaylar 25-28 Eylül tarihlerinde elektronik kayıt yaptırabilecek. Ek yerleştirmelerin üniversitedeki kayıtları ise 26-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilebilecek.